ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Proximity 2018: Χορεύοντας με τους πρόσφυγες της Αθήνας

Ένας χορευτικός διάλογος με και για τους πρόσφυγες της Αθήνας ανεβαίνει στο Θέατρο Εμπρός την Παρασκευή 25 Μαΐου.

Proximity 2018: Χορεύοντας με τους πρόσφυγες της Αθήνας

Στις 25 Μαΐου 2018 στις 18.00 το απόγευμα ο οργανισμός the modern dance awareness society σας προσκαλεί να γίνετε κοινωνοί ενός πειραματικού διαλόγου μέσω της εκφραστικής κίνησης και της σωματικής αφηγηματικότητας μεταξύ μελών της κοινωνικής πρωτοβουλίας passTRESpass στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Εμπρός και σε συνεργασία με το Πειραματικό Σχολείο Friends Seminary στη Νέα Υόρκη, όπου έφηβοι μαθητές του σχολείου θα μοιραστούν τη σκηνή με πρόσφυγες στην Αθήνα σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όταν όλο και περισσότερα ανθρώπινα σώματα ξεχειλίζουν από τα σύνορα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε αναζήτηση ασύλου, ο οργανισμός the modern dance awareness society προσφέρει την παράσταση proximity2018 #proximity2018, μία εμβυθιστική και συμμετοχική εγκατάσταση ενώνοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνικές ομάδες στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Σύλληψη και σκηνοθεσία/χορογραφία από passTRESpass: Δέσποινα Σοφία Στάμος, Ανθή Κεραμέως και Δάφνη Πανταζοπούλου
Σε συνεργασία με τους χορευτές του City Plaza Hotel και του Οργανισμού Αφρικανών Γυναικών στην Αθήνα.
Χορεύουν οι Abduol, Jamila, Lauretta, Mina, Sedika, Abbas, Alishba, Hasnan, Raidah, Ali, Fatima, Asad, Sarah, Taquan, Yasmine και τους χορευτές από τη Νέα Υόρκη Sonia, Sierra, Ladaysia, Illana, Kyara, Ben, Lily, Piper.
Σε συνεργασία με το Θέατρο Εμπρός στην Αθήνα.


SPONSORED LINKS

"Καμιά εξαιρετική δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς συγκέντρωση και αυτοθυσία και μόχθο και αμφιβολία."

Μαξ Μπίρμπομ

  • 1812 - Ο Ναπολέων και οι Γάλλοι εισβάλλουν στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
    1821 - Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
    1894 - Η ΔΟΕ αποφασίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κάθε 4 χρόνια.
    1913 - Η Ελλάδα και η Σερβία διαλύουν τη συμμαχία τους με τη Βουλγαρία, λόγω αμφισβήτησης των συνόρων στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.
    1947 - Ένας Αμερικανός πιλότος αναφέρει ότι, είδε άγνωστα αντικείμενα να πετούν στον ουρανό, κοντά στο βουνό Ρέινιερ κοντά στην Ουάσιγκτον, τα οποία περιγράφει ως "ιπτάμενους δίσκους".

© 2002-2018 MEDIA2DAY