Τα γιορτινά live events της Αθήνας

Για εσάς που νιώθετε... μπερδεμένοι, ή ξεμείνατε από ιδέες το In2life συγκέντρωσε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις των ημερών για όλα τα γούστα, και σας τις παρουσιάζει. Jazz, κλασσική ή ελληνική μουσική, ξεφάντωμα στο δρόμο και happennings ή απλώς μια βόλτα με τον απόγονο. Για να μην πείτε ότι δεν ξέρατε...
Τα γιορτινά live events της Αθήνας

επιμέλεια: Φωτεινή Καπαγιάννη

Τι σημαίνουν οι γιορτές για τον καθένα από εμάς; Διασκέδαση, ανάπαυση, περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους και… εξόδους! Χωρίς να μπορεί κανείς να παραπονεθεί ότι τις άλλες εποχές του χρόνου η Αθήνα είναι μια πόλη... ”βαρετή”, κατά τη διάρκεια των γιορτών μια πραγματική πανδαισία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ζητά την προσοχή και την παρουσία σας.

Το In2life ανθολόγησε και σας παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες από τις προτάσεις για τις ημέρες αυτές.

-----Εκθέσεις– εκδηλώσεις

* Δύο γιορτινές εκθέσεις με τίτλο ”Παραμυθένια Χριστούγεννα”, όπου περιλαμβάνουν έργα σπουδαστών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και παιδικά παραμύθια πραγματοποιεί η Στοά του Βιβλίου από τις 12 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου. Η είσοδος και στις δύο εκθέσεις είναι ελεύθερη.

* Τα ιδιαίτερα έθιμα διαφόρων χωρών για την Πρωτοχρονιά με αντικείμενα, φωτογραφίες, έργα ζωγραφικής και εγκαταστάσεις παρουσιάζονται στην έκθεση ”Πρωτοχρονιές του Κόσμου” που λαμβάνει χώρα στον Κοσμο-Πολιτισμό έως τις 31 Δεκεμβρίου (Αν. Μεταξά 20, Εξάρχεια, 210- 33033825). Παράλληλα με την έκθεση λειτουργεί και bazaar με χειροποίητα δώρα από μετανάστες καλλιτέχνες και παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από Δευτέρα -Παρασκευή 4-9 μ.μ. και Σάββατο, Κυριακή, 1-8 μ.μ.

* ”All you need is... Beatles”! 25 χρόνια μετά ο Τζόν Λένον και οι Beatles επιστρέφουν και όλα είναι όπως παλιά. Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει ένα κουαρτέτο εξαιρετικών μουσικών και ερμηνευτών που μας θυμίζουν ζωντανά τα θρυλικά ”σκαθάρια” (από 14 Δεκεμβρίου έως 22 Ιανουαρίου).

-----Ελληνική μουσική

* To café Αλάβαστρον υποδέχεται τις μέρες των γιορτών με ένα ξεχωριστό και ποικίλο πρόγραμμα (210 7560102).

- στις 19 Δεκεμβρίου, ο Μιχάλης Νικολούδης με καλεσμένες την Πίτσα Παπαδοπούλου, τη Σωτηρία Λεονάρδου, τη Σοφία Τσέρου και την Τάνια Νικολούδη φροντίζουν να μας θυμίσουν πάντα ”επίκαιρες” λαϊκές και έντεχνες μελωδίες.

- στις 21 Δεκεμβρίου, οι Human Touch κοντά μας σε συνθέσεις τους και jazz αυτοσχεδιασμούς... Τρεις μουσικοί από τρία διαφορετικά σημεία του κόσμου (Λος – Αντζελες, Λευκωσία, Κοζάνη), που δεν περιορίζονται στην ερμηνεία αλλά αγαπάνε τη δημιουργία μουσικής. Μουσικής δικής τους. Μουσικής των συναντήσεων, των ταξιδιών, των χωρών και των τόπων. Μουσικής δικής τους, αλλιώτικης, που ανήκει όσο και δεν ανήκει σε κατηγοριοποιήσεις με έναν πληθυντικό τάσεων, μορφών και μουσικών της γης ολόκληρης. David Lynch (σαξόφωνο, φλάουτο, πλήκτρα, κρουστά, φωνή), Σταύρος Λάντσιας (πλήκτρα, κιθάρα, τύμπανα), Γιώτης Κιουρτσόγλου (άταστο μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο).

