Το φοβερό Trio of Liberty στο Half Note

O καταπληκτικός τενόρος σαξοφωνίστας και φλαουτίστας Don Braden, o μπασίστας Joris Teepe και ο ντράμερ Gene Jackson σε μια μοναδική βραδιά στο Half Note.
Το φοβερό Trio of Liberty στο Half Note
Το Trio of Liberty, ένα πραγματικό σούπερ-τρίο της σύγχρονης jazz που έχουν δημιουργήσει ο καταπληκτικός τενόρος σαξοφωνίστας και φλαουτίστας Don Braden, o μπασίστας Joris Teepe και ο ντράμερ Gene Jackson, έρχεται στο Half Note Jazz Club για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις, από Παρασκευή 17 έως και Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Ο Don Braden είναι ένας από τους ξεχωριστούς και σπουδαίους “young lions” μιας περιόδου όπου η jazz έπαιρνε για μια ακόμα φορά τα σκήπτρα στη μουσική – και μιλάμε για τα ‘80s και ‘90s όπου ο νεαρός που σπούδαζε μηχανικός στο Χάρβαρντ μάθαινε παράλληλα την τεχνική και την τέχνη του σαξοφώνου και έπαιζε με τον Wynton Marsalis, την Betty Carter, τον Freddie Hubbard κ.ά. ως ένας από τους καλύτερους στο δημιουργικό post-bop, με μια φρεσκάδα ήχου πρωτόγνωρη. Ο Braden στη μακρόχρονη πορεία του έχει κρατήσει όλες του τις ποιότητες και κάθε φορά εμφανίζεται ανανεωμένος ως μουσικός και συνθέτης, όπως τώρα που συμπράττει με τον παλιό του φίλο και συνεργάτη, τον μπασίστα Joris Teepe, στη δημιουργία του Trio of Liberty και την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά “Conversations”.

Ο Teepe είναι ένας από τους πιο πετυχημένους «ξένους» μουσικούς στη νεοϋορκέζικη και γενικότερα την αμερικάνικη jazz σκηνή, καθώς και ένας από τους πιο πολυπράγμονες. Ανοίγοντας τους μουσικούς του ορίζοντες μέσα από το free bop – και free spirit – του θρυλικού ντράμερ Rashied Ali, ανέπτυξε στη συνέχεια την δημιουργική του ταυτότητα σαν jazzman αλλά και σαν συνθέτης εκτενών ορχηστρικών έργων αναπτύσσοντας ένα ιδιαίτερο διεθνικό καλλιτεχνικό προφίλ στη σύγχρονη μουσική.

Το Trio of Liberty συμπληρώνει ο Gene Jackson, ένας από τους πιο επιδέξιους και προβεβλημένους σύγχρονους ντράμερ, επί χρόνια μέλος της μπάντας του Herbie Hancock και του Dave Holland. Η ικανότητά του να παίζει σε οποιοδήποτε ρυθμικό πλαίσιο, από το cool στο latin και από το afro στο straight jazz, τον έχουν κάνει περιζήτητο εδώ και μια 35ετία τουλάχιστον και τα sticks του «δένουν» με τον πιο απόλυτο τρόπο τον ήχο αυτού του υπέροχου τρίο.

Info:

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** την Δευτέρα 20/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες
για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Προπώληση: www.viva.gr, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt,
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v