Τα πολυτιμότερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο

Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει ένα κινητό τηλέφωνο για να κοστίζει 5,6 εκατομμύρια ευρώ, πέρα από πάμπλουτο ιδιοκτήτη; Κάποιες από τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες έχουν την απάντηση –και τον τρόπο να ανεβάζουν συνεχώς τις μετοχές τους.
Τα πολυτιμότερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο
Έχουν δημιουργηθεί από τις πιο αξιόπιστες κατασκευάστριες εταιρίες, κοσμούνται με πολύτιμες πέτρες και σπάνια υλικά, απευθύνονται σε σεΐχηδες, πρίγκιπες και ροκ σταρς και… κάνουν το πανάκριβο iPhone4 σας να μοιάζει με φτωχό συγγενή. Ο λόγος για τα πολυτιμότερα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο…

Pink Diamond Signature, από την Vertu
Απευθυνόμενο στις κομψότερες νεαρές μεγιστάνες, το Pink Diamond Signature κοσμείται με 1.000 πολύτιμους λίθους. Έχοντας την πεποίθηση ότι στις γυναίκες αρέσει ό,τι γυαλίζει και είναι πολύτιμο, οι δημιουργοί της Vertu λανσάρισαν αυτό το τηλέφωνο αξίας 65.000 ευρώ. Σε αυτό τοποθέτησαν, μεταξύ άλλων, λευκά και ροζ διαμάντια, ρουμπίνια και ζαφείρια, σε σχέδια που θυμίζουν λουλούδια. Από τεχνολογικής άποψης είναι μάλλον απλό –έως αδιάφορο- πέρα από το ότι περιέχει τηλεφωνικό κατάλογο που μπορεί να χωρέσει μέχρι 1.000 ονόματα. Ωστόσο, η εταιρία Vertu δημιούργησε ειδική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τους κατόχους της εν λόγω συσκευής, η οποία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να τους κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ή να τους ενημερώσει για το πού βρίσκεται το κοντινότερο γήπεδο γκολφ. Είναι αυτονόητο ότι κανείς μπορεί να το αποκτήσει μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Black Diamond, από την VIPN
Το όνομά του το υποτιμά. Όχι ένα αλλά δύο επιλεγμένα λευκά διαμάντια κοσμούν το πλαίσιο από τιτάνιο του Black Diamond. Για την ακρίβεια, το ένα βρίσκεται στο κεντρικό κουμπί πλοήγησης και το άλλο στην πίσω πλευρά της συσκευής. Η ελβετική εταιρία VIPN κυκλοφόρησε μόνο πέντε μοντέλα, αξίας περί τις 220.000 ευρώ. Από τεχνολογικής άποψης η συσκευή διαθέτει κάμερα 4 mega-pixel, δυνατότητα κλήσεων μέσω ίντερνετ χάρη στο W-Lan, ενώ μέσω αυτής μπορεί κανείς να διαχειριστεί Excel, Word και Power Point αρχεία.

The Diamond Crypto Smartphone, από την JSC Ancort
Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει ένα κινητό τηλέφωνο για να κοστίζει 911 χιλιάδες ευρώ; Να είναι ολόκληρο επενδυμένο από πλατίνα και να κοσμείται με 50 διαμάντια, οκτώ εκ των οποίων σπάνια, μπλε χρώματος. Το ότι σε αυτό έχουν «περαστεί», μεταξύ άλλων, λειτουργίες Windows, δυνατότητες σύνδεσης με το διαδίκτυο και μάλιστα με απίστευτη προστασία για όλα τα sites, καθώς και μία εκπληκτική TFT οθόνη υψηλής ανάλυσης, μάλλον μικρή σημασία έχει για τον επίδοξο αγοραστή.

Le Million, από την Goldvish
Η αξία του αποκαλύπτεται απλά και μόνο από το όνομά του (1 εκατομμύριο ευρώ). Για να δημιουργηθεί ένα από τα ακριβότερα κινητά τηλέφωνα του κόσμου χρησιμοποιήθηκαν 140 γραμμάρια χρυσού, διαμάντια 120 καρατίων για την εξωτερική του επιφάνεια και δέρμα κροκόδειλου. Εμπνευστής του σχεδίου που παραπέμπει στις Χίλιες και μία Νύχτες είναι ο δημοφιλής Ελβετός σχεδιαστής Emmanuel Gueit. Για την ιστορία, στα τεχνικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν: κάμερα με 8x zoom, ραδιόφωνο και mp3-player, Bluetooth, μνήμη 2 GB και πολλά άλλα.

Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose Edition
Κι όμως, το μακράν ακριβότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου είναι τελικά ένα iPhone, σχεδιασμένο από τον Stuart Hughes. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ροζ χρυσό για να «ντύσει» τις πλευρές της συσκευής, στα πλαϊνά του τοποθέτησε 100 καράτια αψεγάδιαστων ροζ διαμαντιών, ενώ για το λογότυπο της Apple χρησιμοποιήθηκαν πενήντα τρία ακόμα διαμάντια. Στο δε κεντρικό κουμπί πλοήγησης έχει τοποθετηθεί ένα σπάνιο ροζ διαμάντι 7,4 καρατίων. Δε μας κάνει εντύπωση που η συγκεκριμένη συσκευή διατίθεται σε συσκευασία από γρανίτη, επενδυμένη από δέρμα υψηλής ποιότητας… Η αξία του εν λόγω κινητού είναι 5,6 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v