5 θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να δεις τώρα

Κωμωδίες, δράματα, ακόμα και όπερα με θέμα τη δολοφονία του Λαμπράκη παίζουν τώρα τα αθηναϊκά θέατρα. Εσύ, τι κάνεις το Σάββατο;
5 θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να δεις τώρα
Γρανάδα στο Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5232097
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 17.00
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητικό 10€, ανέργων 8€)



Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις στις ζωές μας, τα γεγονότα που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβούν και τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν. Πρωταγωνιστούν οι Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Γλάστρας, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου, Έφη Σταμούλη.
Διαβάστε περισσότερα - H «Γρανάδα» του Γιάννη Καλαβριανού στο Από Μηχανής Θέατρο

Ακυβέρνητες Πολιτείες: Νυχτερίδα στο Θέατρο Τέχνης
Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ.: 210 3222464
Τετάρτη στις 18.00, Πέμπτη-Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο-Κυριακή στις 21.00
Εισιτήρια: από 10€ έως 18€, ανάλογα τη μέρα



Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα ολοκληρώνει την πρώτη, ιστορική συνεργασία των δύο μεγάλων θεάτρων της Αθήνας, Εθνικού και Τέχνης. Αυτή τη φορά σκηνοθετεί ο Άρης Τρουπάκης, και η ιστορία εκτυλίσσεται στη δίνη των γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καλύπτοντας την περίοδο που σημαδεύεται από την εξέγερση του ελληνικού στρατού στη Μέση Ανατολή, τη βίαιη καταστολή του κινήματος του Ναυτικού τον Απρίλη του ‘44, για να καταλήξει στα γεγονότα της Συμφωνίας του Λιβάνου. Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Ερατώ Πίσση Μάνος Στεφανάκης, Βαγγέλης Ψωμάς.
(*) Σημειώστε ότι οι τρεις παραστάσεις της τριλογίας είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Δε χρειάζεται, δηλαδή, να έχετε δει τις δύο προηγούμενες για να παρακολουθήσετε τη Νυχτερίδα.
Διαβάστε περισσότερα - Νυχτερίδα: Τσίρκας στο Θέατρο Τέχνης

Ζ στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Δέλτα Φαλήρου
3, 8, 10, 11, 15, 17, 18 Μαρτίου στις 20.30
Εισιτήρια: 18€, 25€ (φοιτητικό 12€)



Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού Ζ γίνεται όπερα μετά από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας, η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, "εντάσσεται" για πρώτη φορά στο λυρικό ρεπερτόριο. Σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Διαβάστε περισσότερα - Ζ: Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί όπερα

Το Ευχαριστημένο στο Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας
Πέμπτη στις 20.30, Σάββατο στις 18.00, Κυριακή στις 17.00
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικό και ανέργων 12€)



Το μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Η διασκευή που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Πρωταγωνιστούν οι Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράδγα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης.
Διαβάστε περισσότερα - Το Ευχαριστημένο: Μαρίνα Καραγάτση δια χειρός Τάρλοου στο Πορεία

Ήρωες στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ.: 2110132002-5
Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή στις 20.00, Παρασκευή, Σάββατο: 21:00
Εισιτήρια: από 16€ έως 20€, αναλόγως τη μέρα



Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ερμηνεύουν τους Ήρωες του Gerald Sibleyras, τρεις γκρινιάρηδες βετεράνους στρατιωτικούς ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες και καταστρώνοντας σχέδια απόδρασης. Αυτή τη συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη κωμωδία σκηνοθετεί ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς.
Διαβάστε περισσότερα - Ήρωες: Μια τρυφερή κωμωδία στο Θέατρο Βασιλάκου

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v