Το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο Studio Μαυρομιχάλη

Ένα έργο που διαδραματίζεται σε μια στάση λεωφορείου σκηνοθετεί ο Τάκης Παρασκευόπουλος στο Studio Μαυρομιχάλη.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο Studio Μαυρομιχάλη
Τελευταίες παραστάσεις για το «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» της Δήμητρας Στάικου, που παρουσιάζεται με επιτυχία από τον περασμένο Δεκέμβριο στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων, τηλ: 210-645.33.30). Έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μωραΐτη- που παρουσιάστηκε σε ειδική βραδιά από τους καταξιωμένους Βασίλη Κατσικονούρη και Ανδρέα Στάικο.

«Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάκη Παρασκευόπουλου με τις Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη και Δήμητρα Στάικου στους ρόλους των τριών γυναικών του έργου. Σκηνικά Ηλίας Γαβριήλ, κοστούμια Μαρίνα Μπασέτα, sound design Αλέξανδρος Πετράτος.

Σε μια στάση λεωφορείου

Όλο το έργο διαδραματίζεται σε μια στάση λεωφορείου, όπου κάθεται μια ηλικιωμένη γυναίκα με περίεργη όψη, τα ρούχα της δείχνουν αλλόκοτα, κρατά μια βαλίτσα. Φορά ακουστικά από τα οποία ακούγεται το passenger του IGGy Pop κι εκείνη κουνιέται στο ρυθμό του. Σε λίγο πλησιάζει μία νεότερη γυναίκα που κάθεται κοντά της λαχανιασμένη και ανακουφισμένη που τη βρήκε. Η ηλικιωμένη θέλει να αποδράσει από το σπίτι τους -που της μοιάζει με νεκρά φύση- αποτολμώντας την αναζήτηση της ελευθερίας και της νεανικής φρεσκάδας. Η Μάνα, η Κόρη, ένας αστυνομικός, ένας παπάς και μια νεαρή, είναι τα πρόσωπα του έργου «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου», που παίζεται Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μμ. έως 26 Φεβρουαρίου 2017.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, το κοινό καλείται να κάνει εγκαίρως κράτηση στο θέατρο (τηλ: 210-645.33.30).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τάκης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά: Ηλίας Γαβριήλ
Κοστούμια: Μαρίνα Μπασέτα
Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής
sound design: Αλέξανδρος Πετράτος
Ηθοποιοί: Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη, Δήμητρα Στάικου

Studio Μαυρομιχάλη
Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0645 3330

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό : 10 ευρώ
Φοιτητικό, Άνω των 65 : 5 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )

Κάθε Σάββατο και Κυριακή (έως 26/2) στις 21.15
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v