ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ποιο είναι το Top 100 τραγουδιών του 21ου αιώνα;

Ποια είναι άραγε τα 100 καλύτερα τραγούδια αυτού του αιώνα; Το Rolling Stone τα μάζεψε και μας τα παρουσιάζει…

Ποιο είναι το Top 100 τραγουδιών του 21ου αιώνα;

Αν μη τι άλλο, τα τελευταία (σχεδόν) είκοσι χρόνια, η παραγωγή νέας μουσικής είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ειδικά από την στιγμή που μπήκε στη μέση το streaming, αλλά και πλατφόρμες όπως το bandcamp, που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να βγάζουν προς τα έξω την τέχνη τους, χωρίς να μεσολαβούν δισκογραφικές.

Το περιοδικό Rolling Stone (που γενικά λατρεύει τις μεγάλες λίστες) αποφάσισε να επιλέξει τα εκατό καλύτερα τραγούδια του 21ου αιώνα μέχρι τώρα, και μέσα βλέπουμε καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, μια τέλεια εικόνα του πλουραλισμού που έχει κατακλύσει την μουσική βιομηχανία. Ίσως τις περισσότερες θέσεις στην λίστα να έχει κερδίσει ο Kanye West, ενώ μέσα στην τοπ δεκάδα βλέπουμε εκπλήξεις, όπως το Royals, το εκπληκτικό ντεμπούτο της Lorde (που έχει δηλώσει ότι το μισεί) και το φουλ συναισθηματικό Maps των Yeah Yeah Yeahs.

Δεν σας λέμε ποιο τραγούδι είναι πρώτο, αλλά 10/10 το έχετε τραγουδήσει κάποια στιγμή. Ή, τουλάχιστον, προσπαθήσατε. Γιατί πρέπει ταυτόχρονα να πετύχεις και την χορογραφία, δεν είναι εύκολη δουλειά.

Δείτε ολόκληρη την λίστα εδώ και πείτε μας… εσείς τι θα επιλέγατε;

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μέσα σε κάθε κυνικό άτομο υπάρχει ένας απογοητευμένος ιδεαλιστής."

George Carlin

  • 1923 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ' όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY