Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ: Τρυφερό "ταξίδι" στο Θέατρο Τέχνης

Η Μυρτώ Αλικάκη και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου ερμηνεύουν έξοχα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Αργύρης Μαπκιρτζής συνεισφέρει το πηγαίο χιούμορ του και η τρυφερή ιστορία του Σταύρου Τσιώλη ζωντανεύει στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ: Τρυφερό ταξίδι στο Θέατρο Τέχνης
της Μάνιας Ζούση

Μια από τις ιστορικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και την κάθοδο των οπαδών του δικέφαλου στην Αθήνα για την παρακολούθηση του αγώνα, επιλέγει ο Σταύρος Τσιώλης ως καμβά για το θεατρικό έργο που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα παγκάκι του σταθμού Λαρίσης όπου δυο νεαρά κορίτσια που έφτασαν με το τρένο από την Θεσσαλονίκη μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα από ραδιοφωνικές αναμεταδώσεις, περιμένοντας την νίκη της ομάδας τους.

Ανάμεσα σε πυρετικές περιγραφές, ιαχές, σημαίες και κασκόλ με τον δικέφαλο, αιωρείται και μια συνάντηση που ένας δημοφιλής ποπ σταρ είχε υποσχεθεί σε μια από τις κοπέλες. Η ήττα της ομάδας και το ανεκπλήρωτο ραντεβού διογκώνουν το αίσθημα της διάψευσης, της μοναξιάς και της έλλειψης επικοινωνίας που διατρέχει το έργο του Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».

Τις δυο νεαρές γυναίκες που το έχουν σκάσει από μια κλινική της Θεσσαλονίκης ερμηνεύουν με πειθώ η Μυρτώ Αλικάκη και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου. Εντυπωσιακό το πέρασμα που κάνει η Λουκία Πιστιόλα, ως επιβάτης για Χαλκίδα, εξιστορώντας με ένταση και νεύρο την ιστορία της ζωής της.

Τα νέα από το μέτωπο του αγώνα μεταφέρει με πηγαίο χιούμορ ο Αργύρης Μπακιρτζής που φέρει την ιστορία, την γοητεία και τον μύθο του ίδιου και του μουσικού συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές» του οποίου ηγείται.

Πίσω από τον ιδιότυπο αυτόν μεταφορέα ειδήσεων από ποδοσφαιρικές φάσεις, ο Τσιώλης βρίσκει ευκαιρία να δώσει το προσωπικό του στίγμα για το ποδόσφαιρο, μαζικό άθλημα που συγκινεί, ενώνει, και εξελίσσει τις ανθρώπινες δυνατότητες ως κιβωτός συντροφικότητας.

Ο σκηνοθέτης Κωστής Καπελώνης αντιμετώπισε την παράσταση με διάφανη καθαρότητα, τρυφερότητα και χιούμορ μένοντας πιστός στο κείμενο.

Info:
«Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια : Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Αργύρης Μπακιρτζής
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Ηθοποιοί: Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος και ο Αργύρης Μπακιρτζής.

Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Φρυνίχου 14 Πλάκα, τηλ.: 210 3222464, 210 3236732
Παραστάσεις: Σάββατο (λαϊκή) 6.15μ.μ, Πέμπτη-Σάββατο 9.15μ.μ, Κυριακή 8μμ.
Εισιτήρια: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ και 10 για νέους έως 25 ετών (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Ώρες ταμείου Δευτέρα – Κυριακή 10.00-13.00. 17.00-22.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v