Πάμε θέατρο το Σάββατο;

Σούπερ θεατρικές πρεμιέρες, αλλά και πολυσυζητημένες παραστάσεις που συνεχίζουν ακάθεκτες έχει το… μενού γι’ αυτό το Σαββατόβραδο.
Πάμε θέατρο το Σάββατο;
Κάποτε, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, η θεατρική σαιζόν κατέβαζε αυλαία την Κυριακή των Βαΐων και μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών η πόλη περνούσε περίοδο θεατρικής ξηρασίας. Αυτά, όμως, κάποτε. Πλέον τα θέατρα της πόλης μετρούν ογδόντα-και-κάτι παραστάσεις από το Πάσχα μέχρι τα τέλη Μαΐου, πολλές αξιόλογες θεατρικές πρεμιέρες και μεγάλες πολυαγαπημένες παραγωγές που συνεχίζουν ακάθεκτες τη θεατρική τους πορεία. Τι λέτε, λοιπόν, πάμε θέατρο αυτό το Σαββατόβραδο;

Η θεία κωμωδία στη Στέγη
Συγγρού 107, τηλ.: 210 900 5 800
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: από 7€ έως 20€



Η ομάδα Vasistas ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, σε μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη εκδοχή, και με ένα κουαρτέτο εγχόρδων επί σκηνής, ενταγμένο στη σκηνική δράση. Στη Θεία Κωμωδία, ο Δάντης περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο ένα φανταστικό ταξίδι του στον Κάτω Κόσμο. Το ταξίδι διαρκεί επτά ημέρες (όσο και η δημιουργία του κόσμου) και υποτίθεται πως ξεκινά στις 7 Απριλίου 1300, λίγο πριν από το Πάσχα. Οδηγοί και συνοδοιπόροι του Δάντη είναι ο Ρωμαίος ποιητής Βιργίλιος και η Βεατρίκη. Πρωταγωνιστούν οι Ευθύμης Θέου, Ελένη Βεργέτη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, και σκηνοθετεί η Αργυρώ Χιώτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακυβέρνητες πολιτείες: Η Λέσχη στο Θέατρο Τέχνης
Πεσμαζόγλου 5, τηλ. 2103228706
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: από 8€ έως 18€



Τα δύο μεγάλα θέατρα της Αθήνας, το Εθνικό και το Τέχνης, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, και ανεβάζουν στη σκηνή του ιστορικού υπογείου του Κουν την συναρπαστική τριλογία του Στρατή Τσίρκα. Το πρώτο μέρος της, «η Λέσχη», διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη, τον «αφαλό της γης», και καλύπτει το χρονικό διάστημα ενός έτους, από το 1942 έως το 1943. Το αποτύπωμα του πολέμου βρίσκεται παντού, οι στρατηγικές κινούν νήματα και τα ιδεολογικά αδιέξοδα αναδύονται με έμφαση. Σκηνοθετεί η Έφη Θεοδώρου, και ερμηνεύουν οι Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Μάνος Στεφανάκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Lenz στο Bios
Πειραιώς 84, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 10€



Ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί την θεατρική διασκευή της νουβέλας που έγραψε το 1835 ο Georg Büchner, στην μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα. Το έργο αφηγείται είκοσι ταραγμένες ημέρες από την ζωή του ποιητή Γιάκομπ Λεντς, που έζησε την ίδια περίοδο με τον Γκαίτε και θεωρείται πατέρας του κινήματος «θύελλα και ορμή». Πρωταγωνιστούν οι Σοφία Κόκκαλη, Αντρέας Κοντόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Νίκη στο Θέατρον
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540300
Ώρα έναρξης: 20.00
Εισιτήρια: από 10€ έως 35€



Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Χωμενίδη, που αφηγείται τη ζωή της Νίκης, και μαζί της την Ιστορία της Ελλάδας, από τη μικρασιατική καταστροφή και τον Εμφύλιο μέχρι το 2008. Πρωταγωνιστεί ένας all star θίασος: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Γωγώ Μπρέμπου, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγαπητή Ελένα στο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ.: 210 5138067
Ώρα έναρξης: 18.30
Εισιτήρια: από 12€ έως 17€



Στην Σοβιετική Ένωση που καταρρέει, μια δασκάλα κρατείται όμηρος από τους μαθητές της, οι οποίοι ζητούν καλύτερους βαθμούς, και το σπίτι της γίνεται πεδίο μάχης, όπου συγκρούονται ιδέες και αξίες. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη, και πρωταγωνιστούν οι Αριέτα Μουτούση, Γιάννης Λεάκος, Ηρώ Πεκτέση, Χρήστος Κοντογεώργης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v