Σιγά τα Αίματα! Oresteia the Next Generation: Ξεκαρδιστική Σπείρα

Ο Άκης Δήμου γράφει τα κείμενα, ο Σταμάτης Κραουνάκης συνθέτει τα τραγούδια και η Σπείρα Σπείρα ερμηνεύει την εύστοχη σάτιρα που μας μεταφέρει πίσω στις ημέρες της παλιάς καλής επιθεώρησης.
Σιγά τα Αίματα! Oresteia the Next Generation: Ξεκαρδιστική Σπείρα
της Μάνιας Ζούση

Έξυπνο, ευρηματικό, εύστροφο και κεφάτο, το θεατρικό έργο «Σιγά τα Αίματα! Oresteia the Next Generation», που έγραψε ο Άκης Δήμου μετά από πρόσκληση του Σταμάτη Κραουνάκη για την Σπείρα-Σπείρα, αναβιώνει με σαρωτικό οίστρο και μεράκι, τις ένδοξες μέρες της παλιάς καλής ελληνικής επιθεώρησης.

Σε μεγάλα κέφια οι δυο γνωστοί δημιουργοί, επιβεβαιώνουν μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία την κοινή τους γλώσσα, βαθιά λαϊκή και ατόφια που ξέρει να μιλά στο κοινό ξεσηκώνοντάς το. Η παράσταση χυμώδης και απελευθερωτική, βασίζεται στην αλάνθαστη συνταγή του έξυπνου λόγου που απογειώνεται από την ένταση και την ενέργεια μιας ευφάνταστης μουσικής η οποία ξέρει να κινητοποιεί.

Είναι φανερό πως τα δυο «ατίθασα παιδιά» της θεατρικής και μουσικής μας σκηνής χαρίζουν γενναιόδωρα στο κοινό μια ζουμερή παρωδία και ευφάνταστη σύνθεση για την φυλή και τα κατορθώματά της με σύγχρονη γλώσσα και ματιά, που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται. Στο επίκεντρο της ιστορίας η φημισμένη «αιματοβαμμένη» οικογένεια των Ατρειδών με τα μεγάλα πάθη και δεινά, έτσι όπως δεν την έχουμε δει και φανταστεί ποτέ. Ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο εμπνευστής της, ο τραγικός ποιητής Αισχύλος, ο οποίος, αδυνατεί να τιθασεύσει και να κατανοήσει τους ήρωές του, που συνεχώς λοξοδρομούν μέσα σε ένα σουρεαλιστικό, ανατρεπτικό, απρόβλεπτο και απελπιστικά κωμικό σύμπαν.
 
Αποτάσσοντας το ένδοξο παρελθόν και μεγαλείο, μεταμορφώνονται σε σημερινούς καθημερινούς τύπους εμπνευσμένους από την τηλεοπτική πραγματικότητα και την μικροαστική ζωή, ήρωες όχι των παθών αλλά των απωθημένων, με διλήμματα, αδυναμίες, κακίες και φοβίες που καλούνται να διαχειριστούν μια νέα συνθήκη στην Ελλάδα της κρίσης. Με γερή αρματωσιά την κωμική τους στόφα, οι ηθοποιοί της Σπείρας απογειώνουν την παράσταση και συμπαρασύρουν το κοινό σε ένα ξέφρενο συμμετοχικό και παρηγορητικό γλέντι που θυμίζει παλιά καλή επιθεώρηση άλλων εποχών.

Ταυτότητα
«Σιγά τα Αίματα! Oresteia the Next Generation»
Συγγραφέας : Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία : Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Μουσική σύνθεση-τραγούδια : Σταμάτης Κραουνάκης
Χορογραφία : Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικό : Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί : Λευτέρης Παυλόπουλος
Ήχος : Δημήτρης Μουρλάς
Χειριστής φωτισμών : Απόστολος Στράντζαλης
Φωτογραφίες : Μaxime Gynselinck
Artwork : Φώτης Πεχλιβανίδης
Διεύθυνση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου-
Γιούλα Αναγνωστοπούλου

Παίζουν και Τραγουδούν: Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Θανάσης Καραθανάσης, Δημήτρης Μάριζας, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης

Μουσική διεύθυνση-Πιάνο : Άρης Βλάχος

Μουσική Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός
Τηλέφωνο κρατήσεων 210-3480080

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη (λαϊκή) 20.30, Πέμπτη 21.30, Παρασκευή 21.30, Σάββατο 21.30, Κυριακή 20.30

Ειδική προσφορά:
Γενική Είσοδος στα 4 άτομα τα 2 δωρεάν (στα 4 άτομα πληρώνει 10€ το άτομο)
Φοιτητικό Εισιτήριο στα 4 άτομα τα 2 δωρεάν (στα 4 άτομα πληρώνει 7,5€ το άτομο)
Ειδικό εισιτήριο για ανέργους 5 ευρώ

Σημείωση: Για ομάδες άνω των 10 ή 20 ατόμων, ειδική συνεννόηση με το ταμείο στο τηλέφωνο 210-3480080

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v