10 καλοί λόγοι για να αγαπήσεις τους Ministry

Οι πατέρες του industrial metal μέσα από δέκα τραγούδια που άφησαν εποχή και πρέπει να ακούσεις.
10 καλοί λόγοι για να αγαπήσεις τους Ministry

Εκκεντρικός, ταλαντούχος, για χρόνια εξαρτημένος από ουσίες, ευρηματικός, βαθιά (αντι) πολιτικός και με ιδιαίτερη… αγάπη για το γένος Bush, ο μπροστάρης των Ministry Al Jourgensen δεν αποτελεί τυχαία περίπτωση μουσικού.

Από τις αρχές των 80s, όταν και ίδρυσε τους Ministry - την μπάντα που άνοιξε τον δρόμο για το industrial metal, παραμένει ένας από τους πιο ανήσυχους και δημιουργικούς frontmans.

Την 1η Ιουνίου στο Piraeus Academy 117 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μεγαλείο της. Μέχρι τότε, ξεκινάμε προθέρμανση με την… αφρόκρεμα των κομματιών που μας έχουν χαρίσει από τα 80s μέχρι σήμερα.

No W - Houses Of The Molé, 2004

Το No W ανοίγει καταιγιστικά το πρώτο άλμπουμ της μπάντας χωρίς τον μπασίστα Paul Barker και ταυτόχρονα το πρώτο της αντι-Μπους τριλογίας τους.



Just One Fix - Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs, 1992

“Never trust a junkie!” σαμπλάρει ο κύριος Al στην αρχή του κομματιού (κάτι ξέρει δεδομένου ότι έχει περάσει 18 χρόνια εθισμένος στην ηρωίνη) και παράλληλα μας δίνει ένα από τους ύμνους της μπάντας.



Let's Go -The Last Sucker, 2007

Το τελευταίο άλμπουμ της αντι- Μπους τριλογίας, και το τελευταίο με τον μακαρίτη μπασίστα Paul Raven, περιλαμβάνει «διαμάντια», μεταξύ των οποίων το Let’s Go. Let's go to the edge of disaster. Push the pedal and go a little faster!



Thieves - The Mind Is A Terrible Thing To Taste, 1989

Thieves and liars. Murderers. Hypocrites and bastards ουρλιάζει εδώ ο Al σε ένα από τα πιο πολιτικοποιημένα κομμάτια της μπάντας, στο οποίο ακούμε και ωραιότατο σαμπλάκι από τη φωνή του Robert Lee Ermey – του «φωνακλά» λοχία από το Full Metal Jacket.



NWO - Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs, 1992

Ξανά ο… αγαπημένος George W. στο στόχαστρο να επαναλαμβάνει τη φράση “New World Order”, ξανά οι Ministry γράφουν κομματάρα και βρίσκονται προτεινόμενοι για Grammy καλύτερης Metal Performance το 1993. Αριστούργημα.



Stigmata - The Land Of Rape And Honey, 1988

Πολύ μπροστά για την εποχή του – το 1988- το εν λόγω άλμπουμ αποτελεί το αγαπημένο του Jourgensen και ανοίγει με το υπέροχο και κλασσικό Stigmata, έναν underground ύμνο ο οποίος έγινε ευρέως γνωστό από το sci-fi b-movie Hardware.



Lies Lies Lies - Rio Grande Blood, 2006

Ακόμα μια υποψηφιότητα για Grammy, το Lies αφορά τις επιθέσεις στο World Trade Center και υπαινίσσεται σε κάθε στίχο ότι όλη η φάση ήταν «δουλειά από μέσα».



Jesus Built My Hotrod - Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs, 1992

Το πιο καλτ κομμάτι της μπάντας μιλάει για έναν Θεό… μάστορα που φτιάχνει αυτοκίνητα και περιλαμβάνει «ψαγμένους» στίχους όπως το «Ding ding dong dong dong ding dong! Dingy dingy son of a gun».



Rio Grande Blood - Rio Grande Blood, 2006

Η… συμπάθεια του frontman για τον Bush είναι εμφανής σε ένα ακόμα – εξαιρετικό – κομμάτι στο οποίο ακούγονται φράσεις όπως «I'm a brutal dictator! I'm evil!», κομμένες και ραμμένες από αποσπάσματα ομιλιών του 43ου Προέδρου των ΗΠΑ.



So What - The Mind Is A Terrible Thing To Taste, 1989

Βραδυφλεγές, με samples από την exploitation ταινία του Ed Wood The Violent Years, το διάρκειας οκτώ λεπτών αυτό κομμάτι είναι ένας από τους λόγους που οι Ministry θεωρούνται τόσο εμβληματική μπάντα.

N. Γ.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v