Δεκαπέντε Live, για δεκαπέντε ξεχωριστές βραδιές

Οι καλύτερες μουσικές παραστάσεις που παίζουν τώρα στην Αθήνα, για κάθε γούστο και κάθε στυλ.
Δεκαπέντε Live, για δεκαπέντε ξεχωριστές βραδιές
του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Λαϊκό, ρέγκε - σκα, ροκ, έντεχνο, έθνικ, τζαζ και... σάτιρα. Όλα σε δεκαπέντε ζωντανές μουσικές παραστάσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Το in2life τις συγκέντρωσε και σας τις προτείνει. Καλή διασκέδαση...

Χειμερινοί Κολυμβητές βουτούν ξανά στην Αθήνα

Σε πλήρη σύνθεση επιστρέφουν στην Αθήνα για τις χειμερινές βουτιές τους. Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, με εκπλήξεις αλλά και με την πάντα υψηλή αισθητική τους, για δύο βραδιές στην κορύφωση της Αποκριάς.
Πού: Ίλιον Plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17.
Πότε: Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη... “Χωρίς εξηγήσεις”

Μια από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς της, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αποκαλύπτεται “χωρίς εξηγήσεις” μέσα από ένα υπέροχο πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, δικά της και άλλων καλλιτεχνών. Η Ελεωνόρα μας προσκαλεί σε ένα μουσικό σεργιάνι, το οποίο με αρμονικές εναλλαγές συναισθημάτων και ήχων εξελίσσεται σε σπάνιο γλέντι.
Πού: Anodos Live Stage, Πειραιώς 183.
Πότε: Από τις 11 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο.

Νικόλας Άσιμος “Στο Φαλιμέντο του Κόσμου”

Ο Λεωνίδας Κακούρης παρουσιάζει ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο. Μαζί του οι μουσικοί Βαγγέλης Καζαντζής, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Διονύσης Μακρής Συμμετέχει η Κατερίνα Μακαβού. “Κάποτε θα με διαβάσεις ίσως, θ’ ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις. Αλλά δεν θα’ μια πια εγώ. [...] Όσο υπήρχα με φοβόσουν. Όσο υπήρχα δεν με άντεχες”.
Πού: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος.
Πότε: Κάθε Πέμπτη έως και τις 2 Μαρτίου.

Οι Locomondo “κάνουν πάρτι”

Πριν ξεκινήσουν τη μεγάλη περιοδεία τους “στας Ευρώπας”, οι Locomondo “κάνουν πάρτι” για δύο μόνο βραδιές. Πρωταγωνιστές η μουσική, το τραγούδι, ο χορός και το κέφι για ζωή και καλεσμένοι τους όλοι όσοι θέλετε να μοιραστείτε όλα τα παραπάνω μαζί τους.
Πού: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος.
Πότε: Παρασκευή 17 και 24 Φεβρουαρίου.

“Ακούγοντας σινεμά” με τους Jazz Express

Οι συνθέσεις των Michel Le Grand, Henry Mancini, Nino Rota, Ennio Moriconne και τόσων άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών Πού έντυσαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο με τις υπέροχες μελωδίες τους παρουσιάζονται από τους Jazz Express σε μια παράσταση που γοήτευσε όσους την έχουν παρακολουθήσει.
Πού: Τρένο στο Ρουφ, Βαγόνι Orient Express.
Πότε: Κάθε Σάββατο έως τις 8 Απριλίου

Μικρούτσικος, Θηβαίος, Πολυχρονίδη “Στη Χώρα των Θαυμάτων”

Ο Θάνος Μικρούτσικος και η νέα ερμηνεύτριά του Μαρία Πολυχρονίδη συναντούν τον Χρήστο Θηβαίο. Η “Ομίχλη των Καιρών” και το “Σιδερένιο Νησί”, οι δύο νέοι δίσκοι του Θ. Μικρούτσικού και του Χρ. Θηβαίου αντίστοιχα, γίνονται ένα “Στη Χώρα των Θαυμάτων”, μαζί με αγαπημένα τραγούδια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.
Πού: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143.
Πότε: Τα Σάββατα 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου.

Η Γιώτα Νέγκα και “Τα τραγούδια Πού λες”

Το λαϊκό τραγούδι θέλει κώδικα και αλήθεια. Η Γιώτα Νέγκα τα έχει και τα δύο και παρουσιάζει μια παράσταση με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και τραγούδια που λέμε, όλα αυτά που έχουμε τραγουδήσει στη μοναξιά ή στις παρέες μας. Οι μνήμες, οι ιστορίες και τα ανομολόγητα μας.... Τραγούδια που έγιναν οι στιγμές μας. Πού: Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή 14, Νέος Κόσμος.
Πότε: Κάθε Σάββατο έως τις 11 Μαρτίου

Βραδιές λόγου και μουσικής με τη Λίνα Νικολακοπούλου

Η Λίνα Νικολακοπούλου έχει ετοιμάσει πέντε ξεχωριστές βραδιές για τις Τετάρτες του Μάρτη. Η αγαπημένη στιχουργός και ποιήτρια υποδέχεται τους καλεσμένους της για βραδιές λόγου και μουσικής. Μαζί της οι ερμηνευτές Αργυρώ Καπαρού και Θοδωρής Βουτσικάκης.
Πού: Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωδόχου Πηγής (Πεζόδρομος Κιάφας 13).
Πότε: Κάθε Τετάρτη (1, 8, 15, 22 και 29) του Μαρτίου.

Παύλος Παυλίδης, Strings & Voices

Ο Παύλος Παυλίδης παρουσιάζει τη νέα μουσική του πρόταση, με ένα πολυπληθές σχήμα. Βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο από το κουαρτέτο Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι fonέs, το συγκρότημα της Μαρίνας Σάττι, keybords, κιθάρα και κρουστά δημιουργούν ένα μοναδικό μουσικό σύνολο για ένα ατμοσφαιρικό live, ένα ταξίδι στον ονειρικό κόσμο του Παύλου.
Πού: Gazarte Main Stage, Βουτάδων 32 – 34 στο Γκάζι.
Πότε: Παρασκευή 3 και 10 Μαρτίου.

Η Δήμητρα Γαλάνη και το “Βαλς των Χαμένων μετά”

Η Δήμητρα Γαλάνη προσκαλεί στη σκηνή τον νεαρό συνθέτη και ερμηνευτή Ευστάθιο Δράκο με τον οποίο παρουσίασαν πρόσφατα το άλμπουμ “Το Βαλς των Χαμένων Μετά”. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνονται για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζοντας τα πιο ωραία τραγούδια τους, αλλά και αγαπημένα τους από άλλους καλλιτέχνες.
Πού: Gazarte Main Stage, Βουτάδων 32 – 34 στο Γκάζι.
Πότε: Από 6 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα του Μαρτίου.

Η μουσική μυσταγωγία του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Οι συναρπαστικές βραδιές, συνεχίζονται και τον Μάρτιο. Για τρία διήμερα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα, μετά από δεκάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από τη μαγεία του συγκερασμού διαφορετικών ειδών μουσικής και τη δημιουργία μιας κοινής αισθητικής.
Πού: Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών.
Πότε: Τα διήμερα 10 & 11, 17 & 18, 24 & 25 Μαρτίου.

Μια μουσική βόλτα με τον Πάνο Μουζουράκη

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης, μαζί με τρεις υπέροχες γυναικείς φωνές, τη Μυρτώ Ναούμ, την Κωνσταντίνα Ζωμενη και τη Σοφία Δουκλιά, ανεβαίνει στη σκηνή για μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από την ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.
Πού: Anodos Live Stage, Πειραιώς 183.
Πότε: Κάθε Παρασκευή έως και τις 10 Μαρτίου.

Swans και Ψαραντώνης!

Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Οι Swans, ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της πειραματικής ροκ σκηνής, έρχονται στην Αθήνα για να συναντήσουν επί σκηνής τον Ψαραντώνη.
Πού: Gagarin, Λιοσίων 205.
Πότε: Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Monie & Monie Conniente... “Άιντε, Μαύρο πάτο”

Οι Monie & Monie Conniente έρχονται για τέσσερις αχτύπητες μοναδικές παραστάσεις. Η «Εσχάτη Κωμωδία» του βορρά υψώνει τα ποτήρια της μαζί μας και κατεβάζουμε μονορούφι τα βράδια της χαράς με την Dadaιστική και εξωκάρδια ιαχή του «Άιντε, Μαύρο Πάτο». Η πρώτη comedy brass band Πού καθιέρωση το σλάλομ σε όλα τα είδη μουσικής είναι εδώ!
Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17.
Πότε: Από 24 έως 27 Φεβρουαρίου.

Ο Κωστής Μαραβέγιας “Στο Κατάστρωμα”

Ο Κωστής Μαραβέγιας παραμένει “Στο Κατάστρωμα” και δε λέει να κατέβει. Μια από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του τελευταίου μήνα συνεχίζεται θριαμβευτικά παίρνοντας παράταση.
Πού: Passport Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος.
Πότε: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 4 Μαρτίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v