Σούπερ θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο

Κάφκα στο Θέατρο Πόρτα, Πίντερ στο Από Μηχανής, και Γιώργος Σεβαστίκογλου στο Altera Pars.
Σούπερ θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί Κάφκα στο Πόρτα, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος αναμετριέται με τον Χάρολντ Πίντερ στο Από Μηχανής και η Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου παίρνει σάρκα και οστά στο Altera Pars. 

Η Δίκη του Κ. στο Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, τηλ.: 210 7711333
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 15€ (φοιτητές και άνω των 65 ετών 10€, άνεργοι 8€)



Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί μια παράσταση βασισμένη στη Δίκη του Κάφκα, στην οποία ένας ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος ενημερώνεται από μια σκοτεινή κρατική υπηρεσία ότι πρόκειται να δικαστεί, για κάτι που δεν έχει ιδέα –και κανείς δεν τον ενημερώνει– τι είναι. Περιμένοντας τη δίκη, ο κατηγορούμενος μπλέκει σε έναν γκροτέσκο εφιάλτη, προσπαθώντας να καταλάβει τους παρανοϊκούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του συστήματος μέσα στο οποίο ζει. «Ναι, ο Κάφκα έχει χιούμορ. Μαύρο φυσικά. Αλλά χιούμορ.» σχολιάζει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ

Πάρτι Γενεθλίων στο Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5231131
Ώρα έναρξης: 20.00
Εισιτήρια: 14€ (φοιτητές και άνεργοι 10€)



Το έργο του Χάρολντ Πίντερ διαδραματίζεται σε μία μίζερη παραθαλάσσια πανσιόν, μοναδικός ένοικος της οποίας είναι ένας πρώην πιανίστας. Δύο μυστηριώδεις τύποι, που καταφτάνουν για να τον πάρουν μαζί τους, πρώτα τον ανακρίνουν και μετά του οργανώνουν ένα «πάρτι γενεθλίων». Πρωταγωνιστούν οι Άκις Βλουτής, Μίνα Αδαμάκη, Φώτης Αρμένης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Κόκκορη και σκηνοθετεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αγγέλα στο Altera Pars
Μεγάλου Αλεξάνδρου 123, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 3410011
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμή εισιτηρίου: 15€ (φοιτητές 12€, άνεργοι 10€)



«Ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης» λέει ο σκηνοθέτης της ότι είναι η Αγγέλα, η ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που έρχεται στην Αθήνα για να γίνει υπηρέτρια, και ανακαλύπτει πως η προκάτοχός της είχε αυτοκτονήσει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος, με την Αγγελική Κοντού στον ομώνυμο ρόλο της Αγγέλας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v