Οι Καραμάζοφ στη Στέγη από το Chekhov Moscow Art Theater

Η ριζοσπαστική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός ρωσικών  συνόρων στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Οι Καραμάζοφ στη Στέγη από το Chekhov Moscow Art Theater
Η ριζοσπαστική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, βασισμένη στο μεγαλειώδες έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός ρωσικών συνόρων τον Γενάρη στην Αθήνα.

Η Στέγη ανοίγει τον χορό των θεατρικών εξελίξεων στην Αθήνα για τη νέα χρονιά με μια παράσταση από τις πιο σημαντικές που θα δούμε ως το τέλος της σεζόν, τους «Καραμάζοφ» από το ιστορικό Θέατρο Τέχνης της Μόσχας.

Αισθητικά αντισυμβατική, πολιτικά ανήσυχη και ακατάλληλη για ανηλίκους, η παράσταση του Κονσταντίν Μπογκομόλοφ μεταφέρει τους «Αδερφούς Καραμάζοφ» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γκοβόστη σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου) από τη Ρωσία του ύστερου 19ου αιώνα και της κατάργησης της δουλοπαροικίας σε εκείνη της σημερινής μπουρζουαζίας των ολιγαρχών, για να στηλιτεύσει με μαύρο χιούμορ την τωρινή κοινωνική και ηθική παρακμή. Η λέξη «Αδερφοί» φεύγει από τον τίτλο και ο νεότερος από τους Καραμάζοφ ερμηνεύεται από γυναίκα ηθοποιό. Γιατί ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός δεν αφορά μόνο μία οικογένεια ή αποκλειστικά το ανδρικό φύλο, αλλά όλη την ανθρωπότητα.

Σε ένα κατάμαυρο lounge, σαν προθάλαμο VIP μαυσωλείου, με εταιρικά γραφεία, μαρμάρινες επενδύσεις, chesterfield καναπέδες και οθόνες plasma, όπου προβάλλονται, κινηματογραφημένες σε πραγματικό χρόνο, οι εκφράσεις των ηθοποιών, ο δολοφονημένος πατέρας Καραμάζοφ κείτεται εντός ενός hi-tech μηχανήματος σολάριουμ. Αλλόκοτες φιγούρες παρελαύνουν και παράδοξες μουσικές ακούγονται: από ρώσικη ποπ μέχρι μπαλάντες του Freddie Mercury και του Nick Cave.

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός ρωσικών συνόρων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 3 έως 6 Ιανουαρίου.

Info:

«Καραμάζοφ», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107, Νέος Κόσμος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 3 έως 6 Ιανουαρίου 2016, 19:00. Διάρκεια παράστασης: 5 ώρες (με δύο διαλείμματα). Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 – 18 – 25 – 36 – 45 €, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα) 11 – 14 – 20 – 29 – 36 €, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα) 9 – 12 – 18 – 27 – 34 €, ΑΜΕΑ & Άνεργοι 5 €, Συνοδός ΑΜΕΑ 10 €. Τιμές προπώλησης από 3 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου: 13 – 18 – 25 – 32 €. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800. Προπώληση εισιτηρίων στη διεύθυνση https://tickets.sgt.gr/showProductList.html και στα καταστήματα Γερμανός, OTESHOP, Ιανός, Παπασωτηρίου (Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v