Athens Fringe: Τρίτο και καλύτερο!

Με κεντρικό θεματικό άξονα το "Smile in the Mind", με την χαρακτηριστική ενέργεια που το διαπνέει και με την εμπειρία των δύο επιτυχημένων διοργανώσεων, το Athens Fringe ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυλαία και... περιμένει συμμετοχές.
Athens Fringe: Τρίτο και καλύτερο!
"Smile in the Mind. Η Αθήνα πρέπει να είναι ευτυχισμένη. Η αναζήτηση της ευτυχίας έχει αναγνωριστεί ως ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτή η αίσθηση, που παραπέμπει στον Τζέφερσον (είχε πει: «ένα φόβο έχουμε να φοβηθούμε»), μας έχει επηρεάσει και θα είναι το μότο μας στο φετινό Athens Fringe Festival. Η ζωή δεν χρεοκοπεί, η πόλη δεν χρεοκοπεί, ο πολιτισμός δεν έχει όρια" δηλώνουν οι ιθύνοντες του 3ου Athens Fringe Festival, ανοίγοντας με αισιόδοξη διάθεση την αυλαία του φεστιβάλ που φιλοδοξεί και φέτος, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, να κατακλύσει με... θετική ενέργεια τους δρόμους της πόλης.

Το τρίτο Athens Fringe Festival ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Απριλίου από το Βρυσάκι, τον υπέροχο χώρο τέχνης της εταιρείας Σύνθεση που διοργανώνει το φεστιβάλ, με ένα Open Day: Ο πρόεδρος του φεστιβάλ και η ομάδα της διοργάνωσης επίσημα παρουσίασαν τους στόχους του φεστιβάλ και συναντήθηκαν με καλλιτέχνες και ομάδες κοινωνικής δράσης που θα αποτελέσουν τον πυρήνα και του φετινού φεστιβάλ.

Το τρίτο Athens Fringe Festival με σταθερό μότο «Η πόλη μας ανήκει» θα διεξαχθεί από τις 20-26 Ιουνίου 2011 στην Τεχνόπολη, στο Βρυσάκι, στο @Ρουφ χώρο πολιτισμού, στο θέατρο Eliart, σε συνεργαζόμενους χώρους και στους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές ευαίσθητες περιοχές της Αθήνας. Ένα πραγματικό ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο και στην πόλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του ίντερνετ (www.fringefestival.gr)  αλλά και σε όλα τα καταστήματα Public.

"Όλοι μπορούν να λάβουν μέρος, χωρίς κριτική και χωρίς φραγμούς" δηλώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κάποια επιτροπή που να εγκρίνει ή να απορρίπτει τα έργα. Όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο Fringe είναι αυτομάτως συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ ανά ομάδα ή ανά καλλιτέχνη, αν πρόκειται για solo performance, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Μαΐου.

Νέοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι, φοιτητές, νέοι που επιστρέφουν από τις χώρες που σπουδάζουν, στο χορό, στη μουσική, στο θέατρο φέρνουν νέα δεδομένα και νέες τάσεις από τις άλλες σύγχρονες πόλεις. Happenings, installations, performances, street theater, συνεργασίες κινήσεων πολιτών, συλλόγων, Μ.Κ.Ο. και δράσεις που στόχο έχουν την αλληλεπίδραση με το χώρο και τους περαστικούς, την καλλιτεχνική και ακτιβιστική χαρτογράφηση της πόλης, τη συνάντηση της Τέχνης με τη Δράση, θα βρουν το χώρο τους στο Athens Fringe Festival.

"Με εθελοντές στο οργανωτικό κομμάτι. Από την πόλη για την πόλη. Από φτασμένους και πρωτοεμφανιζόμενους. Από Έλληνες και ξένους. Από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Mε απλότητα που γοητεύει. Χαμογελάστε και μείνετε συντονισμένοι στο Athens Fringe Festival 2011" καταλήγει η συζήτηση. Και κάπου εδώ, τα λόγια σταματούν, και οι συμμετοχές που θα κάνουν το φετινό Fringe πραγματικότητα ξεκινούν. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v