Ο Τhom Pain του Will Eno στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, ο Thom Pain του Will Eno, έρχεται για πρώτη φορά στο ελληνικό σανίδι, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη.
Ο Τhom Pain του Will Eno στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Αναπάντεχα αστείο και αξεπέραστα υπαρξιακό, το έργο Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno, υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer 2005, φέρνει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αντιμέτωπο με έναν από τους πιο γνήσιους και συναρπαστικούς θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.

Ο θεατρικός κριτικός των New York Times, Charles Isherwood, έγραψε: “Υπάρχει κάτι που να είναι υπαρξιακό stand-up comedy; Αν όχι, ο Will Eno μόλις το έχει εφεύρει… Πρόκειται για μια από αυτές τις αστείρευτες θεατρικές νύχτες, που σ’ αφήνουν με κομμένη την ανάσα από την έκσταση και, αναλόγως την ευαισθησία στα σκοτεινά και τα υπέροχα μυστήρια της ζωής, με δάκρυα στα μάτια. Και φυσικά με γέλιο.”

Όταν ρωτήθηκε ο συγγραφέας για τον χαρακτήρα που δημιούργησε απάντησε: “Ήρθε για να αποδείξει την ύπαρξή του καταρχήν στο εαυτό του και μετά στον κόσμο, στο κοινό. Να μπορεί να πει ‘Εδώ ήμουν’ και ‘Έτσι ένιωσα’ και ίσως ‘Ιδού πώς είμαστε όλοι μας, και ίσως δε θα έπρεπε’. Ταυτόχρονα σαρκαστικός και ποιητικός, πληγωμένος και ανθρώπινος, ο Thom Pain είναι ένας ανεξίτηλος στη μνήμη χαρακτήρας.”

O ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος ως Thom Pain αλληλεπιδρά με το σκηνικό χώρο - installation του εικαστικού Άγγελου Αντωνόπουλου, που φωτίζεται από την Στέλλα Κάλτσου, για να πλάσει διαρκώς εναλλασσόμενους χώρους με πολλαπλές σημειολογικές αναφορές. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης, η σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου μαζί με την κινησιολογική καθοδήγηση της Τατιάνας Μύρκου ενώνουν τις διαφορετικές τέχνες με έναν τρόπο αλληλεπίδρασης, αλλά και με την ανεξάρτητη παρουσία του κάθε καλλιτεχνικού έργου χωριστά.

Το έργο παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά από συμφωνία με την Josef Weinberger Plays Limited. Η εικαστική εγκατάσταση του Άγγελου Αντωνόπουλου θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες των παραστάσεων από τις 18:00 έως τις 20:00

Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Will Eno
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου
Εικαστική Εγκατάσταση: Άγγελος Αντωνόπουλος
Σχεδιασμός Φώτων: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Βοηθός Σκηνοθέτις: Στέβη Κουτσοθανάση
Video: Στάθης Δογάνης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μηναδάκης
Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Άρης Σομπότης (Playwalk)

Στο ρόλο του Τhom Pain o Χάρης Γρηγορόπουλος
Info:
Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno
15 – 30 Ιουνίου ώρα 21:00
στο Black Box
για 10 παραστάσεις (από Τρίτη έως Παρασκευή)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 15-30 Ιουνίου 2017, από Τρίτη έως Παρασκευή, ώρα 21:00, στο Black Box του ΙΜΚ
Διάρκεια παράστασης: 60’
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, Ειδική τιμή 5€ (ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων και ανέργων)
Τιμή προπώλησης: 8€ έως τις 14 Ιουνίου (στα ταμεία του ΙΜΚ, στο mcf.gr, τηλεφωνικά στο 2103418579, στο Ticket Services (Πανεπιστημίου 39), στα Καταστήματα Forthnet Και στα Seretis Travel (Πανεπιστημίου 61)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v