ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτοχρονιάτικη ρετρό … αποπλάνηση στο Half Note

To εκπληκτικό φωνητικό τρίο των DIVINAS επιστρέφει με το εξαιρετικό κουαρτέτο του, στο Half Note Jazz Club!

Πρωτοχρονιάτικη ρετρό … αποπλάνηση στο Half Note

Μακριά γάντια και ρούχα εποχής έντυσαν τρία απίστευτα ταλαντούχα άτομα δημιουργώντας ένα από τα πιο σπουδαία γυναικεία φωνητικά trios στο κόσμο, που αναδεικνύει την χρυσή εποχή του Swing. Εμπνευσμένες από τις περίφημες Andrew Sisters & τις Boswell Sisters, οι DIVINAS μας παρουσιάζουν τρεις χαρακτήρες (την Sofia, την Nicole & την Lulú), τόσο ίδιες και συνάμα τόσο διαφορετικές, με χιούμορ και μπρίο, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικά, να ζωντανεύουν τις ντίβες του παρελθόντος, προσκαλώντας το κοινό στο κόσμο του glamour, της θηλυκότητας και της αληθινής ψυχαγωγίας.

Μέσα σε αυτό το μοτίβο και οι τρεις επιτυχημένες ηχογραφήσεις δίσκων τους, το “Chocolat”, το “Enchantè” και το “Paradis” που περιλαμβάνουν και original συνθέσεις και αποτυπώνουν εξαιρετικά το πόσο καλά γνωρίζουν το είδος και πόσο πειστικά παρουσιάζουν την έντονη εποχή που περιλαμβάνει την μεγάλη οικονομική ύφεση και την ποτοαπαγόρευση, μέχρι κι αυτήν του τέλους της δεκαετίας του 50’. Αν και κατάγονται από την Ισπανία, οι DIVINAS έχουν εμφανιστεί σε πολλές και σπουδαίες αίθουσες συναυλιών και θέατρα της Ευρώπης και της Αμερικής (μέχρι Κολομβία και Μεξικό) μέχρι την Ασία και την Άπω Ανατολή. Εμφανίστηκαν επίσης στην Ισπανική ταινία “The Pelayos” του Eduard Còrtes, μαγεύοντας το κοινό!

Επιστρέφοντας στην χώρα μας, οι DIVINAS προσαρμόζουν και δημιουργούν καλλιτεχνικά και χορογραφικά έναν υπέροχο καμβά με αντιπροσωπευτικές επιλογές από τις πέντε μεγάλες τους παραγωγές με τις οποίες περιοδεύουν, αλλά κυρίως με αυτή του “Sing, Sing, Sing” και οι οποίες έχουν τη βάση τους στο swing, στο boogie, στο jungle αλλά και στο cabaret. Μαζί τους, το εξαιρετικό κουαρτέτο των έμπειρων μουσικών τους που έχουν ενορχηστρώσει και κάνει τις προσαρμογές του προγράμματος για την σκηνή του Half Note Jazz Club. Σ’ αυτές τις μέρες των Εορτών και της αλλαγής του χρόνου, η διάθεσή μας αλλάζει και οι Divinas συμβάλουν πολύ σ’ αυτό, με την ολοζώντανη και χαρούμενη μουσική τους ματιά στο παρελθόν, ρίχνουν μια ολοζώντανη μουσική ματιά «αποπλάνησης» στο παρελθόν και μας προδιαθέτουν πολύ όμορφα για το μέλλον.

Carla Mora (vocals)

Irene Salvatella (vocals)

Susana Torregroca (vocals)

Bernat Font (piano)

Dusanka Miscevic (saxophones)

Ivan Kovacevic (contrabass)

Marti Elias Vinals (drums)

SPONSORED LINKS

"Κάποιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα μάθουν τίποτα, επειδή καταλαβαίνουν τα πάντα υπερβολικά γρήγορα."

Αλεξάντερ Πόουπ

  • 1771 - Η Ισπανία παραχωρεί τις Νήσους Φώκλαντ στην Μεγάλη Βρετανία.
    1788 - Γεννιέται ο φιλέλληνας και ποιητής Τζώρτζ Γκόρντον Μπάιρον, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Λόρδος Βύρων.
    1830 - Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.
    1840 - Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι εγκαθίστανται στη Νέα Ζηλανδία.
    1949 - Στην Κίνα, οι κομμουνιστές του Μαο Τσετούνγκ καταλαμβάνουν το Πεκίνο.

© 2002-2018 MEDIA2DAY