Timeline Project: Social networking επί σκηνής

Έξι χαρακτήρες βγαλμένοι από την πραγματική ζωή, δηλαδή από τα social media, συνομιλούν στη σκηνή του Κινητήρας Studio.
Timeline Project: Social networking επί σκηνής
Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού που γέμισε ασφυκτικά το studio του Κινητήρα την άνοιξη που μας πέρασε, η θεατρική παράσταση που... δέχτηκε τα περισσότερα αιτήματα φιλίας και αναστάτωσε το διαδίκτυο, επιστρέφει! Ο λόγος για το Timeline, το διαδικτυακό project της Βίκυς Αδάμου που εξελίχθηκε σε μαύρη κωμωδία και επανέρχεται στις οθόνες του υπολογιστή μας, αλλά και στη σκηνή στις αρχές Νοεμβρίου (2/11 – 29/12).

Έξι ρόλοι βγαλμένοι από την πραγματική ζωή. Από τα social media δηλαδή.
«Όλα αρχίζουν με ένα log in. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις φίλους, να επαναστατήσεις, να γίνεις dj, ποιητής, να κάνεις σεξ, να βρεις δουλειά ή να χάσεις την δουλειά σου, να πεις τον πόνο σου, τον καημό σου, την σαχλαμάρα σου. Αρκεί να θυμάσαι το password. Μετά όλα είναι εφικτά. Γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το ποιος είναι στην άλλη πλευρά του υπολογιστή σου. Όλοι μαζί μπλέκονται και παίζουν σε μια σύμβαση μεταξύ του αληθινού και του ιδεατού εαυτού τους. Την ώρα που αναδεικνύεις το σέξι προφίλ σου μπορεί να καθαρίζεις πατάτες ή ενώ σηκώνεις το λάβαρο της εξέγερσης, να κάνεις ανταύγειες στο κομμωτήριο. Ένα παράθυρο συνομιλίας ανάμεσα σε δύο άβαταρ που με την μάσκα τους απαλλάσσονται από την βαρεμάρα της αλήθειας. Και καμιά φορά την ξεπερνούν. Γιατί στον κόσμο των άβαταρ όλα είναι εφικτά...»

Το Timeline Project εξερευνά αυτόν το διαδικτυακό κόσμο που για κάποιους είναι μια παράλληλη εικονική πραγματικότητα και για κάποιους άλλους ένα κομμάτι της πραγματικότητας που την εμπλουτίζει. Ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι στο Timeline μας και μια θεατρική παράσταση, που λειτουργούν μαζί αλλά και ανεξάρτητα.

Τι είναι το Timeline Project:
Ένα θεατρικό παιχνίδι στην αρχική σου σελίδα. 6 θεατρικοί χαρακτήρες 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμοι να τους να τους μιλήσεις, να τους φλερτάρεις, να τους τρολλάρεις, να τους σκουντήσεις. Μπορείς να πάρεις μέρος με όποιον τρόπο επιλέξεις σε αυτό το πείραμα αλληλεπίδρασης μέχρι την στιγμή της συνάντησης σου μαζί τους.

Πού θα τους βρω:
Στείλε αίτημα φιλίας σε κάθε έναν στο facebook & ακολούθησέ τους στο twitter.
Στο Tagboard μπορείς να βρεις σχόλια και φωτογραφίες θεατών και ηθοποιών από τη διάρκεια της παράστασης με το hastag #timelinersgr

Η παράσταση…
Έξι φανταστικοί αλλά και απόλυτα υπαρκτοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σου στέλνουν μία πρόσκληση να τους ακολουθήσεις στο διαδικτυακό τους ταξίδι.
Το ταξίδι αυτό καταλήγει σε μια ζωντανή συνάντηση μαζί τους στον Κινητήρα, όπου έχεις την ευκαιρία να τους δεις από κοντά, να συνδεθείς μαζί τους online, να ποστάρεις κατά τη διάρκεια του έργου, και να ανακαλύψεις αν ο καθένας τους είναι αυτό που φαινόταν. Σε μια παράσταση - μαύρη κωμωδία, που με σκωπτική διάθεση εξερευνά τις αλλαγές στην πλατφόρμα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Αναζήτησέ τους λοιπόν. Μπορεί σε αυτούς να βρεις και δικά σου κομμάτια.

Η ταυτότητα της παράστασης
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Κείμενο :Χριστίνα Σαμπανίκου
και 6 μονόλογοι από τους: Κώστα Γιαννακίδη, Χαρά Γιαννακοπούλου, Λουκρητία, Xρήστος Πολυμενάκος, Tanevramou, Γρηγόρης Καψάλας-Το βρακί του Νταρθ

Πρωταγωνιστούν: Βιολέττα Γύρα, Ευγενία Δελιαλή, Γιάννης Ο., Σπύρος Περδίου, Χριστίνα Σαμπανίκου, Κοσμάς Χατζής
Videos: Κωσταντίνος Πιλάβιος
Mουσική: Γιώργος Μπίτσικας
Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Σκηνικά: Βίκυ Αδάμου
Φωτογραφίες blog: Σπύρος Περδίου
Web & Graphic Design: Σπύρος Κοντογιώργης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσάμη

Info:
Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Διεύθυνση: Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328

κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
μέχρι 29/12/2013

Είσοδος: 12€, 8€ (άνεργοι και φοιτητές)
Κατάλληλο άνω των 16 ετών


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v