Όσα θα δούμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο

Δείτε το ρεπερτόριο και τις νέες δράσεις που ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο για τη νέα σεζόν 2017-18.
Όσα θα δούμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο
Με σύνθημα «Ανεβαίνουμε» ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο το φετινό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων, νέες παραγωγές, αλλά και δράσεις που αναβαθμίζουν τον εκπαιδευτικό ρόλο της Πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας.

Στους γνωστούς άξονες του προγράμματος και των δράσεων του Εθνικού που τέθηκαν προ διετίας για ποιοτικό, προσιτό και δραστήριο θέατρο, έρχονται να προστεθούν μερικές νέες πρωτοβουλίες:
-Η δημιουργία του Μικρού Εθνικού – ενός πολυδύναμου συστήματος παραστάσεων, εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων για τους νεαρούς θεατές και τους πολίτες του αύριο.
-Εργασίες υποδομής στους χώρους που διαθέτει το Εθνικό Θέατρο, όπως στο θέατρο Rex και στον χώρο που στεγάζει τα εργαστήρια του θεάτρου στο Ρουφ, αλλά και τον σταδιακό εκσυγχρονισμό του τεχνικού εξοπλισμού του θεάτρου. Πρωτίστως όμως, με την αξιοποίηση του Σχολείου της Αθήνας – Ειρήνη Παπά και την εκεί μεταφορά της Δραματικής Σχολής.
-Έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος Σκηνοθεσίας Θεάτρου, της πρώτης επίσημης κρατικής σχολής σκηνοθεσίας στη χώρα μας, στο πλαίσιο της Δραματικής Σχολής από το έτος 2018-2019.

Όσον αφορά το ρεπερτόριο, στην Κεντρική Σκηνή θα δούμε (ή θα ξαναδούμε) την «Τάξη μας» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, τον Πεερ Γκυντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, το «Ψηλά από τη γέφυρα» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη και τον Τίμονα τον Αθηναίο σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Στην Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, θα δούμε το Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη, το Σούμαν σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, το «Ένας στρατιώτης που τον έλεγαν Λαβ» σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, ενώ στο Ρεξ θα συνεχιστεί η Άλκηστη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου), η Οπερέττα σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, το MayaBuff σε σκηνοθεσία Γιάννη Μανταφούνη, το Παιχνίδι της Σφαγής σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και η Σαλώμη σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.

Στην πειραματική σκηνή θα δούμε τους Τυραννόσαυρους Rex της Λένας Κιτσοπούλου, το Φιντανάκι σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, το Lasciatemi Morire σε σκηνοθεσία Καμαράτου-Κουτσολέλου, τον Υμπύ Τύραννο σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, το Μεγάλο Κρεβάτι σε σκηνοθεσία επίσης Μάνου Βαβαδάκη και τις «Επαναστατικές μεθόδους για τον καθαρισμό της πισίνας σας» σε σκηνοθεσία Σαράντου Ζερβουλάκου.

Στο Μικρό Εθνικό για παιδιά, θα δούμε τη MOMO σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, τα Παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα, ενώ θα υπάρξουν πολλές συμπαραγωγές, φιλοξενίες, παράλληλες δράσεις και συνέργειες με άλλους φορείς.

Δείτε αναλυτικά το ρεπερτόριο της σεζόν 2017-2018 και τις νέες δράσεις του Εθνικού Θεάτρου ανοίγοντας το αρχείο ακριβώς από κάτω, στα Σχετικά Έγγραφα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v