Οι Mode Plagal στο JazzPoint

Οι Mode Plagal σμίγουν μουσικές της ελληνικής παράδοσης με τζαζ μονοπάτια, ζωντανά στις 28 Οκτωβρίου στο JazzPoint.
Οι Mode Plagal στο JazzPoint
Μουσικές της ελληνικής παράδοσης ενορχηστρωμένες σε jazz περιβάλλον μας καλούν σ’ ένα ταξίδι στις ρίζες του μουσικού μας παρελθόντος με σύγχρονα groovy, funky παιξίματα και ήχους. Συνθέσεις υψηλής αισθητικής καταδεικνύουν πως η μουσική είναι μία, αρκεί να γνωρίζεις και να σέβεσαι τις ρίζες σου.

«Όσο προχωράει κανείς προς τις ρίζες διαπιστώνει πως πολλά πράγματα επιφανειακά ασύμπτωτα υπογείως διακλαδώνονται. Το σχετικό βίωμα επιτρέπει όλα αυτά τα «παντρέματα», συνθέσεις διαφορετικών παραδόσεων ,μουσική από την Αιθιοπία, την Στερεά Ελλάδα, την αφροαμερικάνικη και την βαλκανική παράδοση», λένε οι Mode Plagal που θα εμφανιστούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 23.00 στο JazzPoint.

Από το 1990 oι “Mode Plagal” πειραματίζονται με τους μονούς ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τους «βάζουν» να συνομιλήσουν με τη σύγχρονη jazz. Ένα πρωτότυπο και πετυχημένο «πείραμα» που δημιούργησε το μοναδικό υβριδικό ήχο τους που είναι αναγνωρίσιμος και χαρακτηριστικός παγκοσμίως για τους λάτρεις της World fusion Jazz. Στη μουσική τους είναι επίσης εμφανείς επιρροές από βυζαντινούς, βαλκανικούς και αφρικανικούς ήχους. Το αποτέλεσμα είναι funky, groovy, rock, blues & jazz.

Σαξόφωνο - φωνητικά: Θοδωρής Ρέλλος
Κιθάρα – φωνητικά: Κλέων Αντωνίου
Ντραμς: Τάκης Κανέλλος
Μπάσο: Αντώνης Μαράτος
Πλήκτρα: Florian Micuta
Info:
Οι Mode Plagal στο Jazzpoint
Σάββατο 28/10 στις 23.00, οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00
Ακαδημίας 18, Σύνταγμα, τηλ: 2109803398
Τιμή: 5€ για τους μουσικούς με το πρώτο ποτό
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v