Ένα Φεστιβάλ εντός και εκτός Στέγης

To  Onassis Fast Forward Festival έρχεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 2 έως και τις 16 Μαΐου, μέσα και έξω από τη Στέγη.
Ένα Φεστιβάλ εντός και εκτός Στέγης

Μπορεί η αρχαιολογία να παίξει ένα δυναμικό ρόλο στις σύγχρονες κρίσεις ταυτότητας; Το 5ο Onassis Fast Forward Festival Athens ανιχνεύει τις ρωγμές του χρόνου στα όρια του μύθου και της μαρτυρίας, της εμπειρίας και της φαντασίας.

Μπορεί η τέχνη να ανασύρει μυστικά που κρύβει ακόμη μέσα της η γη; Είναι δυνατόν να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική μας ταυτότητα μέσα από την κριτική προσέγγιση των θραυσμάτων του παρελθόντος; Υπάρχει κοινωνικά στρατευμένη αρχαιολογία; Μπορούμε να οραματιστούμε το μέλλον μιας πόλης, μέσα από εναλλακτικές ερμηνείες των αρχαίων και σύγχρονων μνημείων της; To 5ο Onassis Fast Forward Festival Athens εξερευνά την αρχαιολογία ως επιστήμη, όχι της συνέχειας και του ακίνητου χρόνου, αλλά της ρωγμής, της ασυνέχειας και του μετασχηματισμού, στα όρια επιστημονικής τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας. Εστιάζει στη συνάντηση της τέχνης με την επιστήμη και επιχειρεί να προτείνει, μέσα από τους πολλαπλούς χρόνους της ύλης, μια μη γραμμική προσέγγιση της ιστορίας. Καλλιτέχνες από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο θα ανιχνεύσουν τον καθοριστικό ρόλο της αρχαιολογίας στην κατασκευή των εθνικών αφηγήσεων και της συλλογικής μνήμης, αλλά και τη διαλεκτική σχέση της με την πολιτιστική κληρονομιά.

Διαβάστε το επιμελητικό σημείωμα της Κάτιας Αρφαρά (Σύλληψη & Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ).

Περισσότερα εδώ

Info:

Onassis Fast Forward Festival 5 – Athens
Εντός & Εκτός Στέγης
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
2-16 Μαΐου 2018
Για τις παραστάσεις (19:00) είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Δυνατότητα προκράτησης θέσεων στο [email protected].
Τα δελτία εισόδου θα διανέμονται 1 ώρα πριν την έναρξη στον χώρο της εκδήλωσης.
Για τις υπόλοιπες δράσεις είσοδος δωρεάν χωρίς δελτία εισόδου.
*Προτείνουμε το κοινό να φοράει άνετα ρούχα και παπούτσια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v