H γυναικεία ορχήστρα Smyrna στο Half Note

H αμιγώς γυναικεία ορχήστρα Smyrna μας ταξιδεύει με μελωδίες από τη Μικρά Ασία στη σκηνή του Half Note.
H γυναικεία ορχήστρα Smyrna στο Half Note
Η Smyrna είναι μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.  Με τη νεανική τους διάθεση οι 6 μουσικοί, φέρνουν τη παραδοσιακή μουσική στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα. Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Ερυθραία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει, από τον «Αρτεμώνα» της Σίφνου, ως την «Τρυγώνα» και το «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και τη «Ρουμπαλιά γαρουφαλλιά» από τη Μ. Ασία. 

Η ορχήστρα Smyrna ήδη από το 2010 που συστάθηκε  έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες, με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία που την αποτελούν 6 μουσικοί, η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο,τραγούδι), η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι,τραγούδι), η Μαίη Αγγελάκη (λαούτο, φωνή), η Ειρήνη Νικολακοπούλου (βιολί,τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά, τραγούδι) και η Έλσα Στουρνάρα (ακορντεόν,τραγούδι).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών. Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν τη μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις. Μετά την εξάντληση του πρώτου CD της με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» η ορχήστρα Smyrna  το 2017 ετοίμασε το νέο της cd «ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ» με τη συμμετοχή σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών όπως η ΒΑΣΩ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ  κ.α.

Η ορχήστρα Smyrna έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα όπου είχε τη χαρά να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Ερωφίλη , ο Haig Yazdjian, η Μαρία Σουλτάτου , ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Zekiye Yürekli από την Τουρκία, η Σοφία Μάνου κ.α. , καθώς και σε φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μεσογειακό Φεστιβάλ Σητείας, φεστιβάλ ΑΡΔΑ, γιορτή ΕΚΕΑ στη ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ,  Χίο, Λεωνίδιο, Σάμο, Πάπιγκο, Κύπρο κ.α)

Info:

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

Προπώληση: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores,

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v