Πώς ζουν οι πλούσιοι: “Must (;) haves” για bon viveurs

Ιδιωτικό αεροπλάνο, σπορ διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το ακριβότερο χρηματοκιβώτιο του κόσμου και… οι προσωπικοί σας lifestyle managers. Οκτώ status symbols που δεν κοστίζουν δισεκατομμύρια –αλλά δεν είναι και φθηνά.
Πώς ζουν οι πλούσιοι: “Must (;) haves” για bon viveurs
Πόσο κοστίζει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο; Ποια θήκη του iPhone κάνει τους βαθύπλουτους κατόχους του να ξεχωρίζουν από τους κοινούς θνητούς που το αγόρασαν με δόσεις; Υπάρχει χρηματοκιβώτιο που, εκτός του να παρέχει ύψιστη ασφάλεια, αποτελεί και status symbol; Πώς βρίσκεις τραπέζι στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, όταν όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να κλείσουν τραπέζι έξι μήνες πριν; Πώς ζουν, επιτέλους, οι πλούσιοι αυτού του κόσμου;

Συγκεντρώσαμε οκτώ status symbols, από ρολόι μέχρι ιδιωτικό αεροπλάνο, που αντικατοπτρίζουν μεν την πολυτελή ζωή της πλειοψηφίας των bon viveurs, δεν κοστίζουν δισεκατομμύρια δε. Αν, ας πούμε, κερδίζατε αύριο το Τζόκερ θα μπορούσατε εύκολα κι εσείς να τα αποκτήσετε.

Μεταφορικό μέσο: Icon A5 Personal Aircraft
Τιμή: Περί τα 110.000 ευρώ

Προ λίγων μηνών, ο DJ – super star David Guetta ανακοίνωσε πως αναβάλλει την αθηναϊκή του εμφάνιση, λόγω βλάβης στο ιδιωτικό jet του. Προφανώς, δεν ετίθετο θέμα να ταξιδέψει με οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος. Το όμορφο διθέσιο αεροπλανάκι της φωτογραφίας θα ήταν αντάξιο των απαιτήσεων κάθε πλούσιου ή super star που σέβεται τον εαυτό του. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται δυνατότητα προσγείωσης στην ξηρά και το νερό, μηχανή Rotax 912 ULS που αποδίδει 100 ίππους και φτάνει την τελική ταχύτητα των 193 χιλιόμετρα την ώρα, αναδιπλούμενα φτερά που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του με trailer και τεράστιο ενσωματωμένο αλεξίπτωτο, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Μεταφορικό μέσο για μικρότερες αποστάσεις: Venturi Fetish Sports Electric Vehicle
Τιμή: Περί τα 520.000 ευρώ

Ποιος είπε ότι οι πλούσιοι δεν έχουν οικολογικές ανησυχίες; Χάρη στο trend της βιωσιμότητας του πλανήτη και της εξοικονόμησης ενέργειας, το πρώτο σπορ διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήρθε για να μείνει. Με ιπποδύναμη που αγγίζει τα 250 άλογα, τελική ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, το Venturi Fetish δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τα παραδοσιακά μεγαθήρια που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί. Με μία πλήρη φόρτιση –η οποία διαρκεί μόλις μία ώρα– μπορεί να διανύσει έως και 250 χιλιόμετρα.

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά: Θήκη ρεζέρβας Damien Hirst
Τιμή: Περίπου 1.100 ευρώ

Ας πούμε ότι γυρίσατε την πλάτη στο κορυφαίο οικολογικό αυτοκίνητο του κόσμου, κι εξακολουθείτε να κυκλοφορείτε με το αστραφτερό Jeep σας. Η θήκη της ρεζέρβας που θα κάνει τη διαφορά είναι μια λεπτομέρεια που δεν μπορείτε να παραμελήσετε. Και φυσικά, σας έχουμε την καλύτερη –και ακριβότερη– του κόσμου: η πολύχρωμη θήκη που φέρει την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη Damien Hirst, είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό, ενώ τα εντυπωσιακά χρώματά της προστατεύονται με ειδικά φίλτρα από τις UV ακτίνες του ήλιου. Διατίθεται online από την Other Criteria.

