Η Παγίδα της Σελήνης: Κερδίστε προσκλήσεις για το Θέατρο Φούρνος

Η πειραματική προσέγγιση του τελευταίου έργου του Ευγένιου Ο Νηλ κατεβάζει σε λίγες μέρες αυλαία στο Θέατρο Φούρνος, και μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Κερδίστε προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε μία από τις τελευταίες παραστάσεις.
Η Παγίδα της Σελήνης: Κερδίστε προσκλήσεις για το Θέατρο Φούρνος
Οι αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις της Δευτέρας 21/3 είναι οι: Φωτεινή Κωνσταντουδάκη, Γιώργος Κυριακού, Ξενοφώντας Λίνδος και της Τρίτης 22/3 οι: Χρήστος Μίχος, Γιώργος Λοφτσάλης, Γεωργία Παπαβασίλη. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. 

Το γνωστό έργο του Ευγένιου Ο Νηλ, «A moon for the misbegotten», είναι το τελευταίο θεατρικό που έγραψε το 1943 ενώ ήδη τον είχε χτυπήσει η ασθένεια του πάρκινσον που τερμάτισε την συγγραφική του πορεία. Σε αυτό το ξεκάθαρα αυτοβιογραφικό έργο, ο Ο Νηλ πραγματεύεται οριστικά τις κλονισμένες σχέσεις της δικής του πατρικής οικογένειας που σημάδεψαν την μελλοντική του πορεία και συνέβαλαν αποφασιστικά στις προβληματικές διαπροσωπικές του σχέσεις με τις εκάστοτε συντρόφους του και τα παιδιά του.

Κλείνοντας έναν κύκλο ζωής, ο Ευγένιος Ο Νηλ παρουσιάζει ήρωες που ζουν εγκλωβισμένοι στην προσωπική τους μοναξιά, αδύναμοι να εκφράσουν την αλήθεια των συναισθημάτων τους και καταδικασμένοι να κρύβονται στην ασφάλεια του εγωισμού τους.
Η νέα πειραματική προσέγγιση του έργου γίνεται με όρους πιντερικούς και οι ήρωες συντονίζονται με τους καθημερινούς ήρωες της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας που καταδικάζει τα πρόσωπα να δρουν και να ζουν ουσιαστικά μόνα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Φούρνος στην Αθήνα από 10 Ιανουαρίου ως και 29 Μαρτίου 2011 και στο Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου στη Θεσσαλονίκη 1 ως 11 Ιουνίου 2011.

Στοιχεία της παράστασης
Μετάφραση-Διασκευή: Παρασκευή Καλογεράκη
Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φαίη Ρεϊζίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Γιαβρόπουλος
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική: Νίκος Κολλάρος
Το τραγούδι Trap ερμηνεύει η Σάσα Παπαλάμπρου
Συμπαραγωγή: Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου - Ακτίς Αελίου

Παίζουν: Τάκης Σαρρής (Phil Hogan), Παρασκευή Καλογεράκη (Josie Hogan), Διονύσης Μπουλάς (Jim Tayron)

Info:
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6460748
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v