ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Τριανόν

Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο ισπανό ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα παρουσιάζεται την Τρίτη 6 Μαρτίου στον κινηματογράφο Τριανόν.

Αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Τριανόν

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναυλία από το «ΈΜΜΕΛΟΝ» με τραγούδια σημαντικών Ελλήνων και Ισπανών συνθετών. Ακολουθεί προβολή της ταινίας «Γη και Ελευθερία» σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, που διαδραματίζεται στην Ισπανία, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, στην έναρξη του οποίου δολοφονήθηκε ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα από το δικατατορικό καθεστώς του Φράνκο.

 Το συγκρότημα «ΈΜΜΕΛΟΝ»

Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΈΜΜΕΛΟΝ» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της έντεχνης μουσικής (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζο,  Στ. Ξαρχάκο, Γ. Μαρκόπουλο κ.α.) και ποιητών – στιχουργών (Ο. Ελύτη, Ν. Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο, Μ. Ελευθερίου κ.ά.), το «ΈΜΜΕΛΟΝ» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Συντελεστές

Τραγουδούν: Κώστας Μάντζιος, Σπύρος Κουτσοβασίλης

Έκτακτη συμμετοχή: Ζανέτ Καπούγια

Τους τραγουδιστές συνοδεύει 7μελής ορχήστρα και 30μελής μικτή χορωδία.

Μουσική επιμέλεια: Ελευθέριος Μαυρομμάτης

Διάρκεια συναυλίας: 90’

Πρόγραμμα:

20:00 Συναυλία με το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΈΜΜΕΛΟΝ»

22:00 Προβολή της ταινίας «Γη και Ελευθερία» (Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς, 109’)

SPONSORED LINKS

"Μπορείς να καταλάβεις τον κακό κριτικό από το γεγονός ότι αρχίζει και μιλά για τον ποιητή και όχι για το ποίημα."

Έζρα Πάουντ

  • 1922 - Ο Μαχάτμα Γκάντι καταδικάζεται σε φυλάκιση έξι ετών για την εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, που κηρύττει. Θα παραμείνει στη φυλακή δύο χρόνια
    1938 - Φτάνει στον Πειραιά από τη Μασσαλία η καρδιά του βαρόνου ντε Κουμπερτέν, του αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων, για να ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία του, στην Αρχαία Ολυμπία
    2001 - Εγκαινιάζονται τα τέσσερα πρώτα τμήματα της Αττικής Οδού, που συνδέει το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την Ελευσίνα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY