Ντόλλυ, η προξενήτρα: Για να ευφρανθεί η ψυχή σας

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί ένα απολαυστικό θέαμα βασισμένο στο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ. Στα "συν" οι πολύ καλές ερμηνείες.
Ντόλλυ, η προξενήτρα: Για να ευφρανθεί η ψυχή σας
της Ιωάννας Μπλάτσου

Η «Ντόλλυ, η προξενήτρα» του Θόρντον Ουάιλντερ, σε απόδοση Θοδωρή Πετρόπουλου και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, είναι η ιδανική παράσταση για να δείτε με την παραμελημένη μαμά σας, τη σπιρτόζα γιαγιά σας ή την αγαπημένη θεία σας. Θα γελάσουν με την ψυχή τους, θα ευφρανθεί η καρδιά τους με τα ωραία χρώματα του σκηνικού (Αθανασία Σμαραγδή) και των κοστουμιών (Ηλένια Δουλαδίρη, Παναγιώτης Λαμπριανίδης), θα ψυχαγωγηθούν με τις δαντελένιες ερμηνείες των ηθοποιών.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, εδώ σε ρόλο σκηνοθέτη, ανέλαβε τη γνωστή κωμωδία καταστάσεων του Ουάιλντερ –τη θυμάστε και ως κινηματογραφικό μιούζικαλ με τον τίτλο «Hello, Dolly»– τη «σκοτείνιασε» λίγο στην έναρξή του για να μη «λιγωθούμε» από το πολύ ζαχαρένιο του θεάματος (η αυλαία ανοίγει και αποκαλύπτεται η σκηνή άδεια και σκοτεινή, για να γεμίσει στη συνέχεια με χρώματα και γέλια), την εμπλούτισε με ευφάνταστες ορχηστρικές εκτελέσεις γνωστών ποπ κομματιών («Money, Money» των Abba, «She’s like a rainbow» των Rolling Stones και «All you need is love» των Beatles σε μια πανηγυρική υπόκλιση του θιάσου) και συνεργάστηκε με κέφι με τους συναδέλφους-ηθοποιούς του με έξοχα αποτελέσματα.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, στο ρόλο του εύπορου αλλά καρμιρομίζερου εμπόρου Οράτιου Βαντεργκέλντερ, σταθερή αξία του θεάτρου μας, βρίσκεται σε υψηλά ενεργειακά επίπεδα ερμηνευτικής απόδοσης και εδώ είναι σαν να παίρνει το απεριτίφ του. Δίπλα του, η Ντόλλυ της Βίκυς Σταροπούλου μοιάζει κάπως υποτονική, αλλά πάντα με τη γνωστή σκηνική ετοιμότητα. Την παράσταση κλέβει ο Βαρνάβας, υπάλληλος του Οράτιου, κατά κόσμον Αχιλλέας Σκεύης, ο οποίος παίρνει έναν μικρό ρόλο και τον κάνει κεντρικό με το πληθωρικό του ταλέντο, την ενδελεχή εκφραστική και κινησιολογική αποτύπωση κάθε συναισθήματος του «τρυφερά» κακοποιημένου υπαλληλίσκου.

Ομοίως, η Νίκη Παλληκαράκη με τα σουσούμια της είναι εξωφρενικά καλή ως αλαφροΐσκιωτη Θεία Φλώρα, «προστάτιδα όλων των ερωτευμένων κοριτσιών», ενώ ο ευειδής Σταύρος Σβήγκος ως καλλιτέχνης Αμβρόσιος διαθέτει, κόντρα στη μιντιακή μέγα προβολή του, σκηνική σεμνότητα. Τη διανομή συμπληρώνουν ευφρόσυνα οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιάννης Σαρακατσάνης, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Δεπάστας, Νατάσσα Κοτσοβού, Αλεξάνδρα Ούστα, Θοδωρής Ρωμανίδης, Γιώργος Ψυχογιός.

Α, μόνο μία γκρίνια έχω: η σκηνή του εστιατορίου είναι αροντάριστη και κουράζει. Κατά τα άλλα, hello, Dolly! 


Info: 
Θέατρο Αλίκη 
Αμερικής 4, τηλ. 210-3210021, 211-1000-365
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετ 20.00, Πεμ-Παρ 21.00, Σαβ 18.00 & 21.00, Κυρ 18.00
Τιμές εισιτηρίων: €15 (Σαβ απόγ.), €17 (Τετ-Παρ), €20 (Σαβ-Κυρ)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v