5 θεατρικές παραστάσεις που θα σε βάλουν να σκεφτείς

Τα θέατρα της Αθήνας θέτουν ερωτήματα και ψάχνουν απαντήσεις πάνω στον έρωτα, τη μετανάστευση και το αν είναι ή όχι καλή ιδέα η διάλυση των ψευδαισθήσεων.
5 θεατρικές παραστάσεις που θα σε βάλουν να σκεφτείς
Νεκρή Ζώνη στο Θησείον
Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ.: 210 325 5444
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.30 
Εισιτήρια: 15€, 12€ φοιτητικό



Ένας επιτυχημένος, πλην αλκοολικός ποιητής και συγγραφέας, που ζει σε ένα σπίτι του βόρειου Λονδίνου μαζί με τον οικονόμο-γραμματέα του και τον υπηρέτη-σωματοφύλακά του, προσκαλεί έναν αποτυχημένο ποιητή που μόλις γνώρισε σε μία παμπ, για να συνεχίσουν να πίνουν και να μιλήσουν. Ο Χάρολντ Πίντερ γράφει μια μεταφυσική αλληγορική κωμωδία, για την οποία αρνείται να δώσει εξηγήσεις, και ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί αριστοτεχνικά, προτείνοντας μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Αλέκος Συσσοβίτης, Αντώνης Καρυστινός, Γιάννης Στεφόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα - Νεκρή Ζώνη: Χάρολντ Πίντερ στο Θησείον

Πενθεσίλεια στη Στέγη
Συγγρού 107
Τετάρτη έως Κυριακή, 14 – 23 Φεβρουαρίου στις 21:00
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητικά 12€, ανέργων 5€)



Υπάρχει… πόλεμος στον έρωτα; Ο Χάινριχ φον Κλάιστ λέει πως υπάρχει, και υπογράφει –τον μακρινό 19ο αιώνα– ένα έργο για το πάθος και τα παιχνίδια εξουσίας στις ανθρώπινες σχέσης και για την αέναη μάχη των δύο φύλων, που παραμένει επίκαιρη 200 χρόνια μετά. Σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης και πρωταγωνιστούν οι Βίκυ Βολιώτη, Θάνος Τοκάκης, Αργύρης Ξάφης, Σύρμω Κεκέ, Άλκηστη Πουλοπούλου, Ηρώ Μπέζου, Κώστας Κορωναίος, Αινείας Τσαμάτης.
Διαβάστε περισσότερα - Πενθεσίλεια: Ο Παντελής Δεντάκης σκηνοθετεί στη Στέγη

Ψηλά από τη Γέφυρα στο Εθνικό
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, τηλ. 210 5288170
Τετάρτη έως Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 15€ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 13€ τις Παρασκευές, από 17€ έως 22€ τα Σ/Κ, 10€ φοιτητικό, 5€ ανέργων



Το εμβληματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ για τη μετανάστευση, νόμιμη και παράνομη, τη ζήλια και τον τρόπο που επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αμερική της δεκαετίας του ’50, θέτει όμως ζητήματα που εξακολουθούν να απασχολούν την Ευρώπη (και την Ελλάδα) του σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κιμούλης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νίκος Χατζόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη.
Διαβάστε περισσότερα - Ψηλά από τη γέφυρα: Άρθουρ Μίλλερ στο Εθνικό

Η Αγριόπαπια στο Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Βικτώρια, τηλ: 2108210991
Τετάρτη 19:00, Παρασκευή 20:30, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Εισιτήρια: 15€ τις Τετάρτες, 20€ Παρασκευή έως Κυριακή, 14€ φοιτητικό και ανέργων



Είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια με κάθε κόστος προτιμότερη από ένα βολικό ψέμα, μια καθησυχαστική ψευδαίσθηση; Αυτό το ερώτημα θέτει ο Ίψεν στην Αγριόπαπιά του, και η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής όσο μπορεί να φαντάζεστε με την πρώτη ματιά. Το πολυσυζητημένο έργο του Νορβηγού που γράφει σχεδόν αποκλειστικά θέατρο-τροφή για σκέψη σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. Πρωταγωνιστούν οι Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Γιώργος Μπινιάρης, Λένα Δροσάκη, Άννα Μάσχα, Αντίνοος Αλμπάνης.
Διαβάστε περισσότερα - Η Αγριόπαπια του Ίψεν στο θέατρο Πορεία

Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ στο Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 2106453330
Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00 (μέχρι 25 Φεβρουαρίου)
Εισιτήρια: 12€, φοιτητικό 10€, ανέργων 8€



Πώς ξεκινά –και πού τελειώνει, αν τελειώνει– ο φαύλος κύκλος της βίας; Πόση σημασία έχουν αυτά που λέγονται για εμάς; Πόσο εύκολο είναι για τα media να διαμορφώσουν συνειδήσεις; Και τελικά, τι θα έκανες αν σε διέσυραν μπροστά σε ολόκληρη τη χώρα; Το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Γερμανού Χάινριχ Μπελ δεν απαντά ακριβώς σε όλα αυτά, κάνει όμως κάτι καλύτερο: Σε βάζει στη διαδικασία να απαντήσεις μόνος σου. Σκηνοθετεί ο Φώτης Μακρής και πρωταγωνιστούν οι Στέλλα Κρούσκα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κλεοπάτρα Τολόγκου και Μενέλαος Χαζαράκης.
Διαβάστε περισσότερα - Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ επί σκηνής

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v