Ταξιδεύοντας από το Μπαρόκ στην Τζαζ στο Μέγαρο Μουσικής

Οι μουσικοί και ξεχώρισαν στις περσινές "Ανοιχτές Πλατφόρμες" του Μεγάρου, σε μια συναυλία-μουσικό ταξίδι με όχημα την τζαζ και προορισμό τις μουσικές της Αναγέννησης.
Ταξιδεύοντας από το Μπαρόκ στην Τζαζ  στο Μέγαρο Μουσικής
Τρεις ερμηνευτές και δημιουργοί ξεχώρισαν στις περσινές Ανοιχτές Πλατφόρμες, τον νέο θεσμό της σειράς Γέφυρες, ο οποίος εγκαινιάστηκε την προηγούμενη καλλιτεχνική περίοδο και έδωσε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ακροάσεις του Μεγάρου.

Πρόκειται για τον τζαζ κιθαρίστα και συνθέτη Τηλέμαχο Μούσα, για την τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και για τον σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκο Γιούσεφ, που εμφανίζονται την Τετάρτη 9 Μαΐου (8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος προτείνοντας στο κοινό ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, με όχημα την τζαζ, σε μουσικές της Αναγέννησης.

Το μπάσο κοντίνουο του Μοντεβέρντι, του Πέρσελ, του Ντόουλαντ και του Περγκολέζι μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι και το θέρεμιν παίρνουν τη θέση της σοπράνο, και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Στη συναυλία με τίτλο «Ταξιδεύοντας από το Μπαρόκ στην Τζαζ» της σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) λαμβάνουν μέρος ως special guests ο τσεμπαλίστας Πάνος Ηλιόπουλος και ο κοντραμπασίστας Αλέξανδρος Τράμπας, ενώ συμμετέχουν φιλικά ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο) και η Φιόρη Αναστασία Μεταλλινού (φωνή).

Τηλέμαχος Μούσας│ηλεκτρική κιθάρα, θέρεμιν
Νάσια Γκόφα│φωνή
Νίκος Γιούσεφ│μουσικό πριόνι

Special guests
Πάνος Ηλιόπουλος│τσέμπαλο
Αλέξανδρος Τράμπας│κοντραμπάσο

Φιλική συμμετοχή
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος│τσέμπαλο
Φιόρη Αναστασία Μεταλλινού│φωνή
Info:
Τετάρτη 9 Μαΐου, 20:30
Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Μέγαρο Μουσικής, Β. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ: 2107282333
Tιμές εισιτηρίων
7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 10 € (Ζώνη Β) ● 15 € (Ζώνη Α)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v