ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα φιλοξενείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η παράσταση «Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου» της Δήμητρα Στάικου.

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Μία στάση λεωφορείου. Τρεις γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι μάνα, κόρη κι εγγονή. Η μάνα, μια παράξενη γυναίκα «ηλικιωμένη», περιμένει το λεωφορείο της φυγής, της απόδρασης από μια καθημερινότητα που μοιάζει με νεκρή φύση. Η κόρη, γυναίκα «φυσιολογική», την αναζητά απεγνωσμένη, ανήμπορη η ίδια ν’ αποδράσει. Η αλυσίδα συμπληρώνεται με την εγγονή, την ελπίδα για έναν κόσμο διαφορετικό. Στη συνάντηση εμπλέκεται ένας κλέφτης, ένας αστυνόμος κι ένας παπάς, σ’ ένα παιχνίδι της εξουσίας με τη μοίρα των απλών ανθρώπων, που, φορτωμένοι την κατάρα του homo normalis, προσπαθούν να ξαναβρούν τον αληθινό τους εαυτό.

«Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί «η αίσθηση του ανεπίδοτου, οδηγώντας σε μια εσωτερική ρήξη», όπως έγραψε ο Βασίλης Κατσικονούρης, εστιάζοντας στη γραφή της Δήμητρας Στάικου, στο χιούμορ, στη ροή και την προφορικότητα του λόγου της, που χαρακτηρίζουν άλλωστε και το πρώτο της έργο Παιχνίδια ή ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το δεύτερο έργο της, που ανεβαίνει φέτος για δεύτερη χρονιά, αποτελεί μία πρόταση θεατρική με «μεγάλη επιμέλεια και ευθύνη για την ελληνική γλώσσα, με στοιχεία θεατρικότητας και ανατροπές, αλλά και με επίγνωση του τραγικού», όπως ανέφερε ο συγγραφέας Ανδρέας Στάικος.

Συντελεστές:
Κείμενο – σκηνοθεσία: Δήμητρα Στάικου
Ηθοποιοί: Σίβη Σιδέρη ,Μαρία Μαυροματάκη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μάρα Ματζάρ
Σκηνικά-Ελένη Σουμή
Τρέιλερ-Κορακάκη Ελένη
Έκδοση βιβλίου προγράμματος: Εκδόσεις Μωραΐτης

Φόρμα συμμετοχής

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για τις 13 και 14 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ στις 12/12 και θα ενημερωθούν με email.

Σημειώσεις

* Υποχρεωτικά πεδία
Λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό εγγράφεστε στη λίστα παραληπτών των newsletter του In2life.gr. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, πατήστε εδώ ακυρώστε τη διαδικασία και επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του In2life.
Όλα τα προσωπικά σας στοιχεία θα τα μεταχειριστούμε με τους κανόνες εμπιστευτικότητας και δεν θα δημοσιοποιηθούν σε κανέναν χωρίς τη γραπτή συγκατάθεσή σας.

SPONSORED LINKS

"Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας."

Άλβιν Τόφλερ

  • 1282 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μιχαήλ Η'
    1922 - Γεννήθηκε ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

© 2002-2017 MEDIA2DAY