15 live μουσικές προτάσεις για τις νύχτες του Νοέμβρη

Οι μουσικές σκηνές, τα στέκια του χειμώνα, ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το αθηναϊκό κοινό.
15 live μουσικές προτάσεις για τις νύχτες του Νοέμβρη
του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα και νέες δισκογραφικές δουλειές, τα βράδια του Νοεμβρίου σίγουρα δεν πρόκειται να πλήξετε.

Το In2life συγκέντρωσε και σας προτείνει δεκαπέντε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες που θα δώσουν διαφορετικό χρώμα στα πρώτα χειμωνιάτικα ξενύχτια σας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι “Φωνές των Ποιητών”

Μια μουσική παράσταση αφιέρωμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στους μεγάλους Έλληνες ποιητές και συνθέτες. Πλαισιωμένος από δύο πιάνα και ένα βιολί , προσεγγίζει τις “φωνές των ποιητών”. Από 7 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο club του Σταυρού του Νότου. Για λίγες μόνο παραστάσεις.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Κύτταρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με τους μουσικούς του παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια, παλιά και νέα, που αναμορφώνονται μέσα από την ευφάνταστη χρήση των εγχόρδων και τον συγκερασμό διαφορετικών μουσικών ειδών. Αυτή η δυναμική, ζωντανή και συνεχώς εξελισσόμενη μουσική συνάντηση, παρουσιάζεται στο σημερινό της στάδιο, μέσα από τέσσερις φθινοπωρινές εμφανίσεις στο Κύτταρο, 18-19 και 25-26 Νοεμβρίου 2016.

25 χρόνια... Άγαμοι Θύται



Οι συστάσεις περισσεύουν. Οι Άγαμοι Θύται συμπληρώνουν 25 χρόνια και το γιορτάζουν στο Passport Κεραμεικός, αρχής γενομένης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Σουρεαλισμός, κέφι, φαντασία, χιούμορ, σάτιρα, άφθονο γέλιο και μουσική. Μουσικοθεατρικές παραστάσεις αντίδοτο στις δύσκολες εποχές. Οι Άγαμοι Θύται θα εμφανίζονται κάθε Σάββατο στο PassPort στον Κεραμεικό μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Χρήστος Θηβαίος και το “Σιδερένιο Νησί” του

Για τις τέσσερις Παρασκευές του Νοεμβρίου (4,11,18 και 25) ο Χρήστος Θηβαίος θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου (Club) έχοντας στις αποσκευές του τραγούδια από τα 20 χρόνια πορείας του, αλλά και από τον καινούργιο του δίσκο “Σιδερένιο Νησί”. Μια ιδιαίτερη μουσικά και στιχουργικά δουλειά, εμπνευσμένη και αφιερωμένη στην αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου, το 1916, με έντονο αλληγορικό και επίκαιρο χαρακτήρα.

Νταλάρας, Μαχαιρίτσας και Κότσιρας “Εδώ στο Νότο”

Οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας σκόρπισαν απλόχερα το κέφι τον περασμένο χειμώνα με τις “Παραγγελίες” τους. Τη νέα σεζόν στην παρέα προστίθεται και ο Γιώργος Νταλάρας. Μια σπάνια συνύπαρξη, σε ένα νέο πρόγραμμα, με τα ωραιότερα τραγούδια τους. Τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο και μας συντροφεύουν μια ζωή. Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς.

Μίμης Πλέσσας – Κώστας Χατζής “η Μεγάλη Συνάντηση”

Ο Μίμης Πλέσσας και Κώστας Χατζής, δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής μουσικής, θα εμφανιστούν μαζί επί σκηνής για λίγες μόνο παραστάσεις στο Μικρό Παλλάς, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, τουλάχιστον έως τις 15 Νοεμβρίου.

Σταμάτης Κραουνάκης, “Όλοι Ένα... Ξανά”



Ο Σταμάτης Κραουνάκης επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο, έως τις 14 Ιανουαρίου θα παρουσιάζει την παράσταση “Όλοι Ένα”. Μια αφήγηση του δικού του παραμυθιού, όπως είπε στο in2life, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και ποιητικά κείμενα που τον έχουν σημαδέψει. Όσοι δεν το έχετε ζήσει μη το χάσετε και όσοι το ζήσατε γνωρίζετε πως μια φορά δεν είναι αρκετή.

