ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Asaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αsaf Avidan έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον καινούριο δίσκο του “The study on Falling”.

Ο Asaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πριν από μια δεκαετία, ο Ασάφ Αβιντάν ξεκίνησε μια εντυπωσιακή καριέρα βαθιά επηρεασμένος από την αγάπη του για δύο είδη μουσικής, το folk-rock και την americana, που έχουν αφομοιωθεί με ιδιαίτερο και πετυχημένο τρόπο στη μουσική του. Το The Study on Falling είναι ο έκτος δίσκος του τραγουδιστή- τραγουδοποιού, κιθαρίστα και φυσαρμονίστα, αν συμπεριλάβουμε και τα τρία άλμπουμ που ηχογράφησε με τους Mojos. Ξεκινώντας από το Ισραήλ, ο Ασάφ έγινε εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στην Ευρώπη –και ειδικά στη Γαλλία– όσο και στην Αμερική. Επέλεξε να ηχογραφεί στις ΗΠΑ καθώς θεωρούσε ότι έπρεπε να ασκεί τη δημιουργικότητά του στην πατρίδα της μουσικής που αγαπά.

Με αυτό το σκεπτικό συνεργάζεται με τον Μαρκ Χάουαρντ, ο οποίος είχε στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, αναλάβει την ηχογράφηση του Time Out of Mind του Μπομπ Ντύλαν και του Orphans του Τομ Γουέιτς (δύο από τους πολύ αγαπημένους δίσκους του Ασάφ). Ο Ασάφ ήθελε να εγκαταλείψει το στούντιο και να παίρνει μαζί τον εξοπλισμό του και τους μουσικούς του όπου και αν πηγαίνει. Στο δίσκο αυτόν συνεργάστηκε με τον Τζιμ Κέλτνερ, ντράμερ των σούπερ σταρ Τζον Λένον και Έλβις Πρίσλεϋ, και τον Λάρρυ Τέιλορ, μπασίστα με τους θρυλικούς Canned Heat, τους Monkeys και τον Τζέρρυ Λη Λιούις.

Ο Ασάφ Αβιντάν χρησιμοποιεί πάντα τη φωνή του ως ένα μουσικό όργανο από μόνο του. Η μοναδική χροιά της αποκλείει οποιαδήποτε σύγκριση με άλλον καλλιτέχνη. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα άλμπουμ του, έτσι και το The Study on Falling αναδεικνύει την ικανότητά του να υφαίνει ατμοσφαιρικά μοτίβα που ενεργοποιούν μουσικά είδη ιδιαίτερα αγαπητά στον ίδιο. Οι στίχοι του είναι εντυπωσιακά άμεσοι και ειλικρινείς. Η αληθινή πρόθεση του Ασάφ είναι να αφήσει τον ακροατή να βρει και να ερμηνεύσει όπως επιθυμεί τους στίχους. Και η μουσική αποτελεί την τέλεια συνοδεία σε αυτόν τον συγκινητικό αντικατοπτρισμό.

SPONSORED LINKS

"Η ευτυχία είναι όπως τα φιλιά. Πρέπει να τη μοιράζεσαι για να την απολαμβάνεις."

Μπερναρντ Μέλτζερ

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1953 - Εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζεύγος Ρόζενμπεργκ για κατασκοπία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2018 MEDIA2DAY