- στις 23 Δεκεμβρίου, η Λιζέτα Καλημέρη, συνοδευόμενη από τον εξαιρετικό πιανίστα, Θοδωρή Κοτεπάνο, ερμηνεύει κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα τραγούδια.

-----Κλασσική

* Στη Λυρική σκηνή παρουσιάζεται η όπερα ”Μαντάμ Μπατερφλάϊ” του Τζιάκομο Πουτσίνι από τις 10-21 Δεκεμβρίου, ενώ οι λάτρεις του κλασικού μπαλέτου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι από τις 25 έως και τις 31 Δεκεμβρίου (210 3648309).

* Στο Μέγαρο Μουσικής, μία από τις καλύτερες χορωδίες της Ρωσίας, η Χορωδία Δωματίου της Αγίας Πετρούπολης ερμηνεύει έργα θρησκευτικής μουσικής, μεταφέροντας το ύφος, την ατμόσφαιρα και τη συγκίνηση της πλούσιας παράδοσης της απέραντης χώρας της (18 και 19 Δεκεμβρίου- 210 7282000).

-----Jazz νότες

* Στο Half Note Jazz Club, η Paula West μας ταξιδεύει με τη μαγευτική της φωνή στα μονοπάτια της σύγχρονης jazz από τις 16 έως τις 26 Δεκεμβρίου (210 9213310).

* Στο Μέγαρο Μουσικής, ο Woody Allen and his New Orleans Jazz Band live στις 30 Δεκεμβρίου.

* Τέσσερις jazz βραδιές και στο Bar Guru Bar/Jazz Upstairs με τους David Friedman και Kostas Baltazanis Quartet (19 έως 22 Δεκεμβρίου- 210 32 46530).

-----Latin ρυθμοί

* Latin χορευτικές βραδιές από τον Frankie Morales στο Palenque από τις 22 έως τις 25 Δεκεμβρίου (210 7752360).

-----Στους δρόμους

* Η Αθήνα φορά τα καλά της και μετατρέπει κάθε γωνιά της σε μια απέραντη γιορτή. Η ”πόλη από ζάχαρη” στο Σύνταγμα, ”η πόλη των δώρων” στην πλατεία Κοτζιά, ”η κρυστάλλινη Πολιτεία” στο Ζάπειο και στην Ομόνοια ”το δέντρο από Αστέρια” δίνουν και φέτος τη δική τους μαγική χριστουγεννιάτικη νότα.

-----Για τους μικρούς φίλους

* Στις κεντρικές πλατείες ξετυλίγεται ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με τους παραδοσιακούς ήρωες των Χριστουγέννων και τα γιορτινά θέατρα δρόμου. Συγκεκριμένα στις πλατείες: Σύνταγμα, Κοτζιά, Ομόνοια, Ζάππειο, καθώς και σε πολλές γειτονιές της πόλης, όπως στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στο Παγκράτι, στο Θησείο, στην Πλάκα, στου Ψυρρή, στα Εξάρχεια, στον Κολωνό, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στου Γκύζη, στη Λαμπρινή, στην Πανόρμου, στην Αγ. Μελετίου και στην Πλατεία Κολιάτσου ζωντανεύουν οι φιγούρες του Εμπενίζερ Σκρουτζ, του Μικρού Τυμπανιστή, της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, του Καρυοθραύστη, του Καλικάντζαρου και αρκετών άλλων και όλα αυτά υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων μελωδιών των μουσικών συνόλων και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ξεχωριστή αίσθηση επίσης δίνουν τα δύο ρομαντικά carrousel στο Σύνταγμα και στην πλατεία Κοτζιά. Ίδια ατμόσφαιρα και στον Πειραιά, με τον Αϊ Βασίλη να περιμένει τους μικρούς φίλους στις πλατείες Κοραή και Κανάρη για ατέλειωτο παιχνίδι.

* Γιορτινό ραντεβού και στο Μέγαρο Μουσικής με την ξεχωριστή όπερα του Μότσαρτ διασκευασμένη για παιδιά, ”Ο Μαγικός Αυλός”, να γίνεται γοητευτική περιπέτεια (23, 25, 26 και 28 Δεκεμβρίου), καθώς και τη λαϊκή ορχήστρα ”Μίκης Θεοδωράκης” που τραγουδά ”Τα παιδικά τραγούδια” στις 25, 26 και 28 Δεκεμβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v