Martha High & The Soul Cookers στο Half Note

Η θρυλική τραγουδίστρια της soul που έγινε μούσα του James Brown, καταφθάνει στην Αθήνα για να τραγουδήσει με την μπάντα της στο Half Note Jazz Club.
Martha High & The Soul Cookers στο Half Note
H θρυλική τραγουδίστρια της soul και του funk, η φωνή που στήριξε για 30 και πλέον χρόνια τον James Brown σε όλες τις περιοδείες του, έρχεται για πρώτη φορά σαν leader στην Ελλάδα με την σπουδαία μπάντα της και θα τραγουδήσει ζωντανά στο Half Note από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου.

Μια πραγματική soul diva, με πλούσιο παρελθόν μαζί με τον θρύλο James Brown και με σπουδαία προσωπική καλλιτεχνική ιστορία, η Martha High (το πραγματικό της όνομα είναι Martha Harvin) «γεννήθηκε» μέσα από την κλασική soul των ‘60’s, με το ισχυρό θρησκευτικό gospel background και την πλούσια τραγουδιστική παράδοση.

Ήταν μέλος του φωνητικού γκρουπ The Jewels το 1964, όταν τις πήρε μαζί του ο James Brown για backing στις περιοδείες του. Σύντομα η Martha High έγινε ένα από τα βασικότερα μέλη της μπάντας του. Η Martha έμεινε με τον «νονό» της soul και όταν το γκρουπ έπαψε να υπάρχει, μένοντας μαζί του πάνω από 30 χρόνια και ζώντας μέσα σε μια πραγματική soul ατμόσφαιρα.

Ηχογράφησε σπουδαία κομμάτια (όπως το “Summertime”) με τον James Brown, ενώ έφτιαξε μια δική της, παράλληλη, σπουδαία καριέρα στη soul σχηματίζοντας γκρουπ όπως The Soul Twins, Martha & the Honeybees, Martha and The Lazers και The Bittersweets. Παράλληλα, εμφανίστηκε και με μουσικούς – ιερά τέρατα κι ευρείας γκάμας – όπως Little Richard, Jerry lee Lewis, The Temptations, Aretha Franklin, Patti LaBelle, B.B. King, Mary J Blige, Stevie Wonder, Prince, Michael Jackson, Police κ.ά. Μετά τον James Brown, το 2000, ήταν φυσικό ότι θα ακολουθούσε κάποιον από τα διάσημα JB Horns όπως ήταν ο Maceo Parker – αλλά και οι Pee Wee Ellis και Fred Wesley.

Πέρυσι κυκλοφόρησε το άλμπουμ της «Singing For The Good Times» και με βάση αυτό έχει ξεκινήσει τις περιοδείες της με το εξαιρετικό γκρουπ των Soul Cookers, με τους rising stars Eric Wakenius στην κιθάρα και Leonardo Corradi στο όργανο αλλά και τον πολύπειρο Tony Match στα τύμπανα.

Martha High: τραγούδι
Eric Wakenius: κιθάρα, φωνή
Leonardo Corradi: όργανο Hammond
Tony Match: ντραμς
Info:
Martha High & The Soul Cookers στο Half Note
Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Νοεμβρίου
Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ: 210 9213310
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Την Δευτέρα 6/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Προπώληση: viva.gr, 11 876, artinfo.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v