Η Ρομαντική μου Ιστορία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τρεις ηθοποιούς σε… 21 ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου, σκηνοθετημένους από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο.
Η Ρομαντική μου Ιστορία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μετά την επιτυχία της «Ιλιάδας» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με άλλη μία παράσταση από το σύγχρονο δραματολόγιο. Πρόκειται για την «Ρομαντική μου Ιστορία» του D.C. Jackson σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που θα παρουσιαστεί για μόνο τέσσερις παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 ως τις 17 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Πού συναντάει κανείς ανθρώπους; Πού γνωρίζονται οι άνθρωποι; Σε παμπ; Στο γυμναστήριο; Στο σουπερμάρκετ; Θα σας πω εγώ πού: Αν δεν έχεις βρει τον άνθρωπό σου πριν να πάρεις το πτυχίο σου, θα παντρευτείς κάποιο βούρλο απ’ τη δουλειά σου. Δεν κάνω πλάκα. Είναι απλό. Ξέρετε πώς αναπαράγονται τα ζώα σε συνθήκες αιχμαλωσίας; Τα βάζουν στο ίδιο κλουβί».

H «Ρομαντική μου ιστορία» του νεότατου σκωτσέζου συγγραφέα D. C. Jackson είναι ένα έργο που με εργαλείο το χιούμορ μιλάει για τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς. Ένα έργο για τη δυσκολία των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης και της δουλειάς. Για τη μοναξιά των 35άρηδων.

Το έργο παίχτηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και έκτοτε έχει παιχτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Αμερική και την Αυστραλία με μεγάλη επιτυχία. Στην αρχή παρακολουθούμε την ιστορία από τη σκοπιά του άντρα, που υποτίθεται ότι προσπαθεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από μια σχέση που δημιούργησε με μια συνάδελφο μόλις έπιασε δουλειά στο γραφείο. Όμως την ιστορία την ακούμε και από την πλευρά της γυναίκας και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Οι τρεις ηθοποιοί ερμηνεύουν και τους 21 ρόλους του έργου.

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος –
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ

Info:
Η ρομαντική μου ιστορία του D.C. Jackson
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς - Τηλ. 210-4143300
Παραστάσεις
Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Δευτέρα 16, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013
Ώρα έναρξης 21:00
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό 15€, φοιτητικό 12€, ανέργων 10€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v