Artefacts ensemble & Urbandig Project στη Στέγη

Η γειτονιά του Νέου Κόσμου γίνεται και πάλι σημείο εκκίνησης μιας απρόβλεπτης μουσικής διαδρομής από την ομάδα Όχι Παίζουμε και το μουσικό σύνολο ARTéfacts.
Artefacts ensemble & Urbandig Project στη Στέγη

«Περπατάω στο Δουργούτι μετά από δύο χρόνια συλλογικής χαρτογράφησης τοπικών ιστοριών, στο πλαίσιο του UrbanDig Project “Dourgouti Island Hotel”. Ποταμός ακούω να βουίζει κάτω από το δρόμο. Η πληροφορία εκρήγνυται από τα φρεάτια του Ιλισού, μπασταρδεύει το τοπίο: το αστικό και το φανταστικό γίνονται ένα.» – Γιώργος Σαχίνης, συνιδρυτής της ομάδας Όχι Παίζουμε.

Πεδίο εντατικής έρευνας και καλλιτεχνικής δράσης της ομάδας Όχι Παίζουμε και του UrbanDig Project, το Δουργούτι (όπως ήταν παλαιότερα η ονομασία της γειτονιάς του Νέου Κόσμου) αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το αντικείμενο μιας αισθητικής, ιστορικής και αισθητηριακής χαρτογράφησης, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός ζωντανού και πλούσιου πολιτισμικού αρχείου. Για τη συγκεκριμένη συναυλία, οι ομάδες που συγκροτήθηκαν και συνεργάστηκαν για τους σκοπούς της χαρτογράφησης επεξεργάζονται εκ νέου το υλικό του αρχείου για να δημιουργήσουν πέντε δραματοποιημένες διαδρομές στο χώρο και στο αρχείο του Δουργουτίου. Αυτές οι διαδρομές είναι τα “libretti” που παραδόθηκαν στους συνθέτες Δημήτρη Ανδρικόπουλο, Παναγιώτη Κόκορα, Γιάννη Κυριακίδη, Εσθήρ Λέμη, Νικόλα Τζώρτζη για τη δημιουργία ισάριθμων μουσικών έργων τα οποία καλείται να ερμηνεύσει το σύνολο σύγχρονης μουσικής ARTéfacts.

Ο Θοδωρής Βαζάκας, μέλος του μουσικού συνόλου, λέει σχετικά: «Η μεταφορά ενός πολύ πλούσιου αρχείου σε μουσική τέχνη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του πρότζεκτ και αφορά κυρίως τους συνθέτες. Για εμάς, τους ARTéfacts, αποτελεί μια εξέλιξη της ιδέας του “Thiva Km102”. Πολυπλοκότερο και πιο απαιτητικό σε όλα τα επίπεδα, μας έχει ήδη προσφέρει την δυνατότητα για νέες, πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τις συνθέσεις, τη συνάντηση με τη δική μας ερμηνευτική πρόκληση.»

Τις μέρες της συναυλίας, η ομάδα Όχι Παίζουμε θα επιμεληθεί και θα υλοποιήσει μια έκθεση παρουσίασης του παραγόμενου υλικού εντός της Στέγης, που θα περιλαμβάνει την εμπειρία της εικονικής πλοήγησης στο Δουργούτι με τη βοήθεια της ψηφιακής εφαρμογής ξενάγησης cliomuseapp. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και μια νέα χορευτική περφόρμανς στους δρόμους του Νέου Κόσμου, εμπνευσμένη από τη σύμπραξη αυτή, προσφέροντας στη γειτονιά μια νέα επιτόπια καλλιτεχνική εμπειρία.

Περισσότερα εδώ.

Info:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες: 210 900 5 800
26 – 27 Μαΐου 2017 | 21:00
Μικρή Σκηνή
Εισιτήρια
Κανονικό: 12 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €
Κάτοικοι Ν. Κόσμου & Κουκακίου: 5 € (Μόνο από τα εκδοτήρια της Στέγης με επίδειξη ταυτότητας και λογαριασμού ΔΕΚΟ όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v