Η Life το Style και οι 7 Νάνοι: Stand Up Comedy στο Αγγέλων Βήμα

Επτά μύθοι του σύγχρονου lifestyle εμπνέουν τους επτά σπαρταριστούς μονολόγους που ερμηνεύουν η Σοφία Μουτίδου και ο Νίκος Καρδώνης, σε μια απολαυστική παράσταση με την σκηνοθετική υπογραφή του Μιχάλη Ρέππα.
Η Life το Style και οι 7 Νάνοι: Stand Up Comedy στο Αγγέλων Βήμα
Οι αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τρίτης 24 Μαΐου είναι οι: Θεοδώρα Δέδε, Στυλιανός Στυλιανού, Άννα Αλεπίδου.
 
της Μάνιας Ζούση

Λόγος πληθωρικός και οξυδερκής, εύστοχος και πηγαίος, αποτέλεσμα συστηματικής παρατήρησης και λαϊκής γλώσσας που απογειώνει την ατάκα, δημιουργώντας απανωτές ριπές γέλιου. «Η Life το Style και οι 7 Νάνοι», μια σπαρταριστή παράσταση stand up comedy στο «Αγγέλων Βήμα» της οδού Σατωβριάνδου, βασίζεται σε εφτά κεφάτους μονόλογους που έγραψε η Σοφία Μουτίδου πάνω σε εφτά μύθους του σύγχρονου LifeStyle που στοιχειώνουν την καθημερινότητά μας.

Μαζί με τον χαρισματικό και ταλαντούχο Νίκο Καρδώνη, καταφέρνουν να στήσουν μια χειμαρρώδη, κεφάτη παράσταση μέσα από μικρές καθημερινές ιστορίες και κωμικές καταστάσεις. Δεν πρόκειται για έναν απλό κοινωνικό σχολιασμό αλλά για μια αποτύπωση του παράλογου στα όρια της υπερβολής μέσα από εύστοχη σάτιρα και ανατρεπτικό χιούμορ για τα προσωπικά και αστικά αδιέξοδα που μας βασανίζουν.

Πρόκειται για μια απολαυστικά ενορχηστρωμένη συλλογή γεμάτη παραλογισμό και παραδοξότητα μέσα από εντυπωσιακές σύντομες σκηνές, που απεικονίζουν την έκλυτη ζωή, την παρακμή, την απελπισία αλλά ταυτόχρονα την επινοητικότητα και τη χαρά. Η παράσταση αποτελεί συγχρόνως ένα σκληρό και πικρό σχόλιο για την σημερινή ελληνική κοινωνία, που ζει με τηλεοπτικά και life style στερεότυπα.

Διάλογοι υπαινικτικοί που ανεβάζουν τη θερμοκρασία, και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Λόγος πηγαίος και αυθόρμητος, εκφερόμενος από δύο πρωταγωνιστές που ισορροπούν με τεχνική ακροβάτη σε τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Χαρισματικοί και ταλαντούχοι σαρώνουν τη σκηνή με κέφι, ζωντάνια και αυτήν την γερή αρματωσιά και στόφα του παλιού ηθοποιού που από την ατάκα έπλεκε ολόκληρη ιστορία, και που μόνος του πάνω στην σκηνή, όπως οι παλιάτσοι, οι σχοινοβάτες, οι καλλιτέχνες του δρόμου και του καμπαρέ, ξέρει να συνεπαίρνει και να συγκινεί.

Ο πιανίστας Μάνος Αθανασιάδης συνοδεύει εύστοχα τη δράση σε μια παράσταση που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Μιχάλης Ρέππας.

Info:
«Η Life το Style και οι 7 Νάνοι» της Σοφίας Μουτίδου
Αγγέλων Βήμα οδός Σατωβριάνδου 36

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Μιχάλης Ρέππας
Κείμενα: Σοφία Μουτίδου
Παίζουν: Σοφία Μουτίδου Nίκος Καρδώνης

Κάθε Τρίτη στις 22. 30
Από Τρίτη 3 Μαϊου στη σκηνή του κεντρικού Metropolis (Πανεπιστημίου 54 & Εμμ. Μπενάκη, 4ος όροφος) και κάθε Τρίτη στις 21:30.
Διάρκεια έως 31 Μαΐου.
Τιμές Εισιτηρίων με ποτό: 20 (κανονικό), 15 (φοιτητικό)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v