Ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο

Τρία χρόνια μετά, και με νέο άλμπουμ, το Elements, ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
Ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο

Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 όταν ο σπουδαίος πιανίστας Ludovico Einaudi γοήτευσε το Αθηναϊκό κοινό, στην άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή sold out συναυλία του στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Προικισμένος με μία μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, ο Ludovico Einaudi, συνομίλησε με το κοινό του με πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό τρόπο, χρησιμοποιώντας την μουσική και ‘ενορχηστρώνοντας’ τα συναισθήματα μας. Με την συνοδεία μίας εξαιρετικής ορχήστρας εγχόρδων, κρουστών, κιθάρας, μπάσου και ηλεκτρονικών στοιχείων, ο Ludovico Einaudi δημιούργησε μία συναισθηματική και περιπετειώδη διαδρομή στο χρόνο. Μία μουσική πανδαισία που αναμίγνυε στοιχεία ρομαντισμού, μπαρόκ, Ιταλικής folk και μινιμαλισμού, σε μία εντυπωσιακή παλέτα ηχοχρωμάτων.

Φέτος, τρία χρόνια μετά, και με νέο άλμπουμ, το Elements, ο Ludovico Einaudi επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για μία ακόμα μυσταγωγική μουσική εμπειρία. Η συναυλία, που σηματοδοτεί την τρίτη επίσκεψη του καλλιτέχνη στη χώρα μας, θα γίνει στις 20 Ιουνίου.

Φωτεινή, συγκινησιακή, αβίαστα λυρική και εξαιρετικά εκλεπτυσμένη η μουσική και η απόδοση του Ludovico Einaudi έχουν γοητεύσει ένα ολοένα αυξανόμενο κοινό στην διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, του οποίου η ποικιλία και αφοσίωση είναι απαράμιλλη. Έχει κυκλοφορήσει μία σειρά από άλμπουμ που ανέβηκαν σε περίοπτες θέσεις στα chart και σημείωσαν πωλήσεις υψηλότερες από ένα εκατομμύριο, ‘ξεπουλάει’ τα εισιτήρια των πιο εκλεκτών αιθουσών συναυλιών σε όλο τον κόσμο, συνέθεσε μία σειρά από βραβευμένα κινηματογραφικά scores και βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων του ακροατηρίου καθιστώντας τον ένα μοναδικό φαινόμενο του διαδικτύου. Με μία μοναδική μουσική αλχημεία που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία κλασικής μουσικής, rock, electronica και world music, έχει αποδώσει παραδοσιακές ιδέες του είδους και παρωχημένες διαιρέσεις του κοινού και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες και αναμφίβολα ο πιο αγαπημένος επίσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το νέο του άλμπουμ, το Elements, είναι το άλμπουμ μοντέρνας κλασικής μουσικής που έχει φτάσει ψηλότερα στα charts τα τελευταία 20 χρόνια. Επίσης το Elements ανέβηκε στην κορυφή των κλασικών charts.

Στις 20 Ιουνίου 2016 ο Ludovico Einaudi, ερμήνευσε μία από τις συνθέσεις του, ‘Elegy for the Arctic’, σε μια πλωτή πλατφόρμα στον Αρκτικό Ωκεανό, με φόντο το παγόβουνο Wahlenbergbreen (στο Svalbard της Νορβηγίας). Μέσα από τη μουσική του ο Einaud πρόσθεσε τη φωνή του με εκείνες των οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο απαιτώντας την προστασία της Αρκτικής. H Greenpeace καλωσόρισε τον Ludovico σε αυτή την απαιτητική ερμηνεία του περιτριγυρισμένος από τους πάγους.

 

Info:

19 και 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο
Πληροφορίες
Τιμές εισιτηρίων:
Φοιτητικά + AMEA – 20 ευρώ
Early bird ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ – 25 ευρώ
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ – 33 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ – 35 ευρώ
Β ΖΩΝΗ – 45 ευρώ
Α ΖΩΝΗ – 55 ευρώ
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ – 65 ευρώ
Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης βιβλιοπωλεία, Αθηνόραμα,
Eκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλ. Κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών, 210 3272000

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v