ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

O Daniel Melingo στο Half Note

Ο ανατρεπτικός βάρδος του τάνγκο Melingo παρουσιάζει την «Anda» στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

O Daniel Melingo στο Half Note

Ο Daniel Melingo, ίσως o πιο ριζοσπαστικός τροβαδούρος της Λατινικής Αμερικής με την βαθιά φωνή και την εναλλακτική προσέγγιση στο tango, επιστρέφει στην Ελλάδα. Σαν θαυματοποιός, βγαλμένος από νουβέλα του Μπόρχες, ο πολυτάλαντος τραγουδοποιός, ηθοποιός και κλαρινετίστας παρουσιάζει την νέα – βραβευμένη με τα βραβεία Gardel – δουλειά του “Anda”.

O Daniel Melingo είναι ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που προέρχεται από την παράδοση του αργεντίνικου tango. Μία παράδοση που την βιώνει τόσο βαθιά και τόσο απόλυτα ώστε η αγάπη του γι’ αυτήν τον καθιστά ικανό να την ανατρέπει, να τη μετουσιώνει αλλά και να ταυτίζεται μαζί της με έναν ανεπανάληπτο τρόπο. Αυτή είναι στην ουσία η τέχνη του Daniel Melingo που, τις περισσότερες φορές, μετατρέπει την ερωτική ιεροτελεστία του tango σε αισθητική κωμωδία – ή σε φελινικό δράμα! Ηθοποιός και τραγουδιστής με εντυπωσιακή φωνή, κυρίως, αλλά και καλός κλαρινετίστας, ο Melingo αντλεί στοιχεία μέσα από ένα ευρύ φάσμα μουσικών και πολιτισμικών πηγών κι επιδράσεων, δίνοντάς μας πάντα κάτι καινούριο. Αυτή τη φορά έρχεται με το καινούριο του αριστούργημα “Anda”, που μοιάζει σαν μια σειρά από εικόνες που βγαίνουν από κάποιο έργο του Fellini ή σαν σκηνές βγαλμένες από την εποχή του μπαρόκ – όμως κρατάει απόλυτα την αισθητική και τη μορφολογία του tango και της Αργεντίνικης κουλτούρας.

Το κλασικό tango του Gardel, από την εποχή του μεσοπολέμου, εδώ μπαίνει σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο έντεχνου rock ή αρτίστικης jazz κι απομακρύνεται από κάθε έννοια φολκλόρ. Εμπλουτίζεται παράλληλα με ανατρεπτικό χιούμορ και κάποιες δόσεις… τρέλας, ενώ ο Melingo αγκαλιάζει τόσο τον Erik Satie όσο και τον Serge Gainsbourg, από μια ρεμπέτικη πλευρά ή ματιά, δίνοντάς μας ακόμα μιαν απρόβλεπτη, αλλά συγκινητική και (κωμικο) τραγική όψη της τέχνης του! Ένα ταξίδι απρόβλεπτο, στα λιμάνια του κόσμου –συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της Μεσογείου –που γίνεται ένα ζωντανό φιλμ μέσα στη θαλπωρή της ζεστής σκηνής του “Half Note Jazz Club”.

SPONSORED LINKS

"Η ευτυχία είναι όπως τα φιλιά. Πρέπει να τη μοιράζεσαι για να την απολαμβάνεις."

Μπερναρντ Μέλτζερ

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1953 - Εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζεύγος Ρόζενμπεργκ για κατασκοπία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2018 MEDIA2DAY