Dannys Wake: Βραβευμένη μαύρη κωμωδία

Δύο παιδικοί φίλοι συναντιούνται στην κηδεία του τρίτου της παρέας και... μυστικά και ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Η μαύρη κωμωδία του Jim Sweeney που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στην Αθήνα.
Dannys Wake: Βραβευμένη μαύρη κωμωδία
Οι αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 15/4 είναι οι: Φαίη Κυριαζή, Βασιλική Χριστοδούλου, Ελένη Βρέντζου, Ευγενία Καρούσου.
Και για το Σάββατο 16/4 οι: Αποστολία Μαντζωρογεώργου, Ράνια Αναστασοπούλου, Χρηστος Δρυμούσης, Δέσποινα Τσιτούρα.

Το «Danny’s Wake» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Άγγλου ηθοποιού και συγγραφέα Jim Sweeney και το οποίο έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1999. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση και μόνο για δέκα παραστάσεις, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 στο Θέατρο Ακαδήμεια, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά.

Ο Μπίλλυ είναι υδραυλικός. Ο Πάτρικ είναι καθηγητής. Ο Ντάννυ είναι... νεκρός. Ο Μπίλλυ και ο Πάτρικ πρέπει να ξενυχτήσουν τον Ντάννυ όλο το βράδυ πριν την κηδεία του. Ήταν και οι τρεις οι καλύτεροι φίλοι μέχρι που τελείωσαν το σχολείο. Από τότε δεν έχουν ξανασυναντηθεί. Ο Πάτρικ παντρεύτηκε κι έφυγε. Ο Μπίλλυ παντρεύτηκε, χώρισε και έμεινε. Το μόνο που τους ενώνει είναι η παιδική τους ηλικία.

Κατά την διάρκεια της νύχτας οι δύο «φίλοι» θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν, θα ξεδιπλώσουν τις ζωές του, θα θυμηθούν τα παλιά, θα γελάσουν, θα πιούν, θα τσακωθούν. Οι παλιές πληγές θα ανοίξουν και οι ανησυχίες τους θα βγουν στο φως. Μέσα σε μια νύχτα θα δούμε την πραγματική τους ζωή, που έκρυβαν τόσα χρόνια.

Info:
Θέατρο Ακαδήμεια, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος
Κρατήσεις: τηλ: 210-5125.600 (Ώρες ταμείου 10πμ-6μμ, Παρ.-Σάβ.10πμ-9.00μμ)
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15μμ (από Παρ. 18 Μαρτίου έως Σάβ. 16 Απριλίου)

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό), ατέλειες
Θέσεις θεάτρου: 130
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Jim Sweeney
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς
Σκηνικά - κουστούμια: Ελένη Καραμέρου

Ηθοποιοί: Μάνος Τριανταφυλλάκης (Μπίλλυ), Τάσος Αλατζάς (Πάτρικ)
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v