Πέντε όργανα γυμναστικής για... λίγους

Είστε διατεθειμένοι να δώσετε το "κάτι παραπάνω" για να φτιάξετε το δικό σας personal gym στο σπίτι με τα καλύτερα και ακριβότερα όργανα γυμναστικής; Αν ναι, τότε βρήκαμε για εσάς τις κορυφαίες προτάσεις των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον χώρο του fitness.
Πέντε όργανα γυμναστικής για... λίγους
του Νικόλα Γεωργιακώδη

StarTrac, Technogym, LifeFitness,Cybex. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εταιρείες οργάνων γυμναστικής παγκοσμίως, που εξοπλίζουν με τα μηχανήματά τους κορυφαία γυμναστήρια σε κάθε γωνιά της γης. Οι λύσεις που προσφέρουν στον χώρο του fitness, είναι ο,τι πιο καινούργιο και λειτουργικό έχουμε δει. Εξειδικευμένες λειτουργίες και προγράμματα, πλήρη προσαρμογή στις ανάγκες του αθλούμενου και προστασία από πιθανούς τραυματισμούς. Πέρα από τους χώρους των γυμναστηρίων όμως, οι ολοκληρωμένες σειρές οργάνων των παραπάνω εταιρειών περιέχουν και εξειδικευμένα μηχανήματα προσωπικής εκγύμνασης για το σπίτι. Η ποιότητα, αντοχή και λειτουργικότητα των οργάνων αυτών αγγίζουν το τέλειο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις τιμές τους. Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρείτε "οικονομικούς" διαδρόμους και low budget πάγκους γυμναστικής, ούτε όμως και πολυτελή μηχανήματα με επίχρυσες λεπτομέρειες και δερμάτινα τελειώματα. Όπως μας λένε και οι υπεύθυνοι πωλήσεων των εταιρειών με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί πελάτες τους (ξενοδοχεία 5*, επιχειρηματίες κτλ.) είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο αρκεί να αποκτήσουν αποτελεσματική και ολοκληρωμένη προπόνηση στο σπίτι, συνήθως υπο την επίβλεψη κάποιου personal trainer. Τα παρακάτω όργανα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και των πιο "περίεργων".

Technogym's Kinesis Personal

Όπως δηλώνει και το όνομά του, το Kinesis βασίζεται εξ'ολοκλήρου στις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος για να γυμνάσει τον ασκούμενο αποτελεσματικά και χωρίς καμία επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Μας γυρνάει πίσω, στις ρίζες της ανθρώπινης προέλευσης για να ανακαλύψουμε εκ νέου τις φυσικές μας ικανότητες: αντοχή, ισορροπία, δύναμη και ευελιξία. Η προπόνηση που παρέχει το Kinesis αποκαθιστά τη σωστή ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής. Σε μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο θα μπορέσετε να εκτελέσετε παραπάνω από 200 ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες σύνθετες ή απλές, χρησιμοποιώντας τις τρεις διαθέσιμες λαβές του πρωτοποριακού μηχανήματος (άλφα, βήτα και γάμμα τις ονομάζουν οι κατασκευαστές). Η λειτουργία του είναι αθόρυβη και ασφαλής με την αντίσταση να ανεβαίνει αργά και σταθερά. Η ελαφριά του κατασκευή από αλουμίνιο και τα περιστροφικά μέρη του (pivots), είναι ειδικά εργονομικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τον θόρυβο, ενώ οι μαγνητικές λαβές του τοποθετούνται μόνες τους στην αρχική θέση. Όταν δεν το χρησιμοποιείται πιάνει πολύ λίγο χώρο και μπορεί να χωρέσει πρακτικά οπουδήποτε μέσα στο δωμάτιο. Το Kinesis βγαίνει σε τρία χρώματα: μαύρο, κρεμ και χρυσό και μπορείτε να το παραγγείλετε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Technogym στην Ελλάδα, Elmec Sport ΑΒΕΤΕ. Τηλ. 9699300. Τιμή κόστους 8.330€.



Cybex Ft-450

Το μέλλον της προσωπικής εκγύμνασης δεν βρίσκεται στις σιδερένιες μπάρες και στα "στατικά" μηχανήματα. Η Cybex το έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό και το Ft-450 (βλ. Gallery) αποτελεί ένα απο τα τελειότερα λειτουργικά μηχανήματα για πλήρη εκγύμναση όλου του σώματος. Με βάση τις τροχαλίες το λειτουργικό αυτό μηχάνημα επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση με την λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στις αρθρώσεις. Προσαρμοσμένο στις σωματικές ανάγκες του καθενός, το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα περιλαμβάνει μαξιλαράκι στήριξης για καλύτερη ισορροπία και δυνατότητα προσαρμογής του μήκους της τροχαλίας, έτσι ώστε να ταιριάξουν ακριβώς με τις σωματικές "ιδιοτροπίες" που έχουμε όλοι μας. Η "ελευθερία" που επιτρέπει στην κίνηση, το καθιστά ιδανικό για να γυμνάσει ουσιαστικά οποιαδήποτε μυϊκή ομάδα, δίνοντας έμφαση στους σταθεροποιητές μύς (core muscles). Μπορείτε να πάρετε μία ιδέα από τις μυϊκές ομάδες που μπορείτε να γυμνάσετε με το μηχάνημα αυτό στο παρακάτω βίντεο, αλλά μην νομίσετε πως είναι μόνο αυτές. Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε είναι ουσιαστικά δεκάδες. Ορισμένες από αυτές μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Το μηχάνημα μπορείτε να προμηθευτείτε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Cybex στην Ελλάδα στο τηλέφωνο 2108093360 και κοστίζει μαζί με ΦΠΑ 8.410€.