Παύλος Παυλίδης και “Μια πυρκαγιά σε ένα Σπιρτόκουτο”



Ο Παύλος Παυλίδης και οι B- Movies θα εμφανίζονται κάθε Παρασκευή στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Στο αγαπημένο τους στέκι με τo νέο album “Μια πυρκαγιά σε ένα σπιρτόκουτο”, αλλά και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σε όλη τη μουσική πορεία του Παύλου Παυλίδη από τα Ξύλινα Σπαθιά μέχρι σήμερα.

Ελένη Δήμου και Βαγγέλης Γερμανός “σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι”

Η Ελένη Δήμου και ο Βαγγέλης Γερμανός, όλες τις Παρασκευές του Νοεμβρίου, στεγάζουν τον “μουσικό τους έρωτα” στο music theater Σφίγγα. Με τραγούδια απο την προσωπική τους δισκογραφία και όχι μόνο οι δύο καλλιτέχνες υπόσχονται μοναδικές μουσικές βραδιές.

Μουτσάτσου, Βελεσιώτου, Αλικάκη: Τρεις γυναίκες εξομολογούνται



Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες της χρονιάς. Η Αναστασία Μουτσάτσου, η Φωτεινή Βελεσιώτου και Μυρτώ Αλικάκη παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση “Γυναίκες”. Μια εσωτερική αναζήτηση για την προσωπική ελευθερία, την ευτυχία και τελικά την αγάπη. Μια εξομολόγηση άλλοτε οργισμένη, άλλοτε συγκινητική και άλλοτε χιουμοριστική, μα πάντα απολύτως ανθρώπινη. Το in2life σας είχε δώσει μια πρώτη γεύση από τιςπρόβες. Τώρα μπορείτε να τη δείτε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως τις 27 Δεκεμβρίου. Μην το χάσετε.

Η “μεγάλη γιορτή” της Μαρίζας Ρίζου

Από τις 19 Νοεμβρίου και για τέσσερα μόνο Σάββατα (19 & 26 Νοεμβρίου και 3 & 10 Δεκεμβρίου), η Μαρίζα Ρίζου και η μπάντα της ανεβαίνουν στη σκηνή του Passport Κεραμεικός – Upstairs, για την πιο “Μεγάλη Γιορτή”, όπως είναι και ο τίτλος του νέου δίσκου της, με τα τραγούδια, το πάθος και την ενέργειά τους,

Μίλτος Πασχαλίδης... πεφταστέρια

Κάθε Σάββατο ο Μίλτος Πασχαλίδης θα εμφανίζεται στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με νέο υλικό από τον καινούργιο του δίσκο “Περσείδες”, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του.

Κίτρινα Ποδήλατα στο Kremlino

Τα Κίτρινα Ποδήλατα μετά την μετά την κυκλοφορία του VOL.2 : «Κίτρινα Ποδήλατα-the Orchestra project», δεύτερου μέρους μιας εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας, ανεβαίνουν στη σκηνή του ΚΡΕΜΛΙΝΟ, του νέου μουσικού χώρου στον Πειραιά, στις 12 Νοεμβρίου για 4 εναλλακτικές συναυλίες (12, 19 και 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου). Οι Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς θα παρουσιάσουν μια νέα εντυπωσιακή σύγχρονη οπτικό-ακουστική παράσταση «συμπράττοντας» με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και δίνοντας σε παλαιότερα και νέα τραγούδια τους, διαφορετική πνοή και προοπτική.

“Εδώ είναι του Ρασούλη”

Στη μουσική σκηνή Σφίγγα θα φιλοξενηθούν δυο μοναδικές παραστάσεις (12 και 19 Νοεμβρίου) αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου στιχουργού και συνθέτη, του δημιουργού που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως την “ψυχή” του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης... ξανασυστήνεται



Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, γιορτάζει τα 25 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση, μέσα από μια μουσική παράσταση για δυο Παρασκευές (18 και 25 Νοεμβρίου) στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Σχόλια, αφηγήσεις και τραγούδια, από τον Σαββόπουλο μέχρι τον Αττίκ και από τον Bob Dylan έως τον Σταύρο Ξαρχάκο. Μαζί του η ορχήστρα “Το Πλήρωμα του Χρόνου” και η τζαζ τραγουδίστρια Δώρα Τσίγκα. Πριν από την παράσταση θα προβάλλεται η ταινία του Φτηνά Τσιγάρα, μια ταινία σημείο αναφοράς του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής μας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v