ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Ο Τhom Pain του Will Eno στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, ο Thom Pain του Will Eno, έρχεται για πρώτη φορά στο ελληνικό σανίδι, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη.

Ο Τhom Pain του Will Eno στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Αναπάντεχα αστείο και αξεπέραστα υπαρξιακό, το έργο Thom Pain (Βασισμένος στο Τίποτε) του Will Eno, υποψήφιο για το βραβείο Pulitzer 2005, φέρνει για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό αντιμέτωπο με έναν από τους πιο γνήσιους και συναρπαστικούς θεατρικούς χαρακτήρες του 21ου αιώνα, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.

Ο θεατρικός κριτικός των New York Times, Charles Isherwood, έγραψε: “Υπάρχει κάτι που να είναι υπαρξιακό stand-up comedy; Αν όχι, ο Will Eno μόλις το έχει εφεύρει… Πρόκειται για μια από αυτές τις αστείρευτες θεατρικές νύχτες, που σ’ αφήνουν με κομμένη την ανάσα από την έκσταση και, αναλόγως την ευαισθησία στα σκοτεινά και τα υπέροχα μυστήρια της ζωής, με δάκρυα στα μάτια. Και φυσικά με γέλιο.”

Όταν ρωτήθηκε ο συγγραφέας για τον χαρακτήρα που δημιούργησε απάντησε: “Ήρθε για να αποδείξει την ύπαρξή του καταρχήν στο εαυτό του και μετά στον κόσμο, στο κοινό. Να μπορεί να πει ‘Εδώ ήμουν’ και ‘Έτσι ένιωσα’ και ίσως ‘Ιδού πώς είμαστε όλοι μας, και ίσως δε θα έπρεπε’. Ταυτόχρονα σαρκαστικός και ποιητικός, πληγωμένος και ανθρώπινος, ο Thom Pain είναι ένας ανεξίτηλος στη μνήμη χαρακτήρας.”

O ηθοποιός Χάρης Γρηγορόπουλος ως Thom Pain αλληλεπιδρά με το σκηνικό χώρο - installation του εικαστικού Άγγελου Αντωνόπουλου, που φωτίζεται από την Στέλλα Κάλτσου, για να πλάσει διαρκώς εναλλασσόμενους χώρους με πολλαπλές σημειολογικές αναφορές. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης, η σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουμίδου μαζί με την κινησιολογική καθοδήγηση της Τατιάνας Μύρκου ενώνουν τις διαφορετικές τέχνες με έναν τρόπο αλληλεπίδρασης, αλλά και με την ανεξάρτητη παρουσία του κάθε καλλιτεχνικού έργου χωριστά.

Το έργο παρουσιάζεται στην Ελλάδα μετά από συμφωνία με την Josef Weinberger Plays Limited. Η εικαστική εγκατάσταση του Άγγελου Αντωνόπουλου θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες των παραστάσεων από τις 18:00 έως τις 20:00

Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Will Eno
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Αναστασία Κουμίδου
Εικαστική Εγκατάσταση: Άγγελος Αντωνόπουλος
Σχεδιασμός Φώτων: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Βοηθός Σκηνοθέτις: Στέβη Κουτσοθανάση
Video: Στάθης Δογάνης
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μηναδάκης
Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Άρης Σομπότης (Playwalk)

Στο ρόλο του Τhom Pain o Χάρης Γρηγορόπουλος

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY