Τα πιο hot μπαράκια της Αθήνας

Σούπερ μουσικές, στιλάτοι χώροι, καθαρά ποτά, κοσμοσυρροή και επικά πάρτι. Αυτά είναι τα πιο «καυτά» μπαράκια της πόλης.
Τα πιο hot μπαράκια της Αθήνας
Αν η βραδινή σας έξοδος καλύπτεται από το πέπλο της αμφιβολίας, αν δεν ξέρετε πού να πάτε για να πιείτε ένα ποτό χωρίς να ξενερώσετε τη ζωή σας και να γυρίσετε σπίτι μουτρωμένοι, αν θέλετε να ξέρετε που χτυπά η καρδιά της αθηναϊκής νύχτας, τότε κάνατε το σωστό κλικ.

Γιατί παρακάτω παραθέτουμε τα πιο «καυτά» μπαράκια αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα

Ο «τσαλαπετεινός» των Πετραλώνων μεταμόρφωσε σε υπέροχο vintage μπαράκι μία όμορφη αυλή ανάμεσα σε δύο παλιές μονοκατοικίες της περιοχής, και έγινε σε χρόνο DT το talk of the town της πόλης. Όχι αδίκως. Οι μουσικές του κοινούνται σε ήρεμους ρυθμούς soul και funk, και ο κόσμος συρρέει κατά δεκάδες στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του για να απολαύσει σούπερ κοκτέιλ σε κλασσικές και «πειραγμένες» βερζιόν. Αγαπημένο μας το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

Πλυντήριο
Ορφέως 33 και Δεκελέων 36, Γκάζι

Πανικός στο Μεταξουργείο πέρυσι, πανικός και στο Γκάζι φέτος, μόνο που τώρα μπορούμε πλέον κι αναπνέουμε. Το fun μπαράκι με τα 80s-90s party που άφησαν εποχή μετακόμισε, σε μια off Γκάζι γειτονιά σε μεγαλύτερο χώρο, και παίζει αποκλειστικά 80s, 90s και 00s επιτυχίες, ελληνικές και ξένες, που μας κάνουν να χορεύουμε ασταμάτητα –σκεφτείτε Μακαρένα, Τριαντάφυλλο και Spice Girls. Ανοίγει μόνο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 23.00 και μετά. Το ποτό κοστίζει 5,50€ και το κέφι βαστά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Barrett
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή

Συνέβαλε στην αναγέννηση του… πεθαμένου Ψυρρή και πλέον φιγουράρει στην λίστα με τα πιο «καυτά» στέκια της πόλης. Το Barret στο στενάκι της Πρωτογένους ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει καφεδάκι, στήνει ενίοτε hip parties με ενδιαφέροντες Djs στα decks και παίζει ωραίες indie και rock μουσικές, ανάλογα την ημέρα. Τα Σάββατα επικρατεί πανικούλης και σε αυτό συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό οι μουσικές των resident dj’s (Μάνος Κάπα, Κωνσταντίνος Μπόλας, Αλέκος Σώρρος κ.α.), αλλά και τα (καθημερινά) φτηνά ποτά (από 6€). Κάθε Δευτέρα και Τρίτη όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ στοιχίζουν 5€.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο

Στη στοά του θα είναι για πάντα Χριστούγεννα, ανεξαρτήτως εποχής. Το Noel εμφανίστηκε προ δύο ετών στην νυχτερινή ζωή της πόλης, έκανε το «μπαμ», ύστερα άλλαξε ομάδα, χαρακτήρα, ανακαινίστηκε και συνεχίζει να σερβίρει κέφι, ωραίες μουσικές και ακόμα πιο ωραία κοκτέιλ στον ρετρό-glam χώρο του που προσφάτως έγινε… διπλός. Από τα κοκτέιλ, εκτιμούμε ιδιαίτερα το Oaxacan με mescal, triple sec, lemon, moscato d’asti και bitters και το Spicy Paloma με τεκίλα και mescal, anchor eyes chilli liqueur και 3cents grapefruit soda. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο

Η πιο cool γωνιά του Θησείου ξεκίνησε προ δύο ετών σε χαλαρούς ρυθμούς, όμως αργά και σταθερά απέκτησε το δικό της κοινό το οποίο κάνει… τάμα κάθε Σάββατο και κάθε Παρασκευή στα oldschool vs mainstream και 90s πάρτι του. Παράλληλα απολαμβάνει φτηνά ποτά και κοκτέιλ (από 5€ και 7€ αντίστοιχα) στο παρεΐστικο εσωτερικό του με τα oldschool διακοσμητικά στοιχεία και την οικεία ατμόσφαιρα. Ευπρόσδεκτά μετά τιμών και τα κατοικίδιά μας στο χώρο.

Borsalino
Κολοκοτρώνη 59, κέντρο, τηλ.: 210 3232222

Το ολοκαίνουριο μπαρ του Γιάννη Κοροβέση, μετά την αποχώρησή του από το Noel, είναι το νέο αγαπημένο talk of the town, είναι σικάτο και κομψό, έχει ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα ‘60s και αδυναμία στο σέρι και το βερμούτ. Παίζει ωραίες soul και jazz μουσικές απ’ όλο τον κόσμο – αλλά όσο περνά η ώρα ανεβάζει ρυθμό- και σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ, όπως το Milky Way, με signature blend ρουμιού Appleton, Amaro di Angostura, γάλα αμυγδάλου και σιρόπι πικραμύγδαλο. Προσφάτως πρόσθεσε και φαγητό, υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου (Abovo). Οι τιμές τους ξεκινούν από 6€, τα δε ποτά από 7€.

Dude
Καλαμιώτου 14, κέντρο

Βαστά σταθερά τα σκήπτρα του πιο flirty μπαρ της πόλης και δύσκολα θα του τα πάρει κάποιος, όσο κι αν προσπαθήσει. Ο «τυπάς» της Καλαμιώτου έχει σούπερ και καθαρά ποτά, flirty διάθεση, κεφάτη ατμόσφαιρα, άνετη μπάρα όπου πάντα συμβαίνουν πραγματάκια και παίζει εναλλακτικές και ροκ μουσικάρες από αυτές που δυστυχώς εκλείπουν από τα περισσότερα μπαράκια της Αθήνας. Εδώ κουνάμε ρυθμικά γοφούς και απολαμβάνουμε ποτά από 7€ και 8€ αντίστοιχα.

7 Jokers
Βουλής 7, Κέντρο

Σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς γίνεται ένας τόσο μικρός χώρος να είναι μονίμως τίγκα από κόσμο. Μετά συνειδητοποιείς ότι το Jokers είναι μπαρ (και after) με όλη τη σημασία της λέξης και εν τέλει καταλήγεις να γίνεις κι εσύ ένα με τον κόσμο, όσο και αν στριμώχνεσαι. Το 7 Jokers σερβίρει κοκτέιλ, ποτά, μπύρες και συμπάθεια μέχρι πολύ αργά, ενώ οι μουσικές του εγγυώνται ξεσήκωμα ανεξαρτήτως ώρας βραδινής ή (πολύ) πρωινής εστιάζοντας σε ροκ, indie και alternative ακούσματα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v