10 (καλοί) λόγοι για να αγαπήσεις τις Ρόδες United

Δέκα αγαπημένα κομμάτια από μία από τις πιο ιδιαίτερες μπάντες που παίζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
10 (καλοί) λόγοι για να αγαπήσεις τις Ρόδες United

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στήθηκαν το 2002 από τον Νικήτα Κλιντ (X-Ray), «διαλύθηκαν» το 2010, άλλαξαν σύνθεση έγιναν… United και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ταλαιπωρούν ευχάριστα τα αυτιά μας με μια ιδιόμορφη μείξη από hiphop/rock/folk/κλασσικές/ρεμπέτικες μελωδίες και πενιές.

Οι Ρόδες United είναι μία από τις καλύτερες μπάντες εν Ελλάδι αυτή τη στιγμή και αν απορείς γιατί, τότε ο παρακάτω μουσικός δεκάλογος θα σε κατατοπίσει επ’ αυτού.

Κιούμπρικ
Ο Νικήτας βοσκάει μέσ’ το Ρόζγουελ και οι Ρόδες μας δίνουν έναν ambient ύμνο με ποιητικό στίχο και 100% metal ξεκίνημα. Το κομμάτι απογειώνεται live, όταν η εισαγωγή μπλέκεται με το What ever Happened των Strokes. Να 'χα μονάχα λίγο αγάπη και χρόνο και λίγα φράγκα...



Φοβάμαι
Παρέα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Ρόδες βγάζουν το πιο «εμπορικό» κομμάτι τους με ένα ωραιότατο animation video clip.



Λόγια Λόγια
Για όλους όσους σηκώθηκαν κομμάτια και με πρησμένα μάτια, αλλά και για κάθε ανήσυχο νιάτο των 00s: ιδού ο ύμνος σας. Ωραιότατο και το παρεμφερές «Άλλη μια Στατιστική» παρέα με Ενδελέχεια. 



Για την αγάπη αυτή
Με medley από το Just the 2 of us, οι Ρόδες γράφουν για την μία και μοναδική αγάπη: το hip hop. Xίλιες ζωές να ζούσαν όλοι από την αρχή, δε θα μετάνιωνε κανείς για την αγάπη αυτή.



Δύσκολο
Ροκ και τζαμάρισμα μπλέκονται γλυκά στο background και ο Νικήτας μας καλεί να «φεύγαμε μαζί» με το γνώριμο ποιητικό του στίχο. Δύσκολο να μην το αγαπήσεις. Και το video clip του επίσης.



Καταθλιπτικιά
Ένας ύμνος στην όμορφη, περίεργη γκόμενα που σίγουρα γνώρισες/αγάπησες/κόλλησες μαζί της σε κάποια περίοδο της ζωής σου.



Μπαγλαμαδάκι song
Μπλέκεται το μπαγλαμαδάκι με τον new age rock ήχο των Ρόδες; Αμέ. Και βγάζει διαμαντάκια όπως αυτό το ακυκλοφόρητο.



Kung Fu Blues
Φρέσκο πράγμα από τον νέο δίσκο των Ρόδες United «Internet» που τους βάζει σε ένα πιο ώριμο, ίσως για πολλούς δυσνόητο, αλλά πέρα για πέρα ενδιαφέρον μουσικά και στιχουργικά μονοπάτι.



Μάγος Γιατρός
Στίχοι παραληρηματικοί, αιθέριες μελωδίες και πικρές σταγόνες ρομάντζου (τη γνώρισα σ' ένα ταξί/τη φίλησα/βασίλισσα -μεσαίας τάξης) σε ένα ακόμα διαμαντάκι από το άντε-να-κυκλοφορήσει-επιτέλους άλμπουμ «Internet».



Πολιτική και άλλα σκατά
Το «You don’t own me» της Lesley Gore μπαίνει χαλί και ο Νικήτας λέει τα δικά του περί πολιτικής, κοινωνίας και άλλων… καλών.



Bonus: Star Wars
Κάτι σαν ιεροτελεστία πλέον, η διασκευή του main theme του επικού saga ανοίγει όπως αρμόζει κάθε live τους τα τελευταία χρόνια.



Ελπίζουμε να ανοίξει και το επερχόμενο Blender Fest στις 18 Φεβρουαρίου στο Gagarin 205, στο οποίο εμφανίζονται μαζί με τους Baba Zula και London Afrobeat Collective.

Info:

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 18 ευρώ
Σημεία προπώλησης: viva.gr, τηλεφωνικά στο: 11876, Ευριπίδης, σε όλα τα καταστήματα Public, Seven spots, Reload και Syd Records (Πρωτογένους 13 Ψυρρή)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v