Ziad Rajab Trio: Η Ανατολική Μεσόγειος στο Μέγαρο

Ο Σύριος Ziad Rajab, από το Χαλέπι, ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου, και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολικής Μεσογείου.
Ziad Rajab Trio: Η Ανατολική Μεσόγειος στο Μέγαρο
«Οι αυτοσχεδιασμοί του Ziad Rajab μας θύμισαν
Εικόνες από τις Χίλιες και μία νύχτες.
Οι φράσεις του, υπέροχες σαν αραβουργήματα…»
Helsingin Sanomat

Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, οι Σειρά Γέφυρες, που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου. Πρώτος σταθμός, η Συρία και το Ziad Rajab Trio που εμφανίζεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στις 8:30 το βράδυ. Ο Ζιάντ Ρατζάμπ, δεξιοτέχνης στο ούτι, τραγουδιστής, συνθέτης και οργανοποιός, που ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 1988, θα οδηγήσει το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μουσικά τοπία της Ανατολής. Συνοδοιπόροι του, ο νεοζηλανδός σαξοφωνίστας James Wylie [Τζέιμς Γουάιλι] –μόνιμα εγκατεστημένος και αυτός στην Ελλάδα–, και ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης στα τύμπανα.

O ουτίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και ενορχηστρωτής Ziad Rajab…

… μεγάλωσε στο πολύπαθο Χαλέπι, φημισμένο μουσικό κέντρο όπου κάποτε συνέρεαν καλλιτέχνες από όλο τον αραβικό κόσμο. Εκεί δέχθηκε τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα από τη μητέρα και τη γιαγιά του, οι οποίες έπαιζαν και εκείνες ούτι.

Με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, ταξιδεύει στην Ευρώπη, μυώντας το κοινό στα μυστικά της αραβικής μουσικής. Συμμετέχει σε φεστιβάλ όπως στο Womad και δίνει συναυλίες σε χώρες όπως η Φιλανδία, η Σερβία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αυστρία και φυσικά η Ελλάδα. Διανύει εδώ και χρόνια μια πολύ ιδιαίτερη μουσική διαδρομή από την αραβική Ανατολή και τις τροπικές μουσικές μέχρι την τζαζ. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και ηχογραφήσεις, ενώ ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία και την οργανοποιία.

Η ερμηνεία του Ziad Rajab Trio, πληθωρική αλλά ταυτόχρονα μινιμαλιστική, συναρπάζει τον ακροατή, καθώς οι τρεις καλλιτέχνες, σε κάθε συναυλία τους, δημιουργούν μαγικά ηχητικά τοπία, γεμάτα συναρπαστικές αντιθέσεις που μαγνητίζουν το κοινό.


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, 20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων
10 € (Ζώνη Β΄), 15 € (Ζώνη Α΄)
Ειδικές τιμές: 4 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6 € (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v