StarTrac E-TRxe

Διάδρομος σε τιμή αυτοκινήτου; Και όμως, ο ολοκαίνουργιος διάδρομος της κορυφαίας αμερικάνικης εταιρείας Star Trac  (βλ. Gallery), κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ... 18.000€! Αν η τιμή σας φαίνεται υπερβολική ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Μιλάμε ουσιαστικά για μια εντελώς καινούργια "λογική" στην κατασκευή διαδρόμου που ξεπερνά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Η ενσωματωμένη High Definition οθόνη φέρνει σε επαφή τον χρήστη με την επιθυμητή προπόνηση που του ταιριάζει καλύτερα, πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Η κατασκευή του υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα με Ipod, για να αποκτήσουν οι προπονήσεις σας ακόμα περισσότερο οπτικοακουστικό ενδιαφέρον. Η έυκολα προσβάσιμη HotBar της οθόνης βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον χρήστη και του παρέχει τον απόλυτο έλεγχο με υπερσύγχρονη touch screen τεχνολογία. Ο διάδρομος έχει ισχύ 5 ίππων, τελευταίας τεχνολογίας αντικραδασμικό δάπεδο, δυνατότητα σύνδεδης με Polar, λαβές μέτρησης καρδιακών παλμών και 18 ολόκληρα προγράμματα τρεξίματος για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας. Στην LCD οθόνη του θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μεταξύ άλλων και το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα. Τον διάδρομο μπορείτε να προμηθευτείτε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Star Trac στην Ελλάδα, την Star Fitness. Ανθέων 23 & Βαλαωρίτου, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210 96 32 638

Lifefitness Platinum Club

Διαδρόμων... συνέχεια και αυτήν την φορά έχουμε το καινούργιο "διαμάντι" της Lifefitness σε αυτήν την κατηγορία. Με βάση τις ανάγκες του ασκούμενου, η εταιρεία δημιούργησε ο,τι τελειότερο (και ακριβότερο) υπάρχει στην αγορά. Ο διάδρομος  "παρακολουθεί" ηλεκτρονικά τους καρδιακούς σας παλμούς, απορροφάει τους κραδασμούς εξασφαλίζοντας μέχρι και 30% λιγότερη καταπόνηση των συνδέσμων και "θυμάται" τις προηγούμενες ρυθμίσεις που του είχατε εισάγει ξεκινώντας το πρόγραμμα με βάση αυτές. Επιλέγοντας την κονσόλα Engage 15 ιντσών (η καλύτερη από τις προτεινόμενες) εξασφαλίζετε πλήρη συνδεσιμότητα με ipod για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική και να βλέπετε τα βίντεό σας. Διαθέτει επίσης θύρα usb που σε συνεργασία με το ειδικό πρόγραμμα της Lifefitness Virtual trainer μπορείτε να "αποθηκεύετε" την πρόοδό σας και να "κατεβάζετε" νέα προγράμματα προπονήσεων από το διαδίκτυο, ενσωματώνοντάς τα στην προπόνησή σας. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να φτιάξετε και το δικό σας εξειδικευμένο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες σας στο www.virtualtrainer.lifefitness.com. Ο διάδρομος έχει ενσωματωμένα 20 "έτοιμα" προγράμματα και πέντε προγράμματα για καρδιακή ενδυνάμωση και η ισχύς του φτάνει τους 4 ίππους. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε από την αντιπροσωπεία στο τηλέφωνο 210 6619 161. Η τιμή του αγγίζει τα 13.000€.

Lifefitness G7

Η τελειότερη πρόταση της Lifefitness
στον χώρο των λειτουργικών πολυμηχανημάτων δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές της. Το G7 (βλ. Gallery) προσφέρει στον ασκούμενο μια τεράστια ποικιλία από διαθέσιμες ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες, με μοντέρνο design και ασύγκριτη λειτουργικότητα. Σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και αν βρίσκεστε, το G7 με την βοήθεια του DVD που περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς θα σας διδάξει τα απαραίτητα για να ξεκινήσετε από το μηδέν την σωματική σας άσκηση, γρήγορα και εύκολα. Ο έξυπνος σχεδιασμός του σας επιτρέπει να γυμνάσετε κάθε πλευρά του σώματος ξεχωριστά ή και τις δύο μαζί. Οι λαβές του είναι πλήρως προσαρμόσιμες σε 20 θέσεις, εξασφαλίζοντας στον χρήστη αμέτρητους συνδυασμούς ασκήσεων σε όλες τις γωνίες. Οι λαβές μονόζυγου στην κορυφή του μηχανήματος, είναι ιδανικά τοποθετημένες για την σωστή εκγύμναση όλου του πάνω κορμού, ενώ στην πλάτη του μηχανήματος θα βρείτε ενσωματωμένο βιβλιό με οδηγίες για παραπάνω από 60 ασκήσεις. Το G7 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χωρέσει άνετα σε οποιαδήποτε γωνία το τοποθετήσετε. Η τιμή του μηχανήματος μαζί με πάγκο γυμναστικής είναι 5.450€ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την CKS Sports Management & Equipment. Τηλ. 210 6619 161.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v