Dialogue in the Dark: Δείτε με άλλα μάτια

Η πρωτοποριακή εγκατάσταση που μας καλεί να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ανθρώπων χωρίς όραση, παίρνει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου στο Badminton.
Dialogue in the Dark: Δείτε με άλλα μάτια
Είκοσι χιλιάδες Αθηναίοι υπολογίζεται πως έχουν επισκεφθεί το Dialogue in the Dark, το δρώμενο στην ειδική εγκατάσταση του θεάτρου Badminton που προσφέρει μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εμπειρία. Αν δεν το έχετε ήδη επισκεφθεί, έχετε ακόμη μία ευκαιρία, καθώς οι «Διάλογοι στο Σκοτάδι» πήραν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015.

Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους με απώλεια όρασης; Στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός, που προσπαθεί να δώσει απάντηση μέσα από την εμπειρία, και στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ρόλοι αντιστρέφονται: Ξεναγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σε έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι στην ακοή, την αφή, την όσφρηση και κυρίως στις οδηγίες των τυφλών ξεναγών τους, οι οποίοι «γίνονται ουσιαστικά τα μάτια τους». Όταν ακόμα και οι πιο απλές δραστηριότητες μετατρέπονται ξαφνικά σε πρόκληση, οι επισκέπτες μαθαίνουν να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους αλλιώς. Στην έξοδο, όταν ανάβουν και πάλι τα φώτα, βλέπουν τα πάντα με άλλο μάτι, αφού η εγκατάσταση έχει εκθέσει τα στερεότυπά μας περί διαφορετικότητας.

Info:
Dialogue in the Dark
Θέατρο Badminton/ ειδική εγκατάσταση
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
Ως τις 30/6/2015
Η επίσκεψη στην εγκατάσταση συνιστάται και για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω.
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17.00-20.30
Σάββατο 15.00-20.30, Κυριακή 12.00-20.30 (20.30 ξεκινά η τελευταία ξενάγηση)
Οι επισκέπτες, για αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, πρέπει να επικοινωνούν με το ταμείο του θεάτρου, στο 210 8840600, για να κάνουν κράτηση, καθώς σε κάθε ξενάγηση μπαίνουν αυστηρά μέχρι 8 άτομα.
Γενική είσοδος: 12€, 10€ μειωμένο, ομαδικά πακέτα
Μειωμένο εισιτήριο: 10€ (παιδικό/φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v