Μίκης Θεοδωράκης: Ο Κρητικός, ο Έλληνας, ο Οικουμενικός

Μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη, στο Παλλάς, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.
Μίκης Θεοδωράκης: Ο Κρητικός, ο Έλληνας, ο Οικουμενικός

Τον μεγάλο έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, τιμούν η θρυλική Συμφωνική Ορχήστρα και τα Μπαλέτα της Όπερας του Κιέβου σε μια μοναδική παράσταση στην Αθήνα. Από την Όπερα του Κιέβου και της Οδησσού, όπου μόλις δόθηκε η τελευταία παράσταση του μπαλέτου «Αλέξης Ζορμπάς», τον Οκτώβρio του 2017, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του Όχι, η παράσταση μεταφέρεται στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου στο Παλλάς.

Στην μοναδική αυτή βραδιά θα παρουσιαστούν τα εμβληματικά έργα του συνθέτη, εμπνευσμένα από την Κρήτη και την ελληνική θάλασσα: τα πρώτα Παιδικά Τραγούδια του 1937, το Κρητικό Κοντσέρτο για πιάνο κι ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση, τον αγαπημένο κύκλο τραγουδιών «Αρχιπέλαγος» και σκηνές από το φημισμένο μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς».

Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος του ενιαίου «Μουσικού Σύμπαντος» του Μίκη Θεοδωράκη, όρος τον οποίο ο ίδιος έχει δώσει στον σύνολο του έργου του, αποτυπώνοντάς το σε ένα χειρόγραφο χάρτη με τίτλο «Το Μουσικό μου Σύμπαν». Τα έργα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν συνδέονται θεματικά διαμορφώνοντας έναν από τους σημαντικότερους «Μουσικούς του Γαλαξίες», αυτόν με επίκεντρο την πατρίδα του Κρήτη.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την συναρπαστική μουσική από την θρυλική Συμφωνική Ορχήστρα με 100 άτομα χορωδίας και τους σολίστ των Μπαλέτων της Όπερας του Κιέβου. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην Αθήνα το μεγάλο διεθνώς ανερχόμενο αστέρι του χορού, ο χρυσός χορευτής των Μπαλέτων της Εθνικής Όπερας του Κίεβου που μεσουρανεί, Nedak Denys.

Info:

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Ώρα έναρξης, 8.00μμ
Τιμές εισιτηρίων: 18€, 22€, 25€, 50€, VIP 100€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v