Το Φεστιβάλ Αθηνών κάνει «Άνοιγμα στην πόλη»

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επιχειρεί «Άνοιγμα στην πόλη», με δράσεις και εκδηλώσεις σε μη θεατρικούς χώρους ενάντια στην εσωστρέφεια και τον ρατσισμό.
Το Φεστιβάλ Αθηνών κάνει «Άνοιγμα στην πόλη»
Το Άνοιγμα στην Πόλη, ο νέος θεσμός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ», αφού περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, όπως δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους αλλά και ακτιβιστικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές, όχι μόνο στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε περιοχές του Πειραιά και της Ελευσίνας.

«Το πολύπλευρο αυτό εγχείρημα δίνει μια απάντηση στην εσωστρέφεια, που τείνει να κατακλύσει τη δημόσια σφαίρα, στον φόβο απέναντι στο διαφορετικό καθώς και στις συνακόλουθες ρατσιστικές συμπεριφορές», αναφέρει το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ.

Το Άνοιγμα στην Πόλη πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net και διαρθρώνεται σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Η πρώτη, Πόλη: μύθος και ιστορία, περιλαμβάνει δραματουργίες site specific, περφόρμανς και άλλες παρεμβάσεις και εστιάζει στη βαθύτερη γνωριμία με τον αστικό χώρο μέσα από την περιπλάνηση. Στη δεύτερη ενότητα, Ποιητικά και μουσικά πάθη, εντάσσονται ποιητικές και μουσικές παραστάσεις, που μας καλούν να ανακαλύψουμε την Αθήνα με μια διαφορετική ματιά από αυτή της τρέχουσας καθημερινότητας. Η τρίτη ενότητα, Αθήνα: τόποι μνήμης, γίνεται σε συνεργασία με το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και περιλαμβάνει ξεναγήσεις, περιπάτους, μουσική και θέατρο. Οι Παραστάσεις εκτός των τειχών είναι η τέταρτη ενότητα και περιλαμβάνει παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε μη θεατρικούς χώρους, με έμφαση στο βίωμα και τη διαφορετικότητα.

«Μέσα από το Άνοιγμα στην Πόλη, το Φεστιβάλ γίνεται αυτό που μπορεί και πρέπει πραγματικά να είναι: Ένα φεστιβάλ για την πόλη του, ένας πυλώνας πρωτότυπης δημιουργίας, που ενεργοποιεί καλλιτεχνικά τους ίδιους τους κατοίκους, μια καλλιτεχνική πλατφόρμα αμφισβήτησης και ανατροπής προκατασκευασμένων αντιλήψεων και ταυτόχρονα μια γιορτή», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για την κάθε παράσταση των ενοτήτων του «Άνοιγμα στην Πόλη», πατήστε εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v