Πάρτε μέρος σε μια σπουδαία ιστορική αναπαράσταση

Μάθετε για την βιωματική αναπαράσταση της εκτέλεσης 200 κομμουνιστών από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 και δείτε πώς μπορείτε να πάρετε μέρος κι εσείς στη δράση.
Πάρτε μέρος σε μια σπουδαία ιστορική αναπαράσταση
Η ομάδα πείρα(γ)μα καλεί άντρες και γυναίκες εθελοντές να πάρουν μέρος σε μία βιωματική αναπαράσταση-δράση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Αθήνας «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη».

Οι άνδρες εθελοντές καλούνται να υιοθετήσουν το όνομα και την ταυτότητα των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών από τους Ναζί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, ενώ οι γυναίκες εθελόντριες καλούνται να ενσαρκώσουν τις μανάδες, γυναίκες, κόρες, αδερφές των εκτελεσμένων.

Στόχος είναι να συμμετέχουν όλοι ενεργά στην παράσταση/εγκατάσταση της ομάδας πείρα(γ)μα «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων», η οποία βασίζεται στο ομώνυμό ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα (εκδόσεις Εύμαρος). Το έργο ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 έως και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Η παράσταση ξεκίνησε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής τον Ιούνιο του 2014, ακολούθησε ένα σημαντικό οδοιπορικό μνήμης σε μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας και επιστρέφει στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Μας μεταφέρει την παραμονή και τη μέρα της Πρωτομαγιάς του 1944 στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, στο πρωινό προσκλητήριο, στο διάλογο μεταξύ του διοικητή του στρατοπέδου Φίσσερ με το Ναπολέοντα Σουκατζίδη, στη μεταφορά και εκτέλεση των διακοσίων στην Καισαριανή. Στη συνέχεια στην ταφή τους στην Κοκκινιά και την αγωνιώδη αναζήτηση της ταυτότητας των νεκρών από τους συγγενείς, σε μια προσπάθεια θεατές και συμμετέχοντες να επανασυνδεθούν βαθύτερα με αυτόν τον τόπο μαρτυρίου και αγώνα μέσα από τη βιωματική διαδικασία. Στιγμές και γεγονότα της ίδιας ιστορίας, ιδωμένα διαφορετικά με έναν κοινό σκοπό-λόγο, την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και τους συσχετισμούς τους με το σήμερα.

Καμία πρότερη θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Αναγκαία είναι η παρουσία σας στην πρόβα και στο δρώμενο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2017:
1) με sms αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο στα τηλέφωνα: 6939 669218 και 6939 671800 ή
2) μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο επικοινωνίας ή
3) με γραπτό μήνυμα στη σελίδα της ομάδας πείρα(γ)μα στο facebook : www.facebook.com/piragma αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας άμεσα μαζί σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v