Τα «οπωσδήποτε» του θεατρικού Ιανουαρίου

Κωμωδία, δράμα, ακόμα και… θρίλερ. Απ’ όλα έχουν τα θέατρα της Αθήνας για τον Ιανουάριο. Ξεχωρίσαμε τέσσερις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.
Τα «οπωσδήποτε» του θεατρικού Ιανουαρίου
Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί σπαρταριστή γαλλική κωμωδία περί… απίστων και απιστιών, στο Θέατρο Άνεσις κάθε Δευτέρα και Τρίτη βλέπουμε θρίλερ, και το Εθνικό διερωτάται περί έρωτος και άλλων δαιμονίων. Τέσσερις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα αυτές τις μέρες και αξίζουν.

Πόθοι κάτω από τις λεύκες στο Εθνικό
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια, τηλ. 210 5288170
Από τις 19 Ιανουρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό, 5€ ανέργων. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 13€



Ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Εφραίμ Κάμποτ, μετανάστη από την Ιρλανδία, ο οποίος πασχίζει να στήσει τη ζωή του στη Νέα Αγγλία των Η.Π.Α., τον γιο του από τον δεύτερο γάμο του και τη νέα, όμορφη γυναίκα του είναι το θέμα γύρω από το οποίο πλέκεται το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’Νηλ, το οποίο σκηνοθετεί ο Αντώνης Αντύπας. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κέντρος, Μαρία Κίτσου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Το στρίψιμο της βίδας στο Θέατρο Άνεσις
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7488881
Από τις 10 Ιανουαρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Εισιτήρια: 17€ γενική είσοδος, 14€ φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και άνω των 65, 10€ άνεργοι



Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί το αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου του Χένρι Τζέιμς, με τους Θάλεια Ματίκα και Ιάσονα Παπαματθαίου σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα ανάμεσα στο πραγματικό και το υπερπραγματικό, την αίσθηση και την παραίσθηση, την αγωνία, την υπαινικτικότητα και τον ίδιο τον φόβο του θανάτου…

Πέτρες στις τσέπες του στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9212900
Από τις 19 Ιανουαρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη και Σάββατο στις 18:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, Κυριακή στις 21:30
Εισιτήρια: Τετάρτη-Πέμπτη Κανονικό 13€, Φοιτητικό / Ανέργων 10€
Παρασκευή - Σάββατο-Κυριακή Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€



Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, για τον ψεύτικο κόσμο του Χόλυγουντ που έρχεται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων και τις ζωές 15 χαρακτήρων. Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χρυσοστόμου και Μάκης Παπαδημητρίου.

Οι Τρειςευτυχισμένοι στο Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991
Από 21 Ιανουαρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: Τετάρτη γενική είσοδος (λαϊκή) 15€, Παρασκευή έως Κυριακή κανονικό 20€, senior (άνω των 65) 17€, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων 14€



Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί την σπαρταριστή κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, η οποία παρακολουθεί τη ζωή στο σπίτι του Μαρζαβέλ, όπου περιφέρεται ένα πλήθος ανθρώπων που τους συνδέουν μοιχείες –παρελθούσες, παροντικές και μελλοντικές– οι οποίες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να αποκαλυφθούν εξαιτίας ενός οδηγού ταξί. Πρωταγωνιστεί ένας all star θίασος: Δημήτρης Τάρλοου, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χρήστος Λούλης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Παπαληγούρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v