Πέντε e-stores για… λίγους (και εκλεκτούς)

Χειροποίητες σοκολάτες από βραβευμένους δημιουργούς ή σπάνιες συλλεκτικές κούκλες; Πρωτότυπα αξεσουάρ για το σπίτι από μοντέρνους σχεδιαστές ή πολυτελή πακέτα δώρων για εκλεκτούς; Πέντε ιδιαίτερα και πολυτελή e- stores για αγορές… ειδικών περιστάσεων.
Πέντε e-stores για… λίγους (και εκλεκτούς)
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι γνωστό ότι στο Ίντερνετ μπορείς πλέον να βρεις – και να αγοράσεις – τα πάντα. Τι γίνεται όμως άμα θέλεις κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο; Κάτι που θα ξεφεύγει από την πεπατημένη της «εύκολης» αγοράς; Τα τελευταία χρόνια τα e- stores που προσφέρουν αυτό το «κάτι παραπάνω» στους υποψήφιους (διαδικτυακούς και μόνο) πελάτες τους αυξάνονται και πληθύνονται. Από sites με χειροποίητα αντικείμενα κάθε λογής (αξεσουάρ, ρούχα, είδη διακόσμησης) με την υπογραφή νέων και πολλά υποσχόμενων σχεδιαστών μέχρι online καταστήματα gourmet γλυκών απολαύσεων, κάνουμε «κλικ» σε πέντε e- stores που αξίζουν να τα τιμήσεις – ή έστω να τα χαζέψεις για τις πρωτότυπες και ιδιαίτερες ιδέες τους.
 
Z Chocolat 

Ο Ιντερνετικός Παράδεισος για τους λάτρεις της χειροποίητης σοκολάτας ακούει στο όνομα ZChocolat.com. Αρκεί μια μικρή περιήγηση στις «σοκολατένιες» σελίδες του και έχετε ήδη πάρει μια γεύση. Τέσσερεις βραβευμένες Γαλλικές σοκολατοποιίες βρίσκονται πίσω από τους γλυκούς πειρασμούς που θα ανακαλύψετε, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων πραλίνες, «καραμελένιες» δημιουργίες με κανέλλα και φυσικά δεκάδες συνδυασμοί με βάση την μαύρη σοκολάτα. Μπορείτε να επιλέξετε τις σοκολάτες σας ανά τιμή ή κατηγορία, ενώ έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας σοκολατένιο mix ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Οι deluxe συλλογές κυμαίνονται από 38€ μέχρι 2259€, οι ρομαντικές (με σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς) από 44€ μέχρι 213€, ενώ οι εορταστικές (για γενέθλια, επετείους κτλ.) από 26€ μέχρι 63€, χωρίς τα μεταφορικά. 

Nayella 

Με υπότιτλο “Unique things to love” το e-shop της Nayella αποτελεί δημιουργία των Courtenay Lester (Nay) και Antonella Vergati (ella), δύο σχεδιαστριών οι οποίες θέλησαν να μοιραστούν το πάθος τους για κάθε λογής χειροποίητα και αυθεντικά αντικείμενα. Έτσι αναζήτησαν σχεδιαστές αντικειμένων από όλον τον κόσμο (δίνοντας έμφαση σε κοσμήματα, τσάντες και είδη διακόσμησης) και συγκέντρωσαν τις δημιουργίες τους σε αυτό το site. Προς το παρόν συνεργάζονται με δώδεκα δημιουργούς, παρέχοντας στους επισκέπτες πληθώρα πρωτότυπων δημιουργιών για κάθε γούστο (και πορτοφόλι). Οι τιμές των προϊόντων ξεκινούν από 95€ για ένα χειροποίητο μαξιλάρι δια χειρός Virginia Johnson και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 4.950€ για ένα σετ μανικετόκουμπων 18 καρατίων από την Lilly Hastedt. 

Good Golly Miss Dolly

Ξεχάστε τις «πλαστικές» κούκλες τύπου Barbie με τα κιτς σκηνικά τους και τα κάθε λογής αξεσουάρ. Στο e- store του Good Golly Miss Dolly θα βρείτε χειροποίητες κούκλες που θα σας κάνουν να νοσταλγήσετε τα παιδικά σας χρόνια, όταν οι κούκλες θύμιζαν πραγματικά κοριτσάκια και όχι γκλαμουράτα μοντέλα με… πλατίνα. Όλες οι κούκλες του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι από καταστήματα με αντίκες, ενώ η κάθε κούκλα ξεχωριστά έχει την δική της… ιστορία (έτος κατασκευής, υλικό, κατασκευαστής κτλ.) Για παράδειγμα οι κούκλες Mc Call (περί τα 75€ το κομμάτι) παράχθηκαν μόλις για έξι μήνες το 1986, ενώ οι Lesney Ginny (περί τα 30€ το κομμάτι) κατασκευάστηκαν στα 70’s και 80’s από την θρυλική Lesney Corporation. Όσο όμορφες είναι βέβαια οι κούκλες, άλλο τόσο εντυπωσιακά είναι και τα vintage αξεσουάρ που τις συνοδεύουν (τα αγοράζετε εξτρά). Έτσι θα βρείτε κάθε λογής μινιατούρες επίπλων και σκευών (καρεκλίτσες, τραπεζάκια, τσαγιέρες), ολόκληρα δωματιάκια (κουζίνες, κρεββατοκάμαρες, χωλ κτλ.) αλλά και vintage φορέματα σε τρείς κατηγορίες (basic, deluxe και ultra deluxe) με τιμές τους να κυμαίνονται από 20€ μέχρι 100€.

Quintessentially Gifts

Σε αυτή την ηλεκτρονική μπουτίκ θα βρείτε μερικά από τα πιο σπάνια, πολυτελή και εκλεκτά set δώρων από μεγάλους σχεδιαστές και μάρκες ανά τον κόσμο χωρισμένα σε κατηγορίες όπως μάρκα, φύλο (για άντρες ή για γυναίκες), αξεσουάρ, παιδί και ομορφιά, η καθεμία από τις οποίες έχει τις δικές τις ξεχωριστές υποκατηγορίες. Για παράδειγμα η κατηγορία "Άντρας" περιλαμβάνει 19 κατηγορίες όπως Τεχνολογία, Είδη καπνιστού, Παιχνίδια και Αθλητισμός. Αρκετά από τα αντικείμενα που πωλούνται στο Quintessentially ξεφεύγουν σε τιμές, όπως το ρολόι της Jaeger Lecoultre (περί τα 30.000€) ή το… σκάφος Aerospeed (στην τιμή του αναγράφεται “POA” - Price on Application, δηλαδή θα πρέπει να στείλετε mail εφόσον… ενδιαφέρεστε για να μάθετε την τιμή του), αλλά υπάρχουν και αρκετές προσφορές σε δεκάδες αντικείμενα, τα οποία δεν ξεπερνούν το φράγμα των 100€ και αποτελούν ιδανικές επιλογές για δώρα πολυτελείας.

Historic Lighting

Είτε σας ενδιαφέρουν τα φωτιστικά είτε όχι, το εν λόγω e- store δεν παίζει να σας αφήσει αδιάφορους. Συλλεκτικά και δυσεύρετα αντικείμενα όπως «παλιοί» λαμπτήρες, vintage industrial φωτιστικά, βάσεις για τον τοίχο ακόμα και… καλώδια, όλα χειροποίητα εκτίθενται χωρισμένα σε κατηγορίες με κατατοπιστικά thumbnails για να παρατηρήσετε και την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Μην περιμένετε όμως μοδάτες ή μοντέρνες προτάσεις. Το ηλεκτρονικό αυτό κατάστημα εστιάζει περισσότερο στην ποιότητα και την «μακροζωία» των προϊόντων του παρά στην εμφάνισή τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα και οι πιο μικρές λάμπες που θα βρείτε μπορούν να κάνουν την διαφορά στο σπίτι σας. Ξεχωρίσαμε την μεταλλική βάση bayonet (περί τα 8€), καθώς και τα στιλάτα φωτιστικά enamel (από 40€ μέχρι 150€ ανάλογα με το μέγεθος).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v