ΤΕΧΝΕΣΜΟΥΣΙΚΗ

Το piano στα forte του… με την Μελίνα Τσινάβου

Οι σονάτες του Μπετόβεν, οι Σοβαρές Παραλλαγές του Μέντελσον και οι Παιδικές Σκηνές του Σούμαν πρωταγωνιστούν στην τρίτη συναυλία του piano στα forte του.

Το piano στα forte του… με την Μελίνα Τσινάβου

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει την ταλαντούχα Μελίνα Τσινάβου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 8:30μμ. Η νεαρή σολίστ έχει κερδίσει βραβεία σε όλους τους σημαντικούς πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει μελετήσει κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου. Πλέον, είναι φοιτήτρια πιάνου στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Graz Αυστρίας.

Στις 18 Μαρτίου η Τσινάβου θα παρουσιάσει δύο σονάτες του Beethoven (αρ. 13 και 18), τις Σοβαρές παραλλαγές του Mendelssohn και τις Παιδικές Σκηνές του Schumann.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 5€ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10€ (γενική είσοδος), 20€ (οικογενειακό), και 25€ (τρία ρεσιτάλ).

Χώρος: Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα, 210-7240673
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/to-piano-sta-forte-tou-17/
Πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, αρ. 13, op. 27 αρ. 1 “Quasi una fantasia”
Robert Schumann (1810-1856): Kinderszenen, op. 15
Ludwig van Beethoven: Σονάτα σε μι ύφεση μείζονα, αρ. 18, op. 31 αρ. 3
Felix Mendelssohn (1809-1847): Variations serieuses σε ρε ελάσσονα, op. 54

Βιογραφικό

Η Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Γιώργο Κυράτσο απ'όπου απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί. Παράλληλα μελέτησε για τέσσερα έτη με την Δόμνα Ευνουχίδου. Πλέον είναι φοιτήτρια στο σολιστικό τμήμα πιάνου της Hochschule für Musik und Darstellende Kunst στο Graz της Αυστρίας με καθηγήτρια την Μιλάνα Τσερνιάβσκα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Jacques Rouvier, Alfredo Perl, Catherine Vickers, Pi-hsien Chen, Αlan Weiss, Arkadi Zenziper, Μichael Hauber, Δημήτρη Τουφεξή, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου κ.ά. Η Μελίνα κέρδισε το Α' Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, το Α' Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και το Β' βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων, την Ορχήστρα Εφήβων του ΚΩΘ και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ). Τον Οκτώβρη του 2014 συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο έργο «Αζώθ» του Αντώνη Ανισέγκου σε πρώτη εκτέλεση για τα 100 χρόνια του ΚΩΘ.

Η Μελίνα είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η ευτυχία είναι όπως τα φιλιά. Πρέπει να τη μοιράζεσαι για να την απολαμβάνεις."

Μπερναρντ Μέλτζερ

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1953 - Εκτελείται στις Ηνωμένες Πολιτείες το ζεύγος Ρόζενμπεργκ για κατασκοπία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2018 MEDIA2DAY