Χρηματοκιβώτιο: Narcissus της εταιρείας Döttling
Τιμή: 250.000 ευρώ

Σχεδιασμένο από τον Karl Lagerfeld, το Narcissus είναι το ακριβότερο χρηματοκιβώτιο του κόσμου. Το χειροποίητο κομψοτέχνημα υψίστης ασφαλείας ζυγίζει 800 κιλά, έχει ύψος 1,80 μέτρα και πλάτος ένα μέτρο. Αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του με μια απλή χειρονομία, απαλλάσσοντάς τον από την απομνημόνευση κωδικών. Στο εντυπωσιακό εσωτερικό του, που θυμίζει φουτουριστικό δωμάτιο, κυριαρχούν βιτρίνες, συρτάρια και αναρίθμητα αποσπώμενα τμήματα σχεδιασμένα κατά παραγγελία για να φιλοξενούν τα τιμαλφή. Το Narcissus πωλείται κατ’ αποκλειστικότητα από το LA Closet Design.

Θήκη για το iPhone: Softbank BB Samurai
Τιμή: Περίπου 800 ευρώ

Η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του λουστραρίσματος παντρεύεται με την υψηλή τεχνολογία, σε αυτές τις εντυπωσιακές θήκες για το iPhone, οι οποίες εμπνέονται από πέντε διάσημους samurai –από αριστερά προς τα δεξιά: τον κατακτητή Oda Nobunaga, τον μονόφθαλμο οπλαρχηγό Date Masamune, τον Δράκο του Echigo Uesagi Kenshin, τον διάσημο εραστή Naoe Kanetsugu και τον θριαμβευτή Yukimura Sanada. Για τον σχεδιασμό των θηκών, η Softbank συνεργάστηκε με την ιαπωνική εταιρεία Zohiko, η οποία κατασκευάζει λουστραρισμένα κομψοτεχνήματα εδώ και 350 χρόνια.

Ρολόι: Breitling Montbrilliant Legende Chronograph
Τιμή: 7.800 ευρώ

Εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, χάρη στο μέγεθος της κάσας του που αγγίζει τα 47 mm. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με λεπτομέρειες κόκκινου χρυσού 18 καρατίων, έχει κρύσταλλο ζαφείρι αχάρακτο και λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό που –φυσικά– είναι πιστοποιημένος για την ακρίβεια του. Στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένη μία… εξαιρετικά χρήσιμη κλίμακα μέτρησης των κύριων μέτρων πλοήγησης της αεροναυτιλίας.

Τιρμπουσόν: "Most Expensive" του Frank Sveid
Τιμή: 50.000 ευρώ

Ο βέλγος σχεδιαστής Frank Sveid δημιούργησε ένα μοναδικό εργαλείο για τους πλούσιους που παίρνουν την κάβα τους πολύ στα σοβαρά. Το τιρμπουσόν του φτιάχνεται στο χέρι από τιτάνιο και χρυσό κάθε φορά που θα βρεθεί κάποιος να το παραγγείλει. Για την ακρίβεια, κατασκευάζεται από 52 διαφορετικά κομμάτια τιτανίου, υλικού που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, συμπεριλαμβανομένων ενός κόπτη για πώματα από μόλυβδο και του ίδιου του κοχλία. Διατίθεται, δε, σε ένα εντυπωσιακό κουτί σε σχήμα πούρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Frank Sveid.

Για όλα όσα «δε γίνονται»: Οι εταιρείες lifestyle management
Τιμή: Από 1.000 ευρώ τον χρόνο

Θέλετε, ας πούμε, εισιτήρια για μια sold out συναυλία, ειδική μεταχείριση στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, πρόσβαση σε prive πάρτι, τραπέζι στο El Bulli για σήμερα το βράδυ. Ή θέλετε τις γόβες που φορά η Lady Gaga στο τελευταίο της βιντεοκλίπ για να τις κάνετε δώρο στην ανιψιά σας. Όλα γίνονται. Αν δεν είστε τόσο πλούσιοι ώστε το όνομά σας να αρκεί για να ανοίξουν πόρτες, ένα ποσό ετήσιας συνδρομής της τάξης των χιλίων ευρώ αφήνει τις εταιρείες lifestyle management να τα κανονίζουν όλα για εσάς. Μία τέτοια εταιρεία στην Ελλάδα είναι το The Genie, για το οποίο έχουμε μιλήσει στο παρελθόν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v