Cocktails: 5+1 «δροσερές» συνταγές

Strawberry Daiquiri, Margarita ή Caipiroska; Τις συνταγές τις έχουμε. Βάλτε τα υλικά, το μεράκι και την παρέα, και απολαύστε τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού.

Cocktails: 5+1 «δροσερές» συνταγές
Δε λέμε, ωραία τα cocktail bars, ιδιαίτερα τώρα που το θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη. Γιατί όμως να πληρώσετε… χρυσά τα κοκτέιλ από την στιγμή που μπορείτε άνετα και εύκολα να φτιάξετε τα ίδια –μπορεί και καλύτερα – σπίτι; Δεν χρειάζεστε δα, και πτυχίο barista για να δημιουργήσετε δροσερά και απολαυστικά κοκτέιλ για εσάς και την παρέα σας.
|-ad- |
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα shaker ή ένα μπλέντερ, τα βασικά αλκοολούχα ποτά (βότκα, ρούμι, τεκίλα), πάγο, χυμούς, φρούτα και τις παρακάτω συνταγές.

Καλή επιτυχία και απολαύστε υπεύθυνα! 

Frozen Strawberry Daiquiri
All time classic κοκτέιλ για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δροσερό, φρουτώδες και αναζωογονητικό.

Τι θα χρειαστείτε:
*3 μεζούρες λευκό ρούμι
* 2 μεζούρες χυμό από φρέσκο lime
* 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή σιρόπι ζάχαρης.
* 5 φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση: Ρίξτε τα συστατικά σε ένα blender μαζί με πέντε φρέσκιες φράουλες και θρυμματισμένο πάγο. Χτυπήστε τα καλά και αδειάστε το περιεχόμενο σε παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ. Οι πιο μερακλήδες μπορούν να διακοσμήσουν το ποτήρι με μία φέτα lime. 

Zombie
Το όνομά του τα λέει όλα. Αρκετά δυνατό κοκτέιλ, το οποίο λέγεται πως ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 από τον Don Beach.

Τι θα χρειαστείτε:
* 1 μεζούρα σκούρο ρούμι
* ½ μεζούρα ξανθό ρούμι
* 1 μεζούρα λευκό ρούμι
* ½ μεζούρα brandy βερίκοκο
* 1 μεζούρα χυμό lime
* 1 κουταλάκι του γλυκού γρεναδίνη
* ½ μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
* 2 μεζούρες χυμός ανανά

Εκτέλεση: Χτυπάτε καλά τα παραπάνω υλικά στο shaker και στραγγίζετε σε highball ποτήρι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με μία φέτα ανανά και κεράσι.

Caipiroska
Η γνωστή αυτή παραλλαγή της βραζιλιάνικης Caipirinha, έρχεται από την μακρινή Ρωσία με… αγάπη. Έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90 και αντί για cachaca έχει σουηδική βότκα.

Τι θα χρειαστείτε:
* 2 μεζούρες βότκα
* ½ lime κομμένο στα τέσσερα
* 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
* Θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα χαμηλό ποτήρι το κομμένο lime και δύο κουταλιές μαύρη ζάχαρη. Λιώστε τα με ένα γουδοχέρι και προσθέστε θρυμματισμένο πάγο. Στο τέλος προσθέστε την βότκα και ανακατέψτε καλά. Ενδιαφέρουσα παραλλαγή: Λιώστε μαζί με το lime και ένα λευκό ροδάκινο σε φέτες για μια δροσερή Caipiroska ροδάκινο.
 
Kir Royal
Ίσως το καλύτερο κοκτέιλ με σαμπάνια. Εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του, με εκλεπτυσμένη γεύση.

Τι θα χρειαστείτε:
* 9 μεζούρες σαμπάνια
* 1 μεζούρα Creme de cassis (λικέρ με βάση το φραγκοστάφυλο)

Εκτέλεση: Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ρίχνετε την Creme de cassis , προσθέτετε την σαμπάνια και ανακατεύετε αργά με ένα κουταλάκι.

Piña Colada
Αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό με βάση το ρούμι, την κρέμα καρύδας και τον χυμό ανανά. Αποτελεί το επίσημο ποτό του Πουέρτο Ρίκο από το 1978, ενώ λέγεται πως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1954 στο ξενοδοχείο Caribe Hilton από τον barista Ramon “Monchito” Marrero.


Τι θα χρειαστείτε:
* 1 ½ μεζούρα ρούμι με άρωμα καρύδας
* 1 ½ μεζούρα κρέμα καρύδας
* 100 ml χυμός ανανά
* 2 φέτες ανανά
* Πάγο

Εκτέλεση: Βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά στο μίξερ, μαζί με την μία φέτα ανανά και ανακατεύετε για δέκα δευτερόλεπτα. Στραγγίστε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι και γαρνίρετε με την δεύτερη φέτα ανανά.

Original Margarita
Από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά κοκτέιλ με άκρως… παρεΐστικο χαρακτήρα, γνωστή σε όλους Margarita «κυκλοφορεί» σε αρκετές παραλλαγές. Εμείς όμως επιμένουμε να την απολαμβάνουμε στην αυθεντική της μορφή.

Τι θα χρειαστείτε:
* 3 μεζούρες τεκίλα
* 2 μεζούρες φρεσκοστυμμένο χυμό από lime
* 1 μεζούρα σιρόπι (Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπλέντερ το χυμό από ένα lime, 2 κουταλιές σούπας αλάτι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη)
* ½ με 1 κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκάλι
* 1 κουταλιά σούπας lime-αλάτι-ζάχαρη

Εκτέλεση: Γεμίζετε το shaker με πάγο και προσθέτετε την τεκίλα, το χυμό lime και το σιρόπι. Χτυπάτε για τριάντα δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να αναμειχθεί καλά. Πριν σερβίρετε, τοποθετείτε το μείγμα με το lime, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα πιάτο και πιέζετε πάνω του ένα χαμηλό ποτήρι για να κολλήσει. Αδειάζετε το ποτό στο ποτήρι και απολαμβάνετε την δροσερή σας Margarita